امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 406677 |
تاریخ انتشار : 27 آذر 1399 - 0:15 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تمایل دو کشور افغانستان و تاجیکستان برای پیوستن به پرونده‌ی جهانی شده‌ی «هنر مینیاتور» خبر داد. به گزارش صلح خبر، «هنر مینیاتور» (نگارگری ایرانی) که به صورت مشترک با سه کشور ترکیه، آذربایجان و ازبکستان تهیه شده بود، […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تمایل دو کشور افغانستان و تاجیکستان برای پیوستن به پرونده‌ی جهانی شده‌ی «هنر مینیاتور» خبر داد.

به گزارش صلح خبر، «هنر مینیاتور» (نگارگری ایرانی) که به صورت مشترک با سه کشور ترکیه، آذربایجان و ازبکستان تهیه شده بود، عصرِ چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ در پانزدهمین اجلاس کمیته بین‌الدول میراث فرهنگی ناملموس در فهرست میراث جهانی ناملموس یونسکو که امسال برای نخستین بار به صورت مجازی در حال برگزاری است، به ثبت رسید.

محمدحسن طالبیان – معاون میراث فرهنگی وزارتخانه – و عضو گروه تدوین کننده‌ی این پرونده‌ی جهانی از سوی ایران که به صورت مجازی در زمان بررسی پرونده در اجلاس حضور داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار صلح خبر درباره‌ی روند بررسی وثبت این پرونده‌ی مشترک توضیح داد.

او با بیان این‌که «هنر نگارگری یا مینیاتور»به عنوان نخستین پرونده‌ی مشترک ایران، چهارشنبه ۲۶ آذر، در اجلاس معرفی و بعد از بررسی بدون هیچ اعتراض یا اعلامِ نقطه‌ی اصلاحی از سوی کشورهای عضو با اکثریت آرا و بر اساس اظهار نظر کمیته ارزیابی به ثبت جهانی رسید، اظهار کرد: پرونده‌ی هنر مینیاتور در سال ۱۳۹۷ با تقسیم کار بین چهار کشور درخواست کننده یعنی ایران، ترکیه، آذربایجان و ازبکستان تهیه و بعد از تدوین نهایی امضا شد و سرانجام نوروز ۱۳۹۸ به دبیرخانه یونسکو فرستاده شد که در نهایت در این اجلاس با اکثریت آرا به عنوان پانزدهمین اثر میراث ناملموس کشورمان در فهرست میراث ناملموس جهانی یونسکو به ثبت رسید.  

وی با اشاره به این‌که هر کدام از چهار کشور عضوِ پرونده، فیلمی سی ثانیه‌ای در معرفی هنر مینیاتور در کشور خود را در این اجلاس به نمایش گذاشتند، گفت: ایران در فیلم خود هنرمندانِ مرتبط با این هنرِ ایرانی، کارهایشان و برخی آثار مینیاتوری برگرفته از شاهنامه، حافظ، سعدی یا نظامی که به تصویر کشیده شده‌اند، را نمایش داد.

«فیلم سی‌ثانیه‌ای ایران که در کنار فیلمِ سه کشور ترکیه، آذربایجان و ازبکستان در زمان معرفی هنر مینیاتور به عنوان یک فرهنگ مشترک بین این کشورها در اجلاس یونسکو نمایش داده شده است».

نفوذِ نشانه‌های هنر نگارگری ایرانی در معماری و دیگر لایه‌های فرهنگی

او ثبت هنر نگارگری ایرانی را به این دلیل ارزشمند دانست که با ثبتِ آن، هنرهای والا و ارزش‌های بی‌نظیر میراث ناملموس ایران بیشتر شناخته می‌شود و افزود: به دلیل وجودِ علاقمندان و هنرمندانِ زیادِ چنین هنرهایی خوشبختانه این هنر مورد توجه قرار می‌گیرد و تداومِ زیادتری در سطح کشور و در سال‌های بعد خواهد داشت.

