امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 128183 |
تاریخ انتشار : 18 دی 1395 - 14:57 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، کاوه مدنی، استاد مدیریت آب و محیط زیست امپریال کالج لندن در خبرآنلاین نوشت:‌ «هنوز چند روزی بیشتر از انتشار گزارش پروژه ‌ایران ۲۰۴۰ دانشگاه استنفورد در مورد ارزیابی توان کشاورزی اراضی ایران نمی‌گذرد. در این مدت گزارش‌های متعددی از نتایج این ارزیابی در رسانه‌های […]

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛

به گزارش ایسنا، کاوه مدنی، استاد مدیریت آب و محیط زیست امپریال کالج لندن در خبرآنلاین نوشت:‌ «هنوز چند روزی بیشتر از انتشار گزارش پروژه ‌ایران ۲۰۴۰ دانشگاه استنفورد در مورد ارزیابی توان کشاورزی اراضی ایران نمی‌گذرد. در این مدت گزارش‌های متعددی از نتایج این ارزیابی در رسانه‌های مختلف منتشر و در حلقه‌های آبی و محیط‌ زیستی دست به دست شده است.

اما ظاهرا محبوب‌ترین یافته این گزارش از دید مخاطبین و نه از دید نویسندگان (بنده و همکاران) شکل فوق است که صدها هزار بار با عنوان «فقط ۲۰ سال دیگر تا فاجعه فاصله داریم… نقشه خشکی ماهانه ایران در سال ۲۰۴۰» در شبکه‌های اجتماعی و حلقه‌های آبی و غیر آبی رؤیت و بازنشر شده است؛ بی آن که کسی صحت و سقم این خرافه را زیر سؤال ببرد؛ چرا که هرگونه سیاه‌نمایی برای ما جذاب است.

جالب اینجاست که منشاء تولید این شایعه یکی از گروه‌های تلگرامی متعلق به مدعیان و متخصصین آب کشور است که در آن از بام تا شام راجع به موارد مربوط و نامربوط بحث و جدل می‌شود اما هیچ وقت کسی حاضر نیست بپرسد که منبع این ادعا کجاست.

این شکل توزیع جغرافیای متوسط ضریب خشکیدگی ایران در ماه‌های مختلف سال در یک بازه ۳۰ ساله گذشته (نه آینده!!!) را نشان می‌دهد.

محاسبه این ضریب مرحله‌ای از ارزیابی ما بوده است برای این که بتوانیم طول دوره رشد گیاه را در سراسر ایران محاسبه کنیم. این شکل به ما می‌گوید که در کجای ایران و در چه ماه‌هایی از سال برای کشاورزی به آبیاری نیاز داریم. در هر ماه از سال، پتانسیل تبخیر و تعرق گیاه در مناطق زرد و قرمز بیشتر از میزان بارندگی است و اگر چیزی در این مناطق بکاریم باید آن در آن ماه آبیاری کنیم. بنابراین شکل در اکثر ماه‌های سال در بیشتر نقاط کشور برای کشاورزی به آبیاری نیاز داریم چون بارندگی در این ماه‌ها برای کشت کافی نیست. این شکل نمایانگر وضعیت در حال و گذشته بوده است و هیچ پیش‌بینی‌ای در کار نبوده است. پس اگر می خواهید مرثیه‌سرایی و عزاداری کنید بدانید و آگاه باشید که لازم نیست ۲۰ سال صبر کنید.

خواهرم، برادرم، اندکی تعقل! کاش به جای بحث در مورد کاشت هندوانه یا گندم نگاهی به گزارش بکنید تا بدانید وضعیت زمین‌های کشاورزی ما در کشور چگونه است.

ما دیگر به خشکسالی و دشمن برای نابودی ایران زمین نیاز نداریم؛ چرا که دروغ قبل از آن ملت ایران را نابود کرده است. یادمان باشد که ملت نابود شده لیاقت کشور آباد را ندارد.

اگر حال خواندن و پرسیدن ندارید لااقل خرافه‌ساز و خرافه‌پرست نباشید! ناسا و دکتر شریعتی و پروفسور سمیعی کم بود، استنفورد ۲۰۴۰ هم اضافه شد.»

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید