صلح خبر: دستاوردهای مهمی در حوزه خطوط انتقال گاز بین شهری پارسال به همت دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان حاصل شد که بهرهبرداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل، انتقال گاز ایرانشهر- خاش و خاش – میرجاوه با هدف بهرهمندی بخشهای مختلف خانگی، عمومی، صنعت و کشاورزی از گاز طبیعی مهمترین آنهاست. سیستان […]
صلح خبر: دستاوردهای مهمی در حوزه خطوط انتقال گاز بین شهری پارسال به همت دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان حاصل شد که بهرهبرداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل، انتقال گاز ایرانشهر- خاش و خاش – میرجاوه با هدف بهرهمندی بخشهای مختلف خانگی، عمومی، صنعت و کشاورزی از گاز طبیعی مهمترین آنهاست.
سیستان و بلوچستان با گستره ۱۸۸ هزار و ۲۲۲ کیلومترمربع (معادل ۱۱.۵ درصد مساحت کشور) و بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، آخرین استان فاقد شبکه گاز کشور به شمار میرود.
در حوزه خطوط انتقال گاز بین شهری، بهره برداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل و همچنین بهرهبرداری از خط انتقال گاز ایرانشهر – خاش و خاش – میرجاوه در آبان ماه پارسال با هدف بهره مندی مردم شهرستانهای خاش، میرجاوه، زابل، هیرمند، نیمروز، زهک و هامون و همچنین صنایع و صنوف مستقر در این شهرستانها از گاز طبیعی از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم به شمار میرود.
به منظور تسریع در حوزه گازرسانی در سطح استان، مقرر شد طرح ضربتی گازرسانی با استفاده از ظرفیت استان های معین در شهرهای مرکزی، غربی، شمالی و جنوبی سیستان و بلوچستان اجرا شود.
شبکه انتقال گاز در اولین صحنه خود بعد از گذر از پیچ وخمهای متعدد وارد سیستان و بلوچستان شد، طرحی که با اجرای پروژه عظیم انتقال گاز از عسلویه به این استان به طول ۹۰۷ کیلومتر با لولههایی به قطر ۵۶ اینچ در شهریور ۸۹ به بهرهبرداری رسید و در فروردین سال ۹۳ طرح گازرسانی به زاهدان، چابهار، زابل، کنارک و صنایع موجود منطقه با اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از محل بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ تصویب شد.
گام مهم بعدی در این پروژه انتقال گاز از ایرانشهر به زاهدان به طول ۲۶۲ کیلومتر با قطر ۳۶ اینچ و اعتبار هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود.طرحی که شهریور ۹۲ آغاز و حجم عمده این طرح (۷۰ درصد کار) در سال ۹۵ در مدت ۱۰ ماه انجام شد
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: با پیگیریهای مجدانه شرکت گاز استان در بهمن ماه سال ۱۴۰۰ خط انتقال گاز برای بهره مندی واحدهای تولیدی غرب شهر زاهدان از گاز استان ساخته شده و امکان اتصال واحدهای تولیدی این منطقه در بخشهای مختلف اقتصادی به شبکه گاز فراهم شده است.
مجتبی شجاعی در گفت وگو با صلح خبر افزود: خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده در کمیته تخصیص سوخت مایع در مناطق گازدار سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۱ اجرای شبکه داخلی گاز توسط گلخانه داران فعال مجتمع سیاهدک زاهدان انجام شده و فرایند اخذ انشعاب توسط آنها هماینک در حال انجام است.
وی تصریح کرد: از مهمترین خطوط انتقال گاز در حال اجرای سیستان و بلوچستان خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار است که هماینک این خط بطول ۲۷۰ کیلومتر و هزینه ۴۱۰ میلیون دلار(۲۰ هزار میلیارد تومان)در آستانه افتتاح است.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: هدف اصلی از اجرای این طرح تامین خوراک برای صنایع فولاد و پتروشیمی در حال اجرای در منطقه سواحل مکران است که با افتتاح صنایع مذکور و اشتغال بالا بخش بزرگی از نگرانیهای ایجاد شده در زمینه بیکاری جوانان استان در حوزه جنوب مرتفع خواهد شد.
وی بیان کرد: در شهر زاهدان یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه توزیع گاز مورد نیاز هست که بطور کامل در این شهر اجرا شده به عبارتی صددرصد شبکه توزیع گاز شهر زاهدان به عنوان مرکز استان به اتمام رسیده است.
وی تصریح کرد: از نظر شبکه توزیع گاز شهری از مجموع ۶۰ شهر سیستان و بلوچستان، ۶ شهر زاهدان، ایرانشهر، زابل، بمپور، بزمان و محمدان گازدار است؛ در ۱۳ شهر، عملیات گازرسانی در حال انجام و ۴۱ شهر باقیمانده در مرحله طراحی و پیمان سپاری است.
شجاعی تاکید کرد: در شهر زاهدان یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه توزیع گاز مورد نیاز است که بطور کامل در این شهر اجرا شده به عبارتی صددرصد شبکه توزیع گاز شهر زاهدان به عنوان مرکز استان به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد: زاهدان هماینک با داشتن حدود ۱۰۱ هزار مشترک گاز، ۷۲درصد جمعیت آن دارای اشتراک گاز هستند(لازم به ذکر برآورد کل مشترکین گاز شهر زاهدان حدود ۱۴۰ هزار مشترک است).
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در شهر ایرانشهر، ۴۴۰ کیلومتر شبکه توزیع گاز مورد نیاز است که صددرصد شبکه توزیع این شهر انجام شده و دارای بیشاز ۱۵ هزار مشترک خانگی است.
وی بیان کرد: در شهر خاش ۳۹۱ کیلومتر شبکه توزیع مورد نیاز بود که طور کامل با اقدامات دولت سیزدهم شبکه توزیع آن در این شهر انجام شده است.
شجاعی افزود: تکمیل شبکه توزیع شهر زابل از مهمترین برنامههای شرکت گاز سیستان و بلوچستان است و هماینک از مجموع ۵۰۰ کیلومتر شبکه مورد نیاز ۴۶۶ کیلومتر اجرا شده که بیشاز ۲۵۰ کیلومتر آن گازدار است.
وی ادامه داد: در شهر زابل ۲۰ هزار علمک مورد نیاز بوده که باید نصب شود که از سال ۱۴۰۱ نصب علمکها شروع شده و در حال تکمیل است.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: شبکه توزیع شهرهای ادیمی(مرکز شهرستان نیمروز)، دوست محمد(مرکز شهرستان هیرمند)، زهک(مرکز شهرستان زهک)، محمدآباد(مرکز شهرستان هامون) به میزان حدود ۲۸۰ کیلومتر بطور کامل اجرا شده و مراحل نهایی اجرای خطوط تغذیه بین شهرها باقیمانده است.
وی ادامه داد: همچنین پروژه ساخت ایستگاه گاز مجتمع ورزشی ۱۷ شهریور متعلق به اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان از بهمن ماه سال ۱۴۰۱ شروع شده و تاپایان اردیبهشت ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.
شجاعی خاطر نشان کرد: برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان در امر لوله کشی گاز داخلی منازل، براساس تصویب نامه هیأت وزیران، مبلغ تسهیلات قرض الحسنه لوله کشی گاز منازل از پنج میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
پارسال حدود ۲۴ هزار فقره تسهیلات لوله کشی گاز داخل منازل توسط بانکهای ملی، کشاورزی،سپه و پست بانک به متقاضیان معرفی شده از سوی شرکت گاز پرداخت شده است
مدیرکل امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین به موجب تصمیمات متخذه در سفر رئیس جمهور و همچنین سفر معاون اول به استان مقرر شد تامین منابع مالی لوله کشی گاز داخل منازل مددجویان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی استان انجام شود که تفاهمنامههای مربوطه بین دستگاههای ذی ربط منعقد و براساس فرایند تدوین شده با جدیت در حال اجراست.
انتهای پیام