به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت تلآویو به مهاجران آفریقایی تا اوایل آوریل سال جاری میلادی فرصت داده تا در ازای دریافت مبلغ 3500 دلار و یک بلیط هواپیما، اسرائیل را به مقصد یک کشور آفریقایی ترک کنند، در غیر این صورت برای مدت نامحدودی به زندان خواهند افتاد.
این مهاجران آفریقایی که عمدتا اهل کشورهای اریتره و سودان هستند، میگویند که هم قدردان اسرائیل هستند و هم نسبت به این اخراجهای ناگهانی احساس نگرانی میکنند.
اسرائیل اکثر این 40 هزار پناهجو را افرادی جویای شغل و کار میداند و تاکید دارد که هیچگونه الزام قانونی برای نگه داشتن این مهاجران ندارد. منتقدان، این برنامه دولت تلآویو را غیراخلاقی و لکهای ننگ برای آن میدانند که خود را به عنوان پناهی برای مهاجران یهود معرفی میکند.
سازمان دهندگان این اعتراض میگویند حدود 15 هزار معترض روز شنبه در جنوب تلآویو گردهم آمدند.
در همین حال پلیس اسرائیل اعلام کرد، دو مرد را پس از آنکه در رسانههای اجتماعی تهدید کردند راهپیمایی روز شنبه برای ابراز همبستگی با مهاجران آفریقایی که با اخراج از اسرائیل روبرو شدهاند را مختل خواهند کرد، بازداشت کردند که یکی از آنها مسلح بوده است.
یکی از سخنگویان پلیس اسرائیل در بیانیهای گفت: این دو مظنون پس از انتشار پستی در صفحه فیسبوک برای بازجویی بازداشت شدند چراکه آنها در آن پست خواستار برگزاری راهپیمایی اعتراضی خشونت آمیز علیه راهپیمایی در اعلام همبستگی با مهاجران آفریقایی شده بودند.
در آن پست نوشته بود: “دوستان زمان آن رسیده که برای بیرون راندن نفوذیها مبارزه کنیم. زمان آن فرا رسیده که طغیان کنیم و در دفاع از سرزمینمان به پاخیزیم”.
واژه “نفوذیها” توسط مقامات اسرائیلی و طرفداران اخراج گسترده در رابطه با مهاجرانی که به صورت غیرقانونی وارد اسرائیل شدهاند، استفاده میشود.
پلیس گفت: نظرات منتشر شده در واکنش به این پست در فیسبوک شامل “من مسلح شدم” بود.
پلیس اسرائیل در این بیانیه گفت: پلیس فورا وارد عمل شد و این دو مظنون را برای بازجویی بازداشت کرد و درنهایت سلاح یکی از مظنون را ضبط کرد.
رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که یک راهپیمایی متقابل کوچک نیز در نزدیکی راهپیمایی در ابراز همبستگی با مهاجران صورت گرفت اما هیچ گونه درگیری میان این دو گروه گزارش نشده است.
یکی از مهاجران آفریقایی شرکت کننده در این راهپیمایی گفت: من اهل دارفور هستم جایی که از سال 2003 میلادی نسل کشی در آن صورت گرفته است. من برای نجات جانم به اسرائیل آمدم اما متاسفانه دولت تلآویو نمیداند که چطور با من به عنوان یک پناهجو کنار آید.
یکی دیگر از شرکت کنندگان در این راهپیمایی گفت: ما معتقدیم که این یک تصمیم نژادپرستانه و خطرناک است. ما اینجا در کنار هم ایستادهایم؛ اسرائیلیها و مهاجران و میخواهیم در اسرائیل در کنار یکدیگر زندگی کنیم.
انتهای پیام