به گزارش صلح خبر، بر اساس این پژوهش مشخص شده است که بسیاری از عوامل توسعه به خود افراد مربوط نمیشود بلکه با تسهیل در عوامل سوقدهنده محیطی و برطرفکردن موانع موجود، افراد با خیال آسوده ورزش همگانی را از بین فعالیتهای اوقات فراغت انتخاب خواهند کرد.
تحلیل «عوامل توسعه ورزش همگانی» که از سوی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در اختیار صلح خبر قرار گرفته و خلاصه آن در این مطلب آمده است، پژوهشی با هدف بررسی عوامل توسعه ورزش همگانی با ماهیت اکتشافی و بنیادی است که در آن از نظرهای ۲۱ نفر از متخصصان ورزش همگانی کشور استفاده شده و روش نمونه گیری مربوطه، هدفمند بوده است.
بررسی وضعیت ورزش همگانی در کشور بر اساس این پژوهش نشان می دهد که میزان دقیق مشارکت در این حوزه مشخص نیست و به صورت تقریبی از هر ۱۰ نفر، یک یا دو نفر مشارکت دارند.
داشتن فرصت های زیاد در ورزش همگانی یکی از مزیت های این حوزه اعلام شده است و در حالی که کشور در این راستا از فرهنگ و تمدن غنی برخوردار است اما ورزش همگانی ضعیف تلقی می شود. تناقض در برنامه سازمان های مسئول یکی از مهمترین مسائلی است که به آن اشاره شده و در عین حال دخالت دولت در این حوزه زیاد است. همچنین مدیریت این حوزه وابسته به اقشار خاص بوده و ضعف آگاهی مدیران در شرایط اجرایی، ضعف استفاده از مدیریت علمی، ضعف در سیاستگذاری که شامل هدفگذاری، برنامه ریزی، بودجه بندی و غیره است از از نکات منفی در حوزه ورزش های همگانی به شمار می رود.
سردرگمی سطح کلان مدیریت ورزش همگانی، تمایل اقشار مختلف به انجام ورزش همگانی و عدم توانایی آن ها در ورزش کردن به دلایل مختلف، کم بودن میزان پیاده روی در ورزش همگانی و علاقه مندی به بازی های رایانه ای و فضای مجازی از دیگر مواردی است که می توان به آن اشاره کرد. دیگر مسئله مهم این است که در بین مردم اولویت با درمان است و ورزش همگانی کم اهمیت تلقی می شود، در عین حال مردم از اوقات فراغت غیرفعالی برخوردارند و چشم انداز روشنی در این حوزه وجود ندارد و ضعف در آمار و اطلاعات به وضوح روشن است.
انتهای پیام