اعتراضات خیابانی و مطالبات مردمی در تهران و چند شهر دیگر به گزارش مجله سیاسی صلح خبر اعتراضات خیابانی و مطالبات مردمی در تهران و چند شهر دیگر تحلیل های متفاوتی می شوند. این اعتراضات از شهر مشهد و همزمان با سفر معاون اول رئیس جمهوری به مشهد آغاز شد. اسحاق جهانگیری در همان روز این اعتراضات […]
اعتراضات خیابانی و مطالبات مردمی در تهران و چند شهر دیگر
به گزارش مجله سیاسی صلح خبر اعتراضات خیابانی و مطالبات مردمی در تهران و چند شهر دیگر تحلیل های متفاوتی می شوند. این اعتراضات از شهر مشهد و همزمان با سفر معاون اول رئیس جمهوری به مشهد آغاز شد. اسحاق جهانگیری در همان روز این اعتراضات را توطئه علیه دولت اعلام نمود. او گفته بود دود این اعتراضات به چشم عاملان آن خواهد رفت. فارغ از هرگونه نگاه امنیتی به مساله اعتراضات باید به ریشه یابی آن پرداخت.
اعتراضات مردم در چند ماهه گذشته به فساد و تبعیض فراگیر، اختلاس های نجومی،حقوق های نجومی، رانت و فامیل سالاری، مشکلات موسسات مالی غیرمجاز، تورم در کالاها و اقلام مصرفی و همچنین مسائل معیشتی به اشکال مختلف رخ نموده است. تحصن و تجمع در مقابل مجلس از سوی بسیاری از گروه های اجتماعی رخ داده است. اعتراضات فرهنگیان، بازنشستگان، کارگران، مالباختگان موسسات مالی و … در این مدت صورت پذیرفته است. اعتراضات در نمایشگاه مطبوعات و سایر نمایشگاه ها در تهران نمود دیگری از آن بوده است.

مشکلات اقتصادی و معیشتی
بنابراین مشاهده می شود که این اعتراضات اغلب یک پیام واحد دارند. مشکلات اقتصادی و معیشتی. بر تمامی آگاهان و تحلیل گران پر واضح است که وقتی گروهی احساس نماید که حقش تضییع گردیده است و صدایش به جایی نمی رسد، دست به اقدامات احساسی و شدیدتری خواهد زد. چندین ماه است گروه های محتلف صدای خود را بلند نموده اند. وقتی احساس شود، شنیده نمی شوند، دست یازیدن به آلترناتیوهای جایگزین دور از ذهن نخواهد بود.
حالا باید از مسئولان قوای مختلف اعم از مجلس و دولت و قوه قضائیه سوال پرسید. باید مطالبه گری نمود. باید صدای معترضان را پیگیری نمود. البته از راه های قانونی! همگان باید بدانند حرکت خارج از چارچوب های قانونی، جز ایجاد اوضاع غیرقابل کنترل نتیجه ای نخواهد داشت. در کشمکش و تخریب و به آتش کشیدن، نمی توان پاسخگویی مسئولین را خواستار شد. منطق و گفتگو در میان دعوا معنا ندارد. لذا باید ضمن حفظ آرامش و خویشتنداری، مطالبات برحق معیشتی را پیگیری نمود.
فرهنگیان، اصحاب رسانه، دانشگاهیان، تولیدکنندگان، کارگران و کشاورزان و آحاد مردم در فشار اقتصادی می باشند. اوضاع اقتصادی به سامان نیست. وضعیت اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در شرایط بغرنج است. اما باید سوالی کلیدی را پاسخ گفت. آیا با اعتراضات خیابانی می توان مطالبات برحق اقتصادی را پیگیری نمود؟

سخن آخر
رساندن پیام واضح به تمامی مسئولین از سوی مردم، حق آشکار مردم و در چارچوب امر به معروف و نهی از منکر و سیره حکومتی حضرت علی (ع) و توصیه ائمه اطهار علیهم السلام است. اما باید مراقب خوارج و مارقین، ناکثین و قاسطین بود. بسیاری از بدخواهانی که به تماشا ایستاده اند و با کف و سوت، تشویق کننده اغتشاشات هستند، خیرخواه مردم نیستند. آنها به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلودند. مراقب باشیم که صدای حق طلبی با صدای نااهلان و بدخواهان گره نخورد.