دبیر کابینه ژاپن امروز (سه شنبه) اعلام کرد، دولت توکیو اعتراض خود را به پکن پس از حضور دو قایق گشت زنی چینی در آبهای سرزمینی ژاپن در دریای چین شرقی اعلام کرده است. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هیروکازو ماتسونو، دبیر کابینه ژاپن در یک نشست خبری گفت: فعالیت قایقهای […]
دبیر کابینه ژاپن امروز (سه شنبه) اعلام کرد، دولت توکیو اعتراض خود را به پکن پس از حضور دو قایق گشت زنی چینی در آبهای سرزمینی ژاپن در دریای چین شرقی اعلام کرده است.
به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هیروکازو ماتسونو، دبیر کابینه ژاپن در یک نشست خبری گفت: فعالیت قایقهای گارد ساحلی چین نقض کننده قوانین بینالمللی تلقی میشوند.
وی ادامه داد: ما مراتب اعتراض خود را از طریق کانالهای دیپلماتیک اعلام کرده و خواستار خروج فوری این قایقهای گشت زنی چینی از آبهای سرزمینی ژاپن هستیم. ورود این دو قایق در آبهای ژاپن در نزدیکی جزایر مورد مناقشه سنکاکو غیرقابل قبول و تاسف برانگیز است.
وی همچنین خاطرنشان کرد که مقامهای دولت توکیو خواستار ادامه نظارت نزدیک مناطق مذکور و واکنشی صلح آمیز هستند.
بر اساس خبر منتشر شده از سوی خبرگزاری NHK از قول مقامهای گارد ساحلی ژاپن، دو قایق گشت زنی گارد ساحلی ژاپن در ساعت ۴:۱۰ به وقت محلی وارد جزیره “اوتسوری” یکی از جزایر سنکاکو شده که این دوازدهمین ورود از آغاز سال ۲۰۲۲ است.
هم چین و هم ژاپن مدعی مالکیت جزایر سنکاکو هستند. دولت توکیو بر حق حاکمیت خود بر این جزایر از ۱۸۹۵ تاکید دارد و دولت پکن هم مدعی مالکیت آنهاست. پس از جنگ دوم جهانی، این جزایر مورد مناقشه تحت کنترل آمریکا درآمد و در ۱۹۷۲ به ژاپن واگذار شد.
ژاپن بر این باور است که ادعای حق حاکمیت چین بر این جزایر به دنبال کشف مواد معدنی ارزشمند در آبهای اطراف آن در دهه ۷۰ میلادی است. اختلاف ارضی در سال ۲۰۱۲، زمانیکه دولت ژاپن سه جزیره از پنج جزیره را از یک مالک خصوصی خریداری کرد، شدت گرفت.
انتهای پیام