سینما و تلویزیون > سینمای ایران – همشهری آنلاین:طرح تأسیس مدرسه ملی سینمای ایران در آبانماه سال ۱۳۹۲ و در دولت یازدهم مطرح شد. طراحی و اجرای این مهم از سوی ریاست سازمان سینمایی به مدیر کل دفتر مطالعات، توسعهی دانش و مهارتهای سینمایی سپرده شد که مأمور انجام مطالعات و رایزنیهای لازم جهت ایجاد این نهاد […]
سینما و تلویزیون > سینمای ایران – همشهری آنلاین:
طرح تأسیس مدرسه ملی سینمای ایران در آبانماه سال ۱۳۹۲ و در دولت یازدهم مطرح شد.
طراحی و اجرای این مهم از سوی ریاست سازمان سینمایی به مدیر کل دفتر مطالعات، توسعهی دانش و مهارتهای سینمایی سپرده شد که مأمور انجام مطالعات و رایزنیهای لازم جهت ایجاد این نهاد گردید. در نتیجه، پژوهش در باب ساختار و شیوهی فعالیت مدارس مهم سینمایی در جهان، مشورت با فعالان حرفهای و اساتید دانشگاه در حوزهی سینما و بویژه ضرورت و اهمیت تأسیس چنین مرکزی در دستور کار قرار گرفت.
بدینترتیب، زمستان سال 1392، به مطالعات مقدماتی اختصاص داشت تا فروردین سال 93 که شورای سیاستگذاری و برنامهریزی مدرسه تشکیل شد. این شورا طی جلسات متعدد و بر اساس مطالعات قبلی و مشورتها و پژوهشهایی که همچنان در جریان بود، ساختار اولیهی مدرسه را به ریاست سازمان سینمایی جهت ارائه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه كرد.
پس از تأیید مقام وزارت، مراحل تصویب طرح در مرکز نظارت بر مؤسسات فرهنگی انجام شد و اولین نشست هیئت امنای مدرسه ملی سینمای ایران مرکب از ناصر تقوایی، مجید مجیدی، لیلا حاتمی، مجتبی راعی، یونس شکرخواه، محمدباقر قهرمانی، حجتالله ایوبی، مجید شیخانصاری و مدیرعامل بنیاد فارابی، در تاريخ 24 دیماه 93 تشکیل شد.
در این جلسه هیئت مدیرهی مدرسه انتخاب شده، مراحل پیگیری ثبت قانونی مدرسه در مرکز ثبت شرکتها و مؤسسات آغاز شد و در نهایت، در تاریخ 24 اسفند 1393، مدرسه ملی سینمای ایران رسماً آغاز به کار کرد. از آن تاریخ تا کنون، برنامهریزیهای آموزشی و پژوهشی مدرسه در شوراهای مختلف در دست انجام است. در این بین، مدرسه ملی سینمای ایران اقدام به برگزاری نشستها و کارگاههایی نیز نموده است که اخبار آن در رسانهها موجود است.
افقی که مدرسه ملی سینمای ایران برای خود ترسیم كرده است در محورهای مختلف و به شرح زیر میآید:
1- دستیابی به استانداردهای سینمای جهان و پیشنهاد این استانداردها به عوامل سینمای ایران در حرف و حوزههای مختلف
2- فراهم ساختن بستری مناسب برای تجمیع تجارب اساتید سینمای ایران و انتقال این تجارب به نسل جوان
3- فراهم ساختن بستری مناسب برای انتقال دانش سینمای جهان به ایران
4- پرورش سینماگرانی خلاق که ضمن حفظ نگاه شخصی خود به جهان، آثاری ملی و ایرانی پدید آورند
5- پرورش نیروهای حرفهای در حوزههایی که نهادهای دیگر آموزشی کمتر به آنها توجه دارند.
منبع مورد استفاده براي اين مدخل
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS