به گزارش صلح خبر، یکشنبه بیست و دوم آبان ماه طی جلسهای، منصور اللهوردی؛ مسئول دبیرخانه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان سازمان بهزیستی کشور، بیان کرد: بهزیستی برای اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اعتباراتی پیشبینی میکند و در همین راستا سال گذشته افزون بر ۶۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای این قانون، اعتبار پیشبینی کرد که نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان آن تصویