امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 286735 |
تاریخ انتشار : 25 خرداد 1398 - 12:31 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر با وجود آن که رسانه‌ها در انگلیس با افشای ساخت بُردهای مداری جنگنده‌های اف-۳۵ توسط یک شرکت تحت مالکیت چینی‌ها، باعث نگرانی سیاستمداران و کارشناسان در این کشور نسبت به امکان جاسوسی کردن چین از اطلاعات مربوط به ساخت این سلاح گران‌قیمت شدند، اما وزارت دفاع انگلیس تاکید […]

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر

با وجود آن که رسانه‌ها در انگلیس با افشای ساخت بُردهای مداری جنگنده‌های اف-۳۵ توسط یک شرکت تحت مالکیت چینی‌ها، باعث نگرانی سیاستمداران و کارشناسان در این کشور نسبت به امکان جاسوسی کردن چین از اطلاعات مربوط به ساخت این سلاح گران‌قیمت شدند، اما وزارت دفاع انگلیس تاکید کرده که در این خصوص هیچ ریسک و همچنین جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

به گزارش صلح خبر، به نقل از روزنامه دیلی تلگراف، شرکت موسوم به “اکسپشن پی سی بی” یک شرکت دارای مالکیت چینی اما مستقر در گلوچسترشایر، شهری در انگلیس، است که به تولید بُردهای مداری برای کنترل موتورها، سیستم روشنایی، سوخت و سیستم‌های ناوبری جنگنده‌های اف-۳۵ که گرانقیمت ترین سیستم تسلیحاتی ساخته شده تاکنون محسوب می‌شود، می‌پردازد.

وزارت دفاع بریتانیا تاکید می‌کند که این شرکت یک تولید کننده شناخته شده و ثابت است که با صنایع دفاعی همکاری داشته و هیچ ریسکی در قبال آن وجود ندارد.

با این حال در چند ماه گذشته هشدارهای مختلف نسبت به موضوع جاسوسی چین نگرانی‌ها را افزایش داده و رسانه‌ها و سیاستمداران بریتانیایی افشای موضوع مشارکت این شرکت در تولید قطعات جنگنده اف-۳۵ را شوک آور خوانده‌اند.

جرالد هوارث، وزیر دفاع اسبق انگلیس نسبت به دست داشتن چینی‌ها در این برنامه نظامی محرمانه اظهار نگرانی کرده و به دیلی تلگراف گفت: ما بسیار ساده لوح به نقش چین نگاه کردیم و اکنون تازه مردم دارند در ارتباط با آن بیدار می‌شوند.

همچنین باب سیلی، یک قانونگذار حزب محافظه‌کار انگلیس نیز به اسکای نیوز گفت: من فکر می‌کنم که این اطلاعات شوکه‌کننده هستند و موضوع این نیست که آیا این اتفاق بدی است یا خیر بلکه موضوع این است که تا چقدر این اتفاق بد است.

شرکت اکسپشن پی سی بی در سال ۲۰۱۳ از جانب طرفی چینی به نام “شنژن فست پرینت” خریداری شد و تاکنون هرگز تعلق داشتنش به چینی‌ها را کتمان نکرده و حتی در ارتباط با چند برنامه تسلیحاتی دیگر شامل جنگنده‌های یورو فایتر تایفون و هلیکوپترهای نظامی آپاچی هم همکاری کرده است.

یک مدیر این شرکت به اسکای نیوز گفت: بین این شرکت و مالکان چینی‌اش “دیوارهای آتشین مشخصی” برقرار است و این که این شرکت تنها بُردهای مداری خالی را تولید می‌کند و هیچ اطلاعات الکترونیکی مازادی در مورد پروژه به آن داده نمی‌شود.

با این حال شرکت آمریکایی لاکهید مارتین کمتر به این مساله مطمئن بوده و به اسکای نیوز گفت: این بُردهای مداری مثل تمامی مؤلفه‌های دیگر جنگنده اف-۳۵ در هر یک از مراحل تولید مکرراً بازرسی می‌شوند.

این شرکت آمریکایی خاطر نشان کرد: شرکت اکسپشن پی سی بی قادر به رؤیت و دسترسی به اطلاعات هیچ برنامه حساسی نبوده و ریسکی در ارتباط با نقش محدود آنها در این برنامه وجود نداشته و اگر هم باشد محدود است. اما این شرکت اظهار کرد که آنها منابع جایگزینی برای تولید این بُردهای مداری در صورت غیرمجاز شناخته شدن شرکت اکسپشن پی سی بی در آینده دارند.

این نخستین بار نیست که ارتش آمریکا دست داشتن چین در زنجیره تولید جنگنده‌های اف-۳۵ را پنهان می‌کند.

پیش از این مشخص شد که در سال ۲۰۱۴ نیز پنتاگون خواستار دریافت معافیت‌هایی نسبت به ممنوعیت استفاده از قطعات ساخت چین به منظور تضمین ادامه برنامه این تسلیحات پرهزینه شده بود.

دو شرکت آمریکایی نورتروپ گرومن و شرکت هانیول هر دو مجوز به دست آوردند تا از آهنرباهای ساخت چین در سیستم راداری این هواپیما و همچنین در ادوات مربوط به فرود آن استفاده کنند.

یکی دیگر از انگیزه‌های پنتاگون برای استفاده از قطعات چینی نیز این نگرانی بود که تأخیر بیش از حد این برنامه باعث کاهش سفارشات خارجی لازم برای تأمین مالی آن شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید