امروز: چهارشنبه, ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 11 شوال 1446 | 2025-04-09
کد خبر: 226712 |
تاریخ انتشار : 25 اسفند 1396 - 18:37 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر محققان پژوهشگاه رویان طی یک مطالعه به بررسی و ارزیابی قدرت ترمیم سلول‌های بنیادی مزانشیمی استخراج شده از مغز استخوان در ترمیم قطعی‌های خفیف سرانگشتان پرداختند. به گزارش صلح خبر، ترمیم اندام در جانوران ابتدایی به وسیله سلول‌های بلاستومایی انجام می‌گیرد. در پستانداران این سلول‌ها تنها در نوک انگشت […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

محققان پژوهشگاه رویان طی یک مطالعه به بررسی و ارزیابی قدرت ترمیم سلول‌های بنیادی مزانشیمی استخراج شده از مغز استخوان در ترمیم قطعی‌های خفیف سرانگشتان پرداختند.

به گزارش صلح خبر، ترمیم اندام در جانوران ابتدایی به وسیله سلول‌های بلاستومایی انجام می‌گیرد. در پستانداران این سلول‌ها تنها در نوک انگشت نوزادان وجود دارند. از آنجا که سلول‌های بلاستومایی در بزرگسالان یافت نمی‌شوند، یافتن سلولی جایگزین برای ترمیم زخم‌های عمیق نوک انگشتان (مانند قطعی‌های خفیف)، ضروری به‌نظر می‌رسد.

به همین منظور، دکتر باغبان اسلامی‌نژاد، دکتر تقی‌یار، دکتر سمانه حسینی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، مطالعه‌ای را طراحی کردند که طی آن قدرت ترمیم سلول‌های بنیادی مزانشیمی استخراج شده از مغز استخوان در ترمیم قطعی‌های خفیف سرانگشتان مورد ارزیابی قرار گرفت.

در این پژوهش که به وسیله حیوان مدل آزمایشگاهی انجام گرفت، نخست کیفیت سلول‌های مزانشیمی استخراج شده با روش‌های آزمایشگاهی تأیید شد و سپس توانایی این سلول‌ها در تولید استخوان با روش‌های مختلف ارزیابی و با سلول‌های بلاستومایی مقایسه شد.

نتایج این پژوهش که در مجله بین‌المللی یاخته (Cell journal) به چاپ رسید، نشان می‌دهد، سلول‌های مزانشیمی همانند سلول‌های بلاستومایی می‌توانند به بافت‌های مزودرمی (لایه میانی از سه لایه جنینی که بافت‌هایی مانند استخوان و عضله از آن ایجاد می‌شوند) تمایز یابند. توان تقسیم و ایجاد کلونی در سلول‌های مزانشیمی از سلول‌های بلاستومایی بهتر است و میزان استخوان‌سازی در دو رده سلولی تقریباً مشابه است.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد سلول‌های مزانشیمی می‌توانند در ترمیم جراحات انگشتان، مانند قطعی‌های خفیف مفید باشند و امکان آزمایش این توانایی در کارورزی‌های بالینی وجود دارد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید