پس از وارد شدن انتقادهای جدی به گریم یکی از هنرپیشه ها سریالهای شبانه تلویزیون، صلح خبر در گفتوگوهایی مجزا با هنرپیشه ها و کارگردانان سینما و تلویزیون وضعیت گریمهای هنرپیشه ها در سریالهای تلویزیونی و همچنین محدوده اختیارات هنرپیشه ها به لحاظ دخالت در گریمهایشان را به بحث گذاشته است.
پیشتر در مصاحبههایی با عزیزالله حمیدنژاد، جهانگیر الماسی، محمدرضا ورزی و همچنین پرویز شیخطادی این موضوع به بحث گذاشته شده است.
این بار به سراغ عبدالرضا اکبری، ستاره سریالهای «شوق پرواز»، «معمای شاه»، «اغما» رفتهایم تا نظر او را هم درباره وضعیت گریم هنرپیشه ها در سریالها جویا شویم. او تاکید میکند: ستاره حرفهای در قید و بند آرایش چهرهاش نیست و بیشتر به دنبال این است که مخاطب باورش کند.
عبدالرضا اکبری که در طول سالهای فعالیتش به واسطهی نقشهایی که بازی کرده، گریمهای مختلفی را هم پذیرفته است، دربارهی وضعیت این روزهای کار گریم به صلح خبر گفت: کار گریم ما از بعد از انقلاب مثل سایر رشتههای دیگر سینما و تئاتر پیشرفتهای خیلی خوبی داشته است اما من فکر میکنم که انقدر که گریمورهای ما روی صورت ستارههای مرد میتوانند مانور دهند، روی صورت ستارههای زن نمیتوانند.
او ادامه داد: به طور مثال اگر قرار باشد یک ستاره زن در یک فیلم هم جوانیهای خودش را بازی کند هم پیریهایش را یک مقدار کار سخت است که بخواهند چین و چروک را روی صورت خانمها نشان دهند. من در کارهای مختلفی حضور داشتم که شرایط به این صورت بوده اما فیلم موفق نشده است.
اکبری سپس با تاکید بر اینکه «بهتر است برای سریالهایی که چند فصل دارند ستاره را با بالا رفتن سن تغییر دهند، در این صورت قابل باورتر و بهتر است» به ذکر خاطرهای در این خصوص پرداخت و گفت: من در سریالی به نام «عید آن سالها» به کارگردانی سعید ابراهیمیفر بازی کردم. در این سریال نقشی وجود داشت که از سیسالگی شروع میشد و تا سن هفتاد سالگی ادامه پیدا میکرد. خب این موضوع برای آقایان بهتر جواب میدهد؛ البته من در آن کار هم پیشنهاد کردم که برای سنین مختلف از ستارههایی که شرایط سنیشان مناسب است استفاده کنند؛ اگر بخواهیم نمونههای خارجی را مورد بررسی قرار دهیم، بهترین آنها فیلم «روزی روزگاری در آمریکا» است که نوجوانیها آنقدر درست انتخاب شده که وقتی شخصیتها به مرور زمان بزرگ می شوند برای تماشاچی باورپذیر است.
او خاطرنشان کرد: در یک درام نمایشی باور، حرف اول را میزند. اگر باور صورت نگیرد نیمی از کار به هدر رفته است چون مخاطب نمیتواند ارتباط برقرار کند. مخاطبان جزو اصلی عوامل یک کار هستند و ما اگر مخاطبانمان را از دست بدهیم دیگر حرفی برای گفتن نداریم. قرار نیست که ما فیلمی بسازیم که کسی نبیند؛ ما باید به مخاطب احترام بگذاریم و کاری را ارائه دهیم که مخاطب دوست داشته باشد و قبولش کند و حرفهای دلش باشد.
این ستاره باسابقه دربارهی گریم ستاره نقش اول سریال «ستایش» که انتقادهایی را به همراه داشته است، گفت: من چیزی از مسائل پشت پرده نمیدانم و اطلاعی از گفتوگوهایشان ندارم اما به عنوان یک مخاطب این گریم را نمیتوانم بپذیرم. چطور ستارههای مرد گریم میشوند و تغییر چهره میدهند اما ستاره زن که محور اصلی این سریال است، نباید این اتفاق برایش بیفتد، به نظرم یا باید گریم را باورپذیر میکردند یا فرد دیگری را جایگزین این نقش میکردند.
اکبری درخصوص تمایل برخی هنرپیشه ها به آرایش در چهرهشان به جای گریم اعلام نمود: ستاره حرفهای به این مسائل فکر نمیکند و به باورپذیری بیشتر اعتقاد دارد؛ یعنی کسی که کار بازیگری انجام میدهد قطعا میداند که شرایط فیزیکیاش و آنچه که روی صورت اتفاق میافتد نیمی از شخصیت را ارائه میکند. کسانی که به این مسائل فکر میکنند که به زیبایی صورتشان لطمهای وارد نشود و زیبایی چهرهشان حفظ شود و کاری به نقش ندارند، به نظرم نمیتوانند موفق شوند و از کار بازیگری فاصله می گیرند.
او ادامه داد: من تا قبل از این که فیلم سینمایی «کانی مانگا» را بازی کنم خودم را به هیچ وجه نمیتوانستم بدون ریش و سیبیل تصور کنم و اصلا فکر نمیکردم بدون آن ها بتوانم راه بروم و دیالوگ بگویم ولی فرهنگ معیری گفت باید ریش و سیبیلت را بزنی و مدل موهایت هم باید مثل یک افسر شود؛ این تنها یک بخش از قضیه بود من در آن زمان خیلی تکیده بودم و برای آن نقش باید کمی پرتر میشدم. حتی یادم است به اتفاق فرامرز قریبیان یک دوره کوتاه را در یک پایگاه تمرینات تک آوری میکردیم از آن جا به بعد بود که تیپ و ظاهر جدیدی از من برای خودم و مخاطبان متولد شد؛ در این شرایط ستاره تلاشش را میکند که برحسب ظاهر جدید کاراکتر را با هنر خودش کامل کند.
اکبری در ادامه گفت: در فیلم «فرزند صبح» بهروز افخمی قرار شد من نقش امام(ره) را بازی کنم برای آن نقش من باید چهار ساعت گریم میشدم اگر قرار بود مقاومت کنم صورتم به کاراکتر اصلی نزدیک نمی شد در این شرایط هیچ وقت خودم هم نمیتوانستم خلاقیتی برای ارائه نقش داشته باشم به نظرم گریم مناسب خیلی به ستاره برای ایفای نقش کمک می کند.
عبدالرضا اکبری در پایان درباره فعالیت در پروژههای جدید گفت: من هنوز کار جدیدی را شروع نکردم چون پیشنهاد خوبی نداشتم و منتظر یک کار خوب هستم. سینما یا تلویزیون هم فرقی برایم نمیکند؛ بیشترین چیزی که برایم مهم است این است که قصه و شخصیت برایم جدید باشد و گروه سازنده در کار خودشان جدی باشند و کار فقط برای این که سریع به اکران برسد ساخته نشود هم از نظر ساختاری روی آن کار شده باشد و هم موضوعی و به قول معروف کار شسته رفته و خوب باشد.
انتهای پیام