به گزارش صلح خبر، چین بزرگترین مشتری نفت ایران است و طبق آمار گمرک چین، سال میلادی گذشته مجموعاً ۲۹.۲۷ میلیون تن یا معادل حدود ۵۸۵ هزار و ۴۰۰ بشکه در روز نفت ایران را خریداری کرد که معادل حدود ۶ درصد از کل واردات چین بود.
واشنگتن اعلام کرد که معافیت از تحریمها علیه صادرات نفت ایران تا اوایل ماه مه به پایان میرسد و با اعلام این خبر باعث شد قیمتهای نفت جهش پیدا کرده و واردکنندگان برای قطع واردات نفت ایران، تحت فشار قرار بگیرند.
چین یکی از هشت کشوری بود که نوامبر گذشته برای ادامه واردات نفت ایران معافیت گرفت.
گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد چین قطعاً با اجرای یکجانبه تحریمهای آمریکا مخالف است. تصمیم آمریکا باعث افزایش بیثباتی در خاورمیانه و بازارهای انرژی بینالمللی میشود. ما از آمریکا میخواهیم رفتار مسئولانهای داشته باشد و نقش سازندهای ایفا کند. چین پیش از این نظرش را به اطلاع طرف آمریکایی رسانده است.
وی گفت: چین از طرف آمریکایی خواسته است به منافع و نگرانیهای چین احترام گذاشته و اقدامات اشتباهی که به منافع چین لطمه میزند انجام ندهد. چین به تلاش برای حمایت از حقوق مشروع شرکتهای چینی ادامه خواهد داد.
پکن و تهران همواره روابط نزدیکی به خصوص در حوزه انرژی داشتهاند.
برخی از پالایشگاههای چینی برای فرآوری نفت ایران تجهیز شدهاند و مقامات پالایشگاهی میگویند نفت ایران حاشیه سود بهتری در مقایسه با گریدهای مشابه رقیبانی همچون عربستان سعودی دارد.
شرکتهای دولتی سینوپک و شرکت ملی نفت چین هر دو در ایران نفت تولید میکنند و میلیاردها دلار در میادین نفتی همچون یادآوران و آزادگان شمالی هزینه کردهاند. این دو شرکت نفت استخراج شده از این میادین را به چین میفرستند.
بر اساس گزارش رویترز، چین و آمریکا در حال حاضر در تلاش برای پایان دادن به جنگ تجاری هستند اما در بخشهای دیگری همچون دریای جنوب چین و حمایت آمریکا از تایوان اختلاف نظر دارند و مسئله پایان معافیتها برای واردات نفت ایران روابط آنها را پیچیدهتر خواهد کرد.
انتهای پیام