پارسی وی:سال گذشته بود که غیرقانونی اعلام شدن انتشار ایرانچکهای 50 هزار تومانی مطرح شد اما دبیر کل بانک مرکزی از اخذ مجوز تداوم روند انتشار این ایران چکها تا پایان سال گذشته خبر داده و تاکید کرد که بانک مرکزی تلاش خود را برای ادامه انتشار و استفاده از ایران چک 50 هزار تومانی […]
پارسی وی:سال گذشته بود که غیرقانونی اعلام شدن انتشار ایرانچکهای 50 هزار تومانی مطرح شد اما دبیر کل بانک مرکزی از اخذ مجوز تداوم روند انتشار این ایران چکها تا پایان سال گذشته خبر داده و تاکید کرد که بانک مرکزی تلاش خود را برای ادامه انتشار و استفاده از ایران چک 50 هزار تومانی برای سال جاری میکند.
خبر غیرقانونی اعلام شدن انتشار ایرانچکهای 50 هزار تومانی سال گذشته توسط رئیس مجلس شورای اسلامی، مسئولان بانکی و حوزههای مرتبط را به فکر جایگزینی برای آن انداخت که مشخصترین پیشنهاد مطرح شده انتشار اسکناسهای 50 هزار و 100 هزار تومانی بوده که توسط مدیر عامل موسسه مالی و اعتباری مهر مطرح شد [مجلس انتشار ایران چک را پذیرفت؛ انتشار اسکناس 20 یا 50 هزار تومانی ]که به گفته وی اگر ایرانچک را حذف کنند، مطمئنا بازار از یک راهکار دیگری استفاده میکند اما دبیر کل بانک مرکزی از اخذ مجوز تداوم روند انتشار ایران چک 50 هزار تومانی تا پایان سال گذشته خبر داد.
اما درحال حاضر 60 درصد نقدینگی نزد مردم را ایران چک 50 هزار تومانی تشکیل میدهد و بیش از 70 درصد از مبادلات نقدی مردم از طریق ایران چک انجام میشود [آشنایی با مشخصات ایران چک ۵۰۰ هزار ریالی ]و در نتیجه حذف آنها از مبادلات روزانه مردم، شبکه بانکی کشور و مردم را در معاملات روزانه خرد با مشکل جدی مواجه میکند ؛ حال باید دید تکلیف انتشار ایران چک های 50هزار تومانی در سال جاری چه میشود؟
در همین زمینه دبیر کل بانک مرکزی بگفت: بانک مرکزی از سال گذشته در تلاش بوده که برای ادامه انتشار و استفاده از ایران چک 50 هزار تومانی برای سال جاری مجوزهای لازم را اخذ کند.
سید محمود احمدی با بیان این مطلب ادامه داد: در صورت عدم موفقیت برای ادامه انتشار و استفاده از ایران چک 50 هزار تومانی برای سال جاری تسهیلات لازم به منظور چاپ و انتشار اسکناسهای درشتتر اندیشیده شده است.
وی گفت: با توجه به اهمیت ایران چک بانک مرکزی در تلاش است تا با اخذ مجوزهای لازم از نهادهای مربوط نسبت به ادامه انتشار و استفاده از این ابزار با اهمیت در سال آتی اقدام کند.
مدیرعامل موسسه مالی و اعتبار مهر گفته بود: مطمئنا تغییر از ایرانچک به راهکارهای جدیدتر که چرخه اقتصاد کشور بخواهد با آن مبادلات خود را انجام دهد، هزینههایی را برای کشور در پی خواهد داشت و حتی ممکن است موجب افزایش هزینههای ملی شود، اما به هرحال اقتصاد کشور باید چرخش داشته باشد و یکی از ابزارهای چرخشی آن نقدینگی است که فعلا ایرانچکهای 50 هزار تومانی بخشی از این مراودات را پوشش میدهد.
غلامحسن نتاج با تاکید بر اینکه با حذف ایرانچک، بازار برای آن جایگزین پیدا خواهد کرد، افزود: واقعیت این است که نرخ تورم و شرایط اقتصاد جاری کشور بیانگر این است که اقتصاد کشور به اسکناس 50 هزار و 100 هزار تومانی نیاز دارد. حالا اگر قرار است صفرها را حذف نکنیم، با توجه به نیاز کشور انتشار اسکناس 50 هزار و 100 هزار تومانی را مورد توجه قرار دهیم.