به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛ افتتاح مرکز مشترک آب ایران و استرالیا برای نجات از بحران آب به گزارش خبرگزارى خبرآنلاین، مسعود تجریشى در این نشست گفت: ساخت این مركز بعد از توافقى كه بین آقاى چیتچیان و وزیر تجارت استرالیا شكل گرفت شروع شد و میشود گفت اینجا مركز مشترك آب ایران و […]
به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛
افتتاح مرکز مشترک آب ایران و استرالیا برای نجات از بحران آب
به گزارش خبرگزارى خبرآنلاین، مسعود تجریشى در این نشست گفت: ساخت این مركز بعد از توافقى كه بین آقاى چیتچیان و وزیر تجارت استرالیا شكل گرفت شروع شد و میشود گفت اینجا مركز مشترك آب ایران و استرالیاست.
او در رابطه با همكارى دانشگاه شریف و ملبورن عنوان كرد: دانشگاه شریف با ٤ دانشگاه امیر كبیر، تهران، شهید بهشتی و علوم بزشكى تهران توافقنامهاى دارند كه كارهای مشتركی را انجام دهند، پس از دو جلسه با این دانشگاهها قرار شد كه دانشگاههاى شریف و ملبورن در مورد آب همكاریهاى مشتركشان را در مورد آب شروع كنند.
رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: قرار است دریاچه ارومیه اولین پروژهاى باشد كه مبنای همكارى مشترك ایران و استرالیا است. قدم اول در این حوزه دریاچه ارومیه است و قرار است بعد از آن همكارىها به حوزههاى دیگر مربوط به آب هم گسترش پیدا كند.
تجریشی همچنين ادامه داد: برای فعال كردن این پروژهها، نمایندگانی از ایران به استرالیا رفتند تا از تجربیات انها استفاده كنند و به ما گفتند بهترین كشور برای بهبود آب و كاهش مصرف استرالیاست.
او در رابطه با اهمیت مسئله آب براى استرالیا گفت: موضوع آب برای رییس جمهور استرالیا بسیار مهم است و از سویى آنها هم مىخواستند با ایران كه نشان داده در حوزه دانشى قوى است، همكارى كنند. خود اقای سفیر استرالیا در این مراسم شركت و ابراز امیدواری كرد كه همكارىها شكل بكیرد.
رییس ستاد دریاچه ارومیه در رابطه با اهداف مركز مشترك آب ایران و استرالیا بیان كرد: قرار است این دو دانشگاه مشكلات جامعه را حل كنند، برنامه این مركز هم تحقیقات است و هم تبادل استاد و قرار است مركز مشترك آب یك كانال بین ایران و استرالیا باشد.
او سپس با اشاره به اینكه قرار است پروژههایى روى حوزههایی داشته باشند كه مستقیم یا غیرمستقیم با آب ارتباط دارد توضیح داد: مثلا حوزه گردشگرى و اقتصاد آب برای ما مهم است و استرالیا ها هم در این موارد تجربه خوبى دارند.
او درباره برخى از پروژه ها گفت: قرار شد كمیته مشترك شكل بگیرد تا بفهمیم كه چگونه یك استاندارد تشكیل دهیم تا پساب مشكل نداشته باشد. استرالیا ٢٠ سال در این زمینه تجربه دارد و حاضر شدند این ٢٠ سال تجربه را به یكی از حوزهها انتقال دهند.
جلال كلانترى، مشاور مخصوص آب وزارت خارجه هم كه به تازگى در این سمت مشغول فعالیت شده، عنوان كرد: حوزهای كه من مسئول آن هستم جدید است و نشان مىدهد مسئله آب چقدر برای كشور مهم است، من اینجا هستم كه نشان دهم ما از مسئله آب كامل حمایت مى كنیم.
یكی از كارشناسان استرالیا هم در این مراسم عنوان كرد: حرفه و تخصص من در زمینه آب است و بیش از ٤٠ سال است كه در صنعت آب استرالیا فعالم، باید بگویم ٧٠ درصد آب صرف غذا میشود پس فقط بحث آب نیست و شامل بحث غذا هم میشود.
او سپس با ابراز امیدوارى نسبت به مفید واقع شدن كمك استرالیا گفت: این اتفاقات در كشور ما هم رخ داده، ما با تغییر اقلیم مقابله مىكنیم و در ایران هم این مسائل وجود داد.
سفیر استرالیا در ایران هم در این مراسم گفت: زمان حاضر براى پروژهاى كه استرالیا را به ایران بیاورد بسیار به موقع است؛ توافق هسته اى و همه مسائل سیاسی باعث شده الان زمان خوبی براى همكارى باشد.
او ادامه داد: تجارت آب مسئله مهمی برای سفارت استرالیا است، ٢ هفته پیش در جلسهاى در كانبرا بودم و چالشى داشتیم تا ایدههای جدیدى داشته باشیم و متوجه شدیم امنیت آب به عنوان اولین ضعف در وزارت خارجه است. آب یك مسئله امنیتی است، مخصوصا در منطقه شما، در نتیجه همه دارید برای امنیت مردم این منطقه تلاش مىكنید و خیلی خوشحالم كه اینجا هستم.
عباس رجبى فرد رئيس دانشكده مهندسى آب، ساختمان محيط زيست و نقشهبردارى ملبورن هم در اين برنامه گفت: بحث همكاري استراليا و ايران حول محور آب است و چند حوزهاي بوده و شامل بحث اجتماعى، حقوق، مهندسي و … است.
او همچنين ادامه داد: مشكل اساسى كشور بحث حق آب است، بحثي كه در درياچه اروميه هم به عنوان يك پايلوت در اين فضا شناخته شده است ولى قرار است دامنه بحثها بالاتر برود.
رجبي فرد درباره برنامه چند روز آينده تيم استراليايى هم گفت: قرار است در روزهاى آينده چهارچوب همكاريها كه بتواند تمامي شاخصههاي موارد آب، حوزه بهداشت، شهرسازي و تمامي موارد را شامل شود مشخص شود. در سفر بعدي هيئت ايرانى به استراليا قرار است همين مركز در دانشگاه ملبورن تشكيل شود.
او كه به تازگى به عنوان رئيس شبكه ملو در حوزه تبادل اطلاعات براى رسيدن به اهداف توسعه پايدار در سازمان ملل انتخاب شده در پايان گفت: آب مركزيت همكارى است و موارد ديگر مثل بحث توسعه پايدار در آن وجود دارد.
47234
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.