وی با تاکید بر لزوم برجسته‌تر کردن جایگاه هنر نگارگری ایران در سطح کشور، ادامه داد: مسلما این اثر بی‌نظیر به ویژه برای نسل‌های جوان از سنین کودکی تا نوجوانی و جوانی قابل توجه خواهد بود، بنابراین توجه بیشترِ خانواده‌ها و متولیانِ این حوزه را می‌طلبد تا بتوان آن را در سطح وسیع‌تری بین مردم و علاقمندانش معرفی کرد و توسعه داد.

معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی با بیان این که ارزش هنر نگارگری فقط به واسطه‌ی حضور آن در کتاب‌ها نیست، افزود: نشانه‌های مینیاتور در معماری و دیگر لایه‌های فرهنگی کشورمان رسوخ کرده است. همچنین از آن جایی که قصه‌ی یک فرهنگ مشترک است، بسیاری از زمینه‌های دوستی، صلح خبر، کار و تعامل فرهنگی بین کشورها را به وجود می‌آورد.

تمایل دو کشور برای پیوستن به پرونده هنرمینیاتور/هند هم فرهنگ مشترک دارد

طالبیان با اشاره به تمایل دو کشور افغانستان و تاجیکستان برای پیوستن به پرونده‌ی «هنر مینیاتور»، اظهار کرد: چون پرونده با چهار کشور آماده شده بود و در ادامه آن دو کشور درخواستِ پیوستن به آن را داده بودند، تصمیم به ارسال پرونده به یونسکو گرفتیم تا بعد از جهانی شدن آن، تقاضای دو کشور دیگر را در یونسکو ثبت کرده و با تهیه‌ی پرونده‌ی جدید مانند الحاق کشورهای دیگر به پرونده‌ی «نوروز»، این پرونده نیز به روزرسانی شود.

به گفته‌ی وی؛ به واسطه‌ی وجود فرهنگ‌های مشترک بین کشورهای عضو پرونده‌ی هنر مینیاتور و هندوستان، این کشور نیز می‌تواند به «هنر مینیاتور» الحاق شود، اما متولیان آن هنوز درخواستی در این زمینه ارائه نکرده‌اند.

تبریک وزیر میراث فرهنگی برای ثبت جهانی هنر نگارگری ایرانی

علی اصغر مونسان – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – نیز در پیامی ثبت جهانی هنر نگارگری ایرانی را که به صورت مشترک با سه کشور دیگر در فهرست میراث ناملموس جهانی یونسکو به ثبت رسیده، تبریک گفت. در پیام وی آمده است: «هنر نگارگری در ایران سابقه‌­ای چندهزارساله داشته و ایرانیان از دیرباز ارتباط عمیقی با نگارگری و هنرمندان نگارگر داشته­‌اند.

این هنر که به مینیاتور نیز موسوم است در طول تاریخ تصویرگر شادی‌­ها، غم‌­ها و احوالات مختلف مردم ایران بوده ­است. هنرمندان نگارگر در نزد مردم ایران از شأنی والا و ارزشمند برخوردار بوده و هستند. ثبت جهانی هنر نگارگری (مینیاتور) به عنوان پانزدهمین میراث‌فرهنگی ناملموس جهانی کشور را به عموم مردم ایران تبریک می‌گویم و امیدوارم آینده ایران همچون پرده­‌های نگارگری ملون و شاد باشد.»

در این اجلاس قرار است سه پرونده‌ ناملموس دیگر ایران که به صورت مشترک با کشورهای همسایه از جمله «جشن مهرگان» به صورت مشترک با تاجیکستان، «مراسم زیارت کلیسای تادئوس» به صورت مشترک با ارمنستان و «هنر ساختن و نواختن عود» به صورت مشترک با سوریه تهیه شده‌اند نیز بررسی و در صورت تایید در فهرست میراث جهانی ناملموس یونسکو ثبت شوند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید