امروز: جمعه, ۹ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 28 جماد أول 1446 | 2024-11-29
کد خبر: 296060 |
تاریخ انتشار : 01 مرداد 1398 - 17:43 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مراسم یادبود زنده‌یاد دکتر علی سمیعی با حضور جمعی از استادها و دانشجویان رشته ارتباطات در تالار دکتر حسابی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات برگزار شد. به گزارش صلح خبر، این مراسم سه‌شنبه (اول مرداد ماه) با حضور مدیران گروه علوم ارتباطات واحدهای مختلف دانشگاه آزاد همچنین اساتیدی از […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مراسم یادبود زنده‌یاد دکتر علی سمیعی با حضور جمعی از استادها و دانشجویان رشته ارتباطات در تالار دکتر حسابی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات برگزار شد.

به گزارش صلح خبر، این مراسم سه‌شنبه (اول مرداد ماه) با حضور مدیران گروه علوم ارتباطات واحدهای مختلف دانشگاه آزاد همچنین اساتیدی از دانشکده صداوسیما و دانشگاه علامه همراه بود.

در ابتدای این مراسم باقر ساروخانی ـ استاد جامعه‌شناسی و علوم ارتباطات ـ از علی سمیعی و ویژگی‌های شخصیتی و انسانی او سخن گفت.

او در بخشی از صحبت‌هایش دکتر سمیعی را شخصیتی دانست که از انسانیت فراتر رفته و به آدمیت رسیده بود.

همچنین در این مراسم پیام علی اکبر فرهنگی، استاد مدیریت رسانه و ارتباطات که هم اینک در خارج از کشور به سر می‌برد، به صورت صوتی پخش شد.

همچنین سینا فروزش ـ رئیس دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی واحد علوم و تحقیقات ـ که مسوولیت برگزاری مراسم در دانشکده‌اش را بر عهده داشت، در بخشی از صحبت‌هایش درباره علی سمیعی متذکر شد: استاد فقید به این مراسم نیاز ندارد؛ این مراسم نیازی است برای ما دانشگاهیان که رسالتمان را نشان دهیم.

محمد سلطانی‌فر، اکبر نصراللهی، افسانه مظفری، سارا محمدپور، نازنین ملکیان، نسیم مجیدی قهرودی و داود نعمتی انارکی، از جمله اساتید ارتباطات حاضر در این مراسم بودند که برخی به ایراد سخنرانی پرداخته و همگی در سخنانی مجزا و هم‌صدا بر جایگاه والای انسانی و شخصیت فروتن دکتر علی سمیعی تاکید کردند.

در این مراسم یادبود، یکی از دختران مرحوم علی سمیعی هم حضور داشت.

همچنین در این مراسم بر اهمیت قدرشناسی از استادهای پیشکسوت دانشگاه تاکید شد و اینکه تا زمانی که حضور دارند و هستند بتوان از وجود علمی و شخصیتی آنها استفاده کرد.

در این مراسم بر اهمیت شخصیت علمی دکتر علی سمیعی در حوزه مطالعات انتقادی اشاره شد و دانشجویان در این زمینه از استاد خود به نیکی یاد کردند.

بر اساس این گزارش صلح خبر، دکتر علی سمیعی ۲۴ تیر ماه درگذشت و ۲۷ تیر ماه در سکوت خبری به خاک سپرده شد.

او متولد دوم اردیبهشت ماه ۱۳۱۴ و از پیشگامان علم ارتباطات در ایران بود.

زنده‌یاد سمیعی پس از اخذ مدرک دکتری در سال ۱۳۵۵ ‪ به ایران بازگشت و در مدرسه خدمات گردشگری به تدریس مشغول شد. بعدها که دانشگاه علامه از تجمیع این مدرسه و دیگر حوزه‌ها تاسیس شد، استاد تا سال ۱۳۸۲ در این دانشگاه و تا چند سال قبل هم‌چنان در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد مشغول به تدریس بود. او جزو اولین اعضاء هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و از نخستین استادان همکار دکتر معتمدنژاد در دانشکده علوم ارتباطات بود. «فلسفه سیاسی ارتباطات» جزو کرسی‌های درسی استاد سمیعی برای دانشجویان علوم ارتباطات و روابط بین‌الملل بود

دکتر سمیعی به مکاتب انتقادی بخصوص مکتب فرانکفورت علاقه زیادی داشت؛ او به واسطه ادامه تحصیل در آلمان، جزو نخبگانی بوده که در جنبش‌های دانشجویی آلمان در سال ۱۹۶۸ حضور داشت و حتی همراه با دانشجویان آلمانی بازداشت شد. او خاطرات زنده‌ای از این جریان اعتراضی جهانی داشت که این روزها دانشجویان در کتاب‌های تاریخ آن را می‌خوانند.

او جزو انگشت‌شمار استادانی بود که بر «تحلیل گفتمان» و «تحلیل گفتمان انتقادی» اشراف داشت و تاکید می‌کرد: «تحلیل گفتمان انتقادی»، شاخه علمی بین رشته‌ای است که کاربرد زبان و سیاست را بررسی می‌کند و اهالی علوم ارتباطات بهترین افراد برای به کارگیری این علم هستند.

همچنین مراسم یادبود دیگری برای این استاد فقید در روز چهارشنبه ـ دوم مرداد ماه ـ در قطعه ۳۸ بهشت زهرا (س) بر سر مزار وی (۶۰.۲۴.۳۸) برپا خواهد شد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید