امروز: یکشنبه, ۹ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 28 جماد ثاني 1446 | 2024-12-29
کد خبر: 441015 |
تاریخ انتشار : 15 خرداد 1400 - 4:15 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک حقوقدان و کارشناس مسایل بین الملل گفت: از آنجایی که برجام و مذاکرات با عربستان در سطح نظام تصمیم گیری شده پیش بینی می شود که این دو مساله در دولت آینده دنبال شود اما معتقدم اولویت سیاست خارجی کشور باید مسایل منطقه و تنش زدایی از روابط […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک حقوقدان و کارشناس مسایل بین الملل گفت: از آنجایی که برجام و مذاکرات با عربستان در سطح نظام تصمیم گیری شده پیش بینی می شود که این دو مساله در دولت آینده دنبال شود اما معتقدم اولویت سیاست خارجی کشور باید مسایل منطقه و تنش زدایی از روابط و تعاملات با این کشورها باشد.

یوسف مولایی در گفت‌وگو با صلح خبر با اشاره به اولویت‌های سیاست خارجی ایران در دولت آینده اظهار کرد: مثل همه کشورها اولویت ها در این بخش به خط و مشی و بینش سیاسی کسی که عهده دار دولت است بستگی دارد اما در ایران دستگاه سیاست خارجی تعیین کننده این خط و مشی نیست و در تعریف اولویت ها و ادامه آنها، تصمیم‌گیری ها در نهادهای دیگری اتخاذ می شود.

وی تصریح کرد: اما برای ما بیشتر تعامل با همه کشورهایی که به نوعی در عرصه جهانی ایفاگر نقش هستند، نیاز است هم چنین تعامل با کشورهای منطقه و همسایگان باید در اولویت باشد و ارتقا سطح مناسبات با کشورهایی که تعامل داریم نیز باید در دستور کار قرار گیرد. ممکن است با کشوری تنش نداشته باشیم، اما سطح مناسبات‌مان پایین است از این رو باید تلاش کرد که این مناسبات ارتقا یابد.

مولایی با بیان این که البته الان مذاکرات احیای برجام و نیز مذاکرات با عربستان در جریان است اظهار کرد: داریم برجام را دوباره فعال می کنیم و از طرفی مذاکرات با عربستان به عنوان کشور همسایه در جهتی دیگر در جریان است و اینها الزاماتی را به دولت آینده تحمیل می کند.

این حقوقدان ادامه داد: آن چیزی که در دنیا برای هر کشوری مهم است، دغدغه های امنیتی است و کشورها اولین انگیزه شان از برقراری مناسبات این است که امنیت خودشان را بالا ببرند و چون فعالیت هسته‌ای ایران با توجه به اتفاقاتی که برایش افتاده و به شورای امنیت این مساله ارجاع و قطعنامه‌های شورای امنیتی درباره آن صادر شده است، به عنوان یک موضوع امنیتی مطرح است بنا بر این بعید است بدون حل موضوع هسته‌ای، کشورها خیلی به توسعه همکاری هایشان در حوزه اقتصادی و فرهنگی و سیاسی با ایران تمایل نشان دهند.

وی در پاسخ به این مساله که آیا برجام را می توان از مساله توسعه همکاری ها با کشورهای همسایه و نیز مذاکرات با عربستان جدا کرد؟ گفت: برجام در رابطه با تنش میان ایران و عربستان نقش بازی می کند و پرونده هسته‌ای هم مساله امنیتی است. معتقدم تا در برجام به توافقی نرسیم و برای جامعه جهانی اطمینان لازم در این مورد ایجاد نکنیم نمی توانیم با عربستان به توافق برسیم و این نشدنی است.

مولایی خاطرنشان کرد: البته مذاکرات ایران و عربستان می تواند در حوزه هایی از جمله یمن دنبال شود و به نتایجی هم برسد اما اگر از این تعاملات و مذاکرات انتظار ارتقا سطح همکاری های دو جانبه و همکاری دو کشور در مناسبات بین المللی از جمله در حوزه نفت و انرژی را داریم نیاز است تا مساله هسته ای حل و فصل و برجام به نتیجه ای مشخص برسد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید