وزیر خارجه اردن تاکید کرد، خطرات ناشی از نرسیدن به اهداف اجلاس (العقبه) بسیار گسترده بوده و میتواند به معنای فروپاشی کامل و مقابله گسترده باشد. به گزارش صلح خبر، به نوشته روزنامه عربی۲۱، ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن در مصاحبهای با شبکه سیانان آمریکا اظهار کرد: خطرات (ناشی از عدم تحقق اهداف اجلاس) بسیار […]
وزیر خارجه اردن تاکید کرد، خطرات ناشی از نرسیدن به اهداف اجلاس (العقبه) بسیار گسترده بوده و میتواند به معنای فروپاشی کامل و مقابله گسترده باشد.
به گزارش صلح خبر، به نوشته روزنامه عربی۲۱، ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن در مصاحبهای با شبکه سیانان آمریکا اظهار کرد: خطرات (ناشی از عدم تحقق اهداف اجلاس) بسیار جدی هستند، ما فقط باید حوادث سال گذشته و پیش از آن را بررسی کنیم تا متوجه شویم در حال عبور از مسیر بسیار خطرناکی هستیم، تعداد فلسطینیهایی که در سال گذشته کشته شدند، در طول ۱۰ یا ۱۵ سال گذشته بیسابقه بوده است. مردم امید خود را از دست دادهاند و یاس و ناامیدی بر شرایط حاکم شده و به همین دلیل ما شاهد میزان زیادی خشونت هستیم.
الصفدی گفت: ما شاهد خشونت شهرکنشینها هستیم و میبینیم که تندروها به اقدامات تحریکآمیز خود علیه صلح ادامه میدهند و همچنان تلاش میکنند ما را به سمت پرتگاه ببرند. خطرات جدی هستند، اگر نتوانیم موقعیت را کنترل کرده و خشونتها را متوقف کنیم، چه بسا باید منتظر یک دور کامل و جدید از خشونتها باشیم که احتمالا به معنای فروپاشی کامل و درگیریهای گسترده است.
وزیر خارجه اردن در بخش دیگری از این مصاحبه درباره سفر اخیرش به دمشق و اینکه آیا از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه استقبال میشود یا نه، گفت: این سفر در پی زلزله ویرانگری که تلفات بسیار سنگینی در سوریه و ترکیه بر جای گذاشت، انجام شد. این سفر در وهله اول برای اعلام همبستگی با مردم سوریه و نیز ترکیه بود و همچنین فرصتی برای بررسی موضعگیری سیاسی بود.
او در ادامه تاکید کرد: موضعگیری اردن همواره تاکید بر نیاز به تلاش برای رسیدن به یک راهحل سیاسی برای بحران بوده، واقعیت این است که در طول چند سال گذشته هیچ تلاشی برای حل بحران انجام نشده و این سیاست وضع موجود است. این همان مسالهای است که فکر میکنیم موجب رنج و خطرات بیشتر برای مردم سوریه و منطقه میشود.
الصفدی افزود: ما چند سال قبل در اردن به پیشنهادی رسیدیم که الآن ابتکارعمل اردن شده است و بر نقش پیشگام اعراب در مشارکت سیاسی با دولت سوریه مبتنی است، چه برای رسیدن به راهحلی که به بحران پایان خواهد داد، چه راهحلی که تمامی پیامدهای انسانی، امنیتی و سیاسی را برطرف کند.
وزیر خارجه اردن در ادامه گفت: جایگزین آن تشدید همین موضوع است و تشدید آن به معنای افزایش رنج و مشکلات ملت سوریه و پیامدهای خطرناکتر برای همه در داخل و بیرون منطقه است.
شهر العقبه اردن به تازگی میزبان نشست سیاسی-امنیتی مسؤولان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم اشغالگر صهیونیستی با حضور اردن و آمریکا برای امضای توافقهایی درباره وضعیت ملتهب کرانه باختری بود.
از جمله نتایج این نشست توقف چند ماهه ساخت شهرکهای جدید و برخی موضوعات مربوط به قیمومیت اردن بر مسجد الاقصی بود اما پس از نشست، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و برخی از وزرای راستگرای او اعلام کردند که پروژههای شهرکسازی ادامه دارند و هیچ کدام از آنها متوقف نمیشوند.
انتهای پیام