به گزارش پایگاه خبری صلح خبر مهمترین خبر مربوط به بازار بازیهای رایانهای ایران طی هفته گذشته بیشک اطلاعیهای بود که روز گذشته با امضای بنیاد ملی بازیهای رایانه منتشر شد تا بعد از دو هفته پیگیری و تحلیل رسانهها پیرامون پدیده «پوکمون گو»، اینبار یک نهاد رسمی درباره این بازی اعلام موضع کند. بنیاد […]
به گزارش پایگاه خبری صلح خبر مهمترین خبر مربوط به بازار بازیهای رایانهای ایران طی هفته گذشته بیشک اطلاعیهای بود که روز گذشته با امضای بنیاد ملی بازیهای رایانه منتشر شد تا بعد از دو هفته پیگیری و تحلیل رسانهها پیرامون پدیده «پوکمون گو»، اینبار یک نهاد رسمی درباره این بازی اعلام موضع کند.
بنیاد ملی بازیهای رایانهای که در واکنش به این بازی، در روزهای نخست انتشار آن با ناشر بازی مکاتبه کرده و شرایط ورود به ایران را به آنها اعلام کرده بود حالا در قالب اطلاعیهای اعلام کرد: نظام ردهبندی سنی (ESRA) بازی پوکیمان گو را از نظر محتوا جهت انتشار در کشور، بدون اشکال دانسته و انتشار این بازی را بلامانع میداند. با اینحال با توجه به وجوه فراسرگرمی از جمله مسائل امنیتی و اجتماعی که ممکن است باعث ایجاد اختلال در نظم یا امنیت عمومی شود؛ بنیاد ملی بازیهای رایانهای انتشار این بازی را منوط به تایید نهادهای مربوط به امنیت اجتماعی و ملی کرده است.
اعلام این موضع رسمی در حالی است که از میانه هفته برخی رسانههای بیگانه خبر از فیلتر شدن این بازی در ایران داده بودند.
حالا باید دید سرانجام تصمیمگیری نهادهای امنیتی برای مواجهه با موج ورود این بازی به ایران چه خواهد بود؟
«پوکمون گو» یک شبه متولد نشده است
به موازات سیاستگذاران و تصمیمگیران اما کارشناسان و تحلیلگران هم در بررسی و تحلیل این پدیده نوظهور دنیای بازیهای رایانهای بیکار ننشسته و در قالب نشستهای تخصصی به آسیبشناسی و ارزیابی کیفیت ورود «پوکمون گو» به ایران پرداختهاند.
یکی از این نشستها در میانه هفتهای که گذشت به میزبانی فرهنگسرای رسانه برگزار شد و طی آن دکتر مسعود کوثری استاد دانشگاه تأکید کرد: این بازی از لحاظ فرهنگی، دنیای ما را وارد فضای جدیدی میکند. گوشیهای همراه، این قدرت را می دهند که بین فضای واقعیت و مجازی مدام در حرکت باشیم. اکنون با ورود این بازی از این فضای دو گانه خارج شده و وارد فضای جدیدی میشویم؛ که هر دو را همزمان در بردارد. تنها با برنامهریزی نوآورانه است که میتوان در این فضای جدید، تعریف درستی مطابق با شرایط روز برای مدیریت زندگی خود ارائه داد.
سید بشیر حسینی دیگر استاد دانشگاه حاضر در این نشست هم به نکته قابل تأملی اشاره کرد و با اشاره به لزوم سیاست گذاری پوکمن گو از جنبه اجتماعی، ایده و طرح وارده به بازیهای مکان محور گفت: پوکمن یک شبه به دنیا نیامده و دارای پیشینه است و سیاست گذاریهای آن نیز بر مبنای پیشینه آن صورت می گیرد. ما همیشه فکر میکنیم همه رویدادها اتفاقی هستند در صورتی که چنین نیست.
منبع : پایگاه صلح خبر