امروز: شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 20 ذو القعدة 1446 | 2025-05-17
کد خبر: 242461 |
تاریخ انتشار : 11 مهر 1397 - 11:13 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر به گزارش خبرنگار صلح خبر، نشست «نقد و بررسی بازنمایی بحران‌ها در رسانه ملی (با نگاه ویژه به حمله تروریستی اخیر در اهواز)» به همت انجمن علمی ارتباطات دانشگاه تهران، روز سه‌شنبه دهم مهرماه با حضور «علی احمدی» عضو هیئت علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و قائم […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

به گزارش خبرنگار صلح خبر، نشست «نقد و بررسی بازنمایی بحران‌ها در رسانه ملی (با نگاه ویژه به حمله تروریستی اخیر در اهواز)» به همت انجمن علمی ارتباطات دانشگاه تهران، روز سه‌شنبه دهم مهرماه با حضور «علی احمدی» عضو هیئت علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و قائم مقام اسبق شبکه خبر، «فرشاد مهدی‌پور» استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیرمسئول و سردبیر روزنامه صبح نو و «مهدی جلیلی» مدیر چندرسانه‌ای خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، در این دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست، «علی احمدی» ضمن بیان مقدمه‌ای درباره اهمیت عوامل درون سازمانی و برون سازمانیِ موثر بر دروازه‌بانی اخبار، درباره پوشش حمله تروریستی اخیر در اهواز، عملکرد رسانه‌های ایرانی را اعم از رسانه ملی و مابقی، در این رابطه، قابل قبول ندانست و در تبیین علت این ناکامی رسانه‌ای هم، در قیاس با آنچه او پوشش مناسب رویدادهایی از قبیل زلزله سال گذشته در غرب کشور و همچنین حادثه پلاسکو نامید، گفت: این مسئله به این خاطر بود که اتفاقِ اهواز و همچنین حمله عوامل داعش به مجلس و حرم امام (ره) سال گذشته، حوادثی امنیتی بودند.

وی در توضیح بیشتر این نکته، با بیان اینکه «اگر این نگاه را قبول داشته باشیم که ما در مسائل امنیتی نمی‌توانیم زیاد ورود کنیم، لاجرم می‌توانیم به رسانه‌ها هم این حق را بدهیم که آنچنان که باید و شاید، پوشش مناسبی از این قبیل رویدادها ندارند»، عنوان کرد: رسانه‌ها برای مدیریت یک بحران، باید اقناع سازی، آرام‌سازی، همراه‌سازی و عادی‌سازی کنند. در این میان چند رویکرد رسانه‌ای وجود دارد؛ یک رویکرد، انفعالی است، یعنی دقیقاً همان چیزی که در حادثه اهواز، از سوی رسانه‌ها دیدیم.

این عضو هیئت علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: رویکرد دیگر، واکنشی است، به این معنا که آنقدر افکار عمومی فشار وارد می‌کند که «رسانه این رویداد را پوشش نداد» که در نهایت منجر به این می‌شود که رسانه هم وارد عمل شود و رویداد را پوشش دهد. رویکرد سوم، رویکرد فعال است؛ قاعدتاً رسانه‌ها باید واکنش فعالی در برخورد با بحران‌ها داشته باشند چون اگر این اتفاق نیفتد، شایعات زیاد می‌شود، فضای مجازی، خبر را به دست می‌گیرد که این مسائل در کشور ما بسیار رخ می‌دهد.

احمدی با اشاره به تجربه خوب انتخاب یک سخنگو برای اعلام آخرین خبرها که در حادثه پلاسکو (جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی) – به مانند آنچه در رویدادهای مهم خبری جهان اتفاق می‌افتد – اضافه کرد: واقعیت این است که مشکل مربوط به پوشش رسانه‌ای بحران‌ها در ایران، فقط مربوط به خود رسانه‌ها نیست؛ بعضی اوقات، مسئولان ما هم رسانه‌ای نیستند و نمی‌توانند به خوبی در رسانه‌ها صحبت کنند و آخرین خبرها را اعلام کنند.

قائم مقام اسبق شبکه خبر گفت: در ماجرای اهواز البته یک سخنگو مشخص شد اما به مدت ۲ ساعت در دسترس رسانه‌ها نبود و دست آخر، سر ساعت ۱۳ در تلویزیون ظاهر شد و وقتی هم آمد، چه اطلاعاتی داد؟ گفت این اتفاق ساعت ۹ صبح افتاده است و این تعداد از هموطنان شهید و این تعداد هم مجروح شده‌اند! و در واقع می‌توان گفت که او چیز جدید نگفت. این در حالی است که در غرب «خبرنگاریِ تروریست» تعریف مشخصی دارد ولی این مفهوم در روزنامه‌نگاری ایران جا نیفتاده است.

این عضو هیئت علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در عین حال در بخش دیگری از سخنان خود، از تلاش رسانه ملی و تعداد دیگری از رسانه‌ها در جهت‌دهی به حمله تروریستی اخیر اهواز و فوکوس کردن روی شهادت یک کودک و چند فرد غیرنظامیِ دیگر در این حادثه، آن را یکی از مکانیسم‌های اثرگذار در اصطلاحاً «واژه‌سازی» (شهادت) و همچین اقناع افکار عمومی جهانی برای پذیرش «تروریستی» بودن این حمله، برشمرد.

ادامه دارد…

کد خبر 4419415
کمال صادقی

منبع : Mehrnews

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید