«سعید قمری» یکی از ستاره ها فعال در حوزه تئاتر و فیلمسازی شهرستان ابرکوه یزد در گفتوگو با صلح خبر، یکی از معضلات جامعه هنری شهرستان ابرکوه را مهاجرت ستاره ها توانمند و مستعد عنوان میکند و میگوید: ستاره ها ابرکوهی به علت کمبود امکانات آموزشی و محدودیت تجهیزات، برای پیشرفت در حرفه خود از این شهرستان مهاجرت میکنند.
وی که فعالیت هنری خود را با تئاتر آغاز کرده و هماکنون نیز وارد عرصه فیلمسازی شده است، اضافه میکند: هنرمندانی که در ابرکوه هستند به دلیل این که بعضاً نمایش یا فیلمهای خوب را کمتر دیده و از امکانات کافی و آموزشهای به روز و جدید محروم هستند، از سطح توانمندی و استعداد خود نیز بیخبر هستند.
قمری خاطرنشان میکند: اگر در شهرستان بستری فراهم شود که ستاره ها بتوانند بهترین کارهای سطح کشور را ببینند، ضمن این که این اقدام خود نوعی آموزش نیز محسوب میشود، بعد از این میتوانند با چشم باز فعالیت کنند و دیگر زحمتهایشان به هدر نمیرود.
این هنرور جوان با بیان این که مهمترین نیاز فعلی هنر شهرستان در خصوص فیلمسازی ایجاد یک مرکز آموزشی مانند انجمن سینما جوان است، میافزاید: در بخش تئاتر نیز یک سالن تمرین با امکانات صوت و نور استاندارد که در اختیار بخش خصوصی نباشد تا گروههای هنری بتوانند به طور مستمر از آن استفاده کنند از حداقل نیازها است که متأسفانه در ابرکوه وجود ندارد.
قمری با تاکید بر این که هنر از آغاز آفرینش بشر وجود داشته است، ادامه میدهد: زیباییهای یک جامعه بستگی به میزان هنرور بودن افراد آن جامعه دارد و این مردم و مسئولان هستند که باعث رشد و پرورش ستاره ها میشوند.
وی ابراز میکند: آنچه جایگاه هنر و هنرور را در جامعه شاخصتر میکند، ابزار کار و زبان بیانی او و حساسیت وی نسبت به پدیدهها و اتفاقات جامعه است که در مواجهه با آنها واکنش متفاوتی با سایر افراد عادی جامعه دارد.
این فیلمساز با بیان این که ستاره ها نیز مانند دیگر انسانها در جامعه زندگی میکنند، میگوید: ستاره ها به اتفاقات روز جامعه واکنش نشان میدهند و با استفاده از عوامل دیداری، شنیداری، نوشتاری و هر ابزار هنری که در اختیار دارند، موضوعات و واقعیتهای روز را به یک اثر هنری تبدیل میکنند چرا که تأثیرگذاری این اتفاقات در قالب هنری به مراتب بیشتر از یک بیان ساده است.
قمری که فعالیت خود را در زمینه فیلم با دستیاری در کارهای حرفهای و نیمهحرفهای «وقتی همه ایستادند»، «هفتسین مقدس»، «پلههای یک منبر» و «نگاه سرخ» آغاز کرده و در فیلمهای «هوای برگشت»، «مشتری»، «حاج مرشد»، «شور لایموت»، «کوی نیکنامان»، «دور ایران با دوچرخه» و «آبرنگ» نیز حضور داشته است، در پایان علاقه خود در فیلمسازی را پرداختن به حوزه کودک و نوجوان معرفی و اظهار میکند: با توجه به این که معتقدم همیشه زبان هنر میتواند به راحتی مشکلات را بیان کند و راهگشا باشد، اخیراً فیلم کوتاهی را کلید زدیم که با موضوع اجتماعی به مشکلات جوانان و نوجوانان در ارتباط با والدین میپردازد.
این عکاس و مستندساز ابرکوهی که حضور در تئاترهای «سوگ قجری»، «چندمین مجلس از بازماندگان این دیار»، «قورمهسبزی»، «هرگز کسی اینگونه فجیع»، «کمدی اکتشافات»، «بازگشت»، «ارتفاعات»، «کربلا به روایت اسمان»، «علی ای همای رحمت»، «اهریمن دمشق» و «تازیانههای خشم» را به عنوان نویسنده، کارگردان، هنرور، طراح صحنه و دکور، مشاور و دستیار کارگردان تجربه کرده و در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده، در برخی از آثار حائز رتبه های عالی جشنوارههای استانی و کشوری شده است.
انتهای پیام