امروز: چهارشنبه, ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 10 ذو القعدة 1446 | 2025-05-07
کد خبر: 340855 |
تاریخ انتشار : 20 بهمن 1398 - 16:36 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر مدیر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به افتتاح مخازن موزه تنوع زیستی سازمان محیط زیست با ۱۰۰ هزار نمونه گیاهی و جانوری گفت: در ایران ۲۲۳ گونه پستاندار موجود است که از این تعداد ۵۳ گونه آن در بانک ذخایر ژنی […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

مدیر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به افتتاح مخازن موزه تنوع زیستی سازمان محیط زیست با ۱۰۰ هزار نمونه گیاهی و جانوری گفت: در ایران ۲۲۳ گونه پستاندار موجود است که از این تعداد ۵۳ گونه آن در بانک ذخایر ژنی قرار دارند.

به گزارش صلح خبر، علی مدادی امروز در مراسم افتتاح مخزن‌های موزه تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به کارکردهای پژوهشی موزه‌های طبیعی اظهار کرد: از جمله این کارکردها می‌توان به مطالعه علمی و طبقه‌بندی سیستماتیک و نگهداری از نمونه‌های تایپ اشاره کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۰ هزار نمونه ژنتیک گونه‌های گیاهی و جانوری در این موزه قابل بهره‌برداری است و محققان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند، تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع  در حال طبقه‌بندی ۱۰۰ هزار نمونه موجود در بانک ژن تنوع زیستی هستیم.

مدیر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ساخت مخازن ریلی در موزه از سال ۱۳۸۷ با اعتباری بیش از ۲۵۰ میلیون تومان آغاز شد و پس از آن به دلیل برخی مشکلات حقوقی روند تحویل با وقفه مواجه شد،گفت: در ابتدای امسال مخازن تحویل ما داده شد و پس از آماده‌سازی مخازن فرایند بازبینی، طبقه‌بندی و انتقال نمونه‌ها بر اساس طبقه بندی علمی انجام شد.

به گفته مدادی نمونه‌های جانوری موجود در بانک ژن شامل گونه‌های پستانداران، پرندگان و خزندگان است. در ایران ۲۲۳ گونه پستاندار موجود است که از این تعداد ۵۳ گونه آن در بانک قرار دارند همچنین از ۵۶۸ گونه پرنده شناسایی شده در ایران ۱۳۰ گونه در این بانک ژن هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه ۲۶۷ گونه خزنده در ایران وجود دارد که از این تعداد ژن ۹۳ گونه را در بانک ژن سازمان محیط زیست داریم، گفت: هفته آینده دستورالعمل مطالعه نمونه‌های موجود در مخازن ابلاغ می‌شود.

مدیر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک سازمان حفاظت محیط با اشاره به بخش «هرباریوم» این موزه تصریح کرد: در «هرباریوم» موزه تنوع زیستی ۴۰ هزار نمونه وجود دارد که قدیمی‌ترین آن مربوط به ۴۰ سال گذشته است‌. در بانک زیستی، ژن گونه‌های گیاهی و جانوری در دمای زیر ۸۰ درجه سانتیگراد نگهداری می‌شوند.

به گزارش صلح خبر، موزه ملی تاریخ طبیعی سازمان محیط زیست شامل بخش‌های مختلفی از جمله فسیل و زمین‌شناسی، هرباریوم، بخش جانوری و بانک ژن و ذخایر ژنتیکی است.

در ادامه مراسم افتتاح مخزن‌های موزه تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از کتاب راهنمای میدانی پروانه‌های ایران رونمایی شد و علیرضا نادری – پروانه‌شناس –  در این‌باره گفت: اولین کتاب معتبر در زمینه پروانه‌ها توسط سازمان حفاظت محیط زیست و موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی در سال ۱۳۸۰ به چاپ رسید. پیشینه مطالعات پروانه‌ها در کشور به بیش از ۲۰۰ سال پیش برمی‌گردد و نخستین پروانه‌شناسان ما کوهنوردها بودند که برای شناسایی گونه‌های مختلف پروانه‌ها به قله‌های مرتفع صعود کردند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید