امروز: دوشنبه, ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 12 شعبان 1446 | 2025-02-10
کد خبر: 296594 |
تاریخ انتشار : 04 مرداد 1398 - 6:21 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر رییس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، مصرف شیر غیر پاستوریزه، فرآورده‌های لبنی تولید شده بدون نظارت، تماس مستقیم با دام و واکسینه نکردن دام‌ها را از جمله عوامل بروز بیماری تب مالت معرفی کرد و از ابتلای ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد به […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

رییس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، مصرف شیر غیر پاستوریزه، فرآورده‌های لبنی تولید شده بدون نظارت، تماس مستقیم با دام و واکسینه نکردن دام‌ها را از جمله عوامل بروز بیماری تب مالت معرفی کرد و از ابتلای ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد به بیماری تب مالت در سال گذشته خبر داد.

دکتر بهزاد امیری در گفت‌وگو با صلح خبر، تب مالت را یک بیماری عفونی باکتریال معرفی کرد و گفت: تب مالت جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بوده که عامل بروز آن باکتری به نام بروسلا است. این بیماری از طریق مصرف فرآورده‌های دامی غیر پاستوریزه، انتقال ترشحات دامی آلوده از طریق جراحات روی پوست بویژه دست‌ها، استنشاق ذرات افشانه‌ای شده آلوده در هوای آغل و از طریق تماس این ذرات با مخاط دهان و چشم به انسان منتقل می‌شود.

وی استان‌های غربی، شمال غربی و شمال شرقی را در صدر آمار شیوع تب مالت معرفی کرد و افزود: در سال گذشته ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد ابتلا به بیماری تب مالت گزارش شد. برای کنترل این بیماری اقدامات مختلفی از جمله اطلاع رسانی و آموزش به مردم بویژه به دامداران ارائه کرده‌ایم. همچنین واکسیناسیون دام‌ها را با جدیت در حال پیگیری هستیم. البته با وجود اینکه اقدامات صورت گرفته از میزان انتظار ما کمتر است، اما گام‌های مثبتی در این زمینه برداشته شده است.

وی علت برآورده نشدن تمام انتظارات درباره کنترل این بیماری را محدودیت‌های مالی دانست و افزود: با وجود این محدودیت‌های مالی نمی‌توان انتظار واکسیناسیون تمامی دام‌های واجد شرایط را داشت. به همین دلیل هم به انتظارات خود به طور کامل دست نیافته‌ایم. اما خوشبختانه اقدامات نسبت به سالیان گذشته در حال پیشرفت است.

امیری با یادآوری آمار ابتلاء به تب مالت در سال ۶۸ که حدود ۹۰ هزار مورد بوده است، بر لزوم مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه تاکید و تصریح کرد: کنترل رعایت ضوابط در مراکز نگهداری شیر و فرآورده‌های دامی به ویژه در دامداری‌های سنتی، نظارت بر مواد غذایی تهیه شده از فرآورده‌های دامی، بهسازی آغل‌ها و محیط نگهداری دام و شناسایی و درمان به موقع بیماری تب مالت از اقدامات مؤثر ما در این زمینه بوده است تا بتوانیم از آمار یاد شده در سالیان گذشته تا حد زیادی فاصله بگیریم، اما همچنان نیاز به فعالیت‌های جدی در این زمینه است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید