حجتالاسلام محمدتقی سبحانینیا در گفتوگو با صلح خبر اظهار کرد: امام رضا(ع)، امام جواد (ع)، امام هادی (ع)، امام حسن عسکری (ع) و امام زمان (عج) جزو ائمه متأخر هستند؛ از ویژگیهای ائمه متأخر میتوان به این اشاره کرد که این ائمه در خردسالی به امامت رسیدند، امام جواد (ع) در هفت سالگی، امام هادی (ع) در ۹ سالگی و حضرت مهدی (عج) در پنج سالگی به امامت رسیدند.
وی ادامه داد: دستگاه امامت که از ناحیه پروردگار متعال اداره میشد بر این مقدر شده بود که جامعه مسلمانان آماده پذیرش یک کودک بهعنوان امام شود. خداوند متعال اراده کرده بود امام زمان (عج) در دوران کودکی به حکومت برسند و غایب باشند، برای چنین منظوری پیشینهای لازم بود، این پیشینه در دوران امام جواد (ع) اتفاق افتاد و این امام بزرگوار اولین امامی است که در سن کودکی به امامت رسیدند.
مدیر حوزه علمیه استان قزوین خاطرنشان کرد: بعد از امام رضا (ع) در دوره ائمه متأخر میبینیم ائمه تحت نظر و سیره حاکمیت زمان خود قرار گرفته و در دسترس مردم نیستند و کار بهجایی میرسد که امام یازدهم شیعیان به امام عسکری معروف میشوند، عسکری به معنای پادگان است که این امام همام در آن تحت نظر بودند لذا دسترسی مردم به ائمه به سهولت فراهم نبود بنابراین مردم آمادگی پیدا میکردند که بهراحتی به امام زمانشان دسترسی پیدا نکنند.
وی عنوان کرد: در دوره امام زمان (عج) ۲ دوره غیبت صغرا و کبرا را میبینیم بنابراین فقط ائمه مطهر (ع) بهویژه امامان متأخر برای دوران غیبت زمینهسازی نمیکردند بلکه دستگاه خداوند متعال این زمینه را آماده و همه مقدمات را بهتدریج فراهم کردند تا دوره غیبت حضرت مهدی (عج) فرا برسد.
حجتالاسلام سبحانینیا عنوان کرد: امام هادی (ع) ۴۲ سال زندگی کردند و در سن ۹ سالگی به امامت انتخاب شدند و ۳۳ سال امامت شیعیان را بر عهده داشتند؛ امام هادی (ع) تحت نظر حاکمیت قرار گرفتند به همین دلیل ایشان بهراحتی نمیتوانستند با مردم ارتباط داشته باشند از این رو نُواب و وکلا را به عنوان نمایندگان خود انتخاب کردند تا توسط آنان مطالب را به مردم منتقل کنند.
وی افزود: از نُواب امام هادی (ع) میتوانیم به حضرت عبدالعظیم حسنی، عثمان بن سعید، ایوب بن نوح، حسن بن راشد و حسن بن علی ناصر اشاره کرد. مجموعه مباحث موردنیاز مردم از قبیل احکام شرعی، امور اعتقادی، فقه و اخلاق از طریق وکلا به امام انتقال داده میشد و پاسخ را از امام گرفته و به مردم میرساندند. مکاتبه یکی دیگر از روشها بود، گاهی مردم مکاتبه کرده و نامه از طریق وکلا به دست امام(ع) میرسید و وکلا نیز پاسخ مکتوب شده امام(ع) را به دست صاحبان نامه میرساندند.
مدیر حوزه علمیه استان قزوین اعلام نمود: نقش آمادهسازی جامعه برای عدم دسترسی مستقیم به امام از دوره امام جواد (ع) دیده میشود، حاکمان ائمه متأخر را تحت نظر قرار دادند که در دوره امام هادی (ع) پررنگتر و در دوره امام عسکری (ع) بسیار سختتر شد لذا مردم در دوره ائمه متأخر برای عدم ارتباط مستقیم با امام زمان (عج) آماده شدند.
حجتالاسلام سبحانینیا یادآور شد: در مجموع میتوانیم بگوییم که در دوره پایانی حضور ائمه (ع) بهویژه در عصر چهار امام آخر، آمادهسازی برای دوران غیبت و پذیرش یک کودک بهعنوان امام معصوم (ع) اتفاق افتاد.
انتهای پیام