پارسی وی:رئیس جمهوری روسیه نسبت به کناره گیری همتای سوری خود از قدرت اظهار تمایل کرد و این امر را درصورتی که این روند باعث تعادل در نظام شده و خلأ خطرناک قدرت را در این کشور سبب نشود، تایید کرد. به نوشته روزنامه گاردین، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جریان دو روز مذاکره در نشست گروه هشت گفت […]
پارسی وی:رئیس جمهوری روسیه نسبت به کناره گیری همتای سوری خود از قدرت اظهار تمایل کرد و این امر را درصورتی که این روند باعث تعادل در نظام شده و خلأ خطرناک قدرت را در این کشور سبب نشود، تایید کرد.
به نوشته روزنامه گاردین، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جریان دو روز مذاکره در نشست گروه هشت گفت که به کناره گیری بشار اسد، همتای سوری خود تمایل دارد اگر کناره گیری وی از مسند قدرت منجر به خلأ قدرت در سوریه نشود و روندی که پس از سقوط صدام در عراق رخ داد، در سوریه نیز به وجود نیاید.
پوتین در عین حال با هرگونه اصرار بر کناره گیری اسد مخالفت کرده اما مقامهای انگلیسی معتقدند که مذاکرات گروه هشت راه را برای سازش در سوریه در صورتی که بتوان نیروهای مخالف دولت سوریه را به صورت سیاسی و نظامی سازماندهی کرد، باز کرده است.
دولت روسیه ضرورت حضور بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل در سوریه و بررسی ادعای غرب در استفاده نیروهای اسد از سلاح شیمیایی را پذیرفته است.
رئیس جمهوری روسیه در حالی که با لحنی مدافعانه از رویکردش نسبت به سوریه سخن میگفت، اعلام کرد که تسلیح مخالفان سوری توسط غرب باعث میشود که ظرف یک روز درگیریهای وحشتناکی در این کشور رخ دهد.
وی از قراردادهای تسلیحاتی مسکو با دمشق حمایت کرد و افزود: این معاملات تسلیحاتی کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. ما براساس قراردادهای قانونی به دولت دمشق سلاح میفروشیم و اگر آنها باز هم با ما قرارداد امضا کنند در آینده چنین کاری را انجام خواهیم داد.
نخست وزیر انگلیس نیز در کنفرانس خبری خود در پایان کنفرانس گروه هشت بار دیگر از متحدان اسد خواست به این موضوع واقف باشند که یک کشور قدرتمند و دارای امنیت در جریان یک انتقال و گذار سیاسی باید حفاظت شود و در امان بماند و به مردم سوریه باید اطمینان داده شود که پس از اسد هم آیندهای در انتظارشان است.
کامرون همچنین گفت که نقطه عطف اصلی در کنفرانس گروه هشت توافق بر سر گذار و انتقال دولت و تحقیق درباره استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه بوده است.
کامرون نیز پس از مذاکرات گروه هشت اعلام کرد که غرب کاملا معتقد است که اسد در آینده سوریه هیچ جایگاهی ندارد.
وی گفت: این یک تفکر باطل است که اسد بتواند در آینده کشورش جایگاهی داشته باشد و نقشی ایفا کند. دستان او به خون آلوده است. شما نمیتوانید سوریه را با حضور او تصور کنید.
وی همچنین از حامیان اسد خواست تا وی را کنار بگذارند و رها کنند و بر ضرورت حضور آنها در آینده سوریه تاکید کرد.
با این حال، مقامهای انگلیسی تاکید کردند که پوتین اعلام کرده که هیچ وفاداری و عهدی به اسد ندارد اما گفته که باید این اطمینان حاصل شود که در صورت کناره گیری اسد، اوضاع سوریه بدون حضور وی به وخامت نمیگذارد و مرزهای این کشور با روسیه ناپایدار نمیشود.
مقامهای انگلیسی همچنین تاکید کردند که مخالفان سوری همچنان برای دستیابی به پیشرفت فعالیت و همکاری میکنند. آنها برای توافق در مورد کنفرانس جدید صلح خبر توافق نکردهاند.
البته بیانیه منتشر شده گروه هشت هیچ اشارهای به اسد نداشت اما خواستار برگزاری مذاکرات صلح خبر در سریعترین فرصت ممکن شده است.
در بیانیه پایانی کنفرانس گروه هشت آمده است: کشورهای عضو جی 8 همچنان به دستیابی یک راه حل سیاسی برای حل این بحران بر مبنای یک دیدگاه متحد و یگانه، دموکراتیک و همه جانبه پایبند هستند و از تصمیم برگزاری هرچه سریعتر کنفرانس ژنو در مورد سوریه حمایت میکنند.
در این بیانیه پایانی کنفرانس گروه هشت همچنین رهبران شرکت کننده از مقامها و مخالفان سوری خواستند تا به انهدام و نابودی تمامی سازمانهای مرتبط با القاعده که نگرانی گستردهای برای کشورهای غربی به همراه آوردهاند، پایبند بمانند چرا که این گروهها نقش اساسی در فعالیتهای گروههای مخالفان سوری ایفا میکنند.
روزنامه دیلی میل نیز نوشت: رئیس جمهوری روسیه هشدار داد که تسلیح مخالفان سوری خطر تکرار قتل سرباز انگلیسی در وولویچ انگلیس را در پی دارد.
وی همچنین از امضای بیانیه منتشر شده مربوط به نشست گروه هشت در ایرلند شمالی که بر کناره گیری اسد اشاره داشت، امتناع کرد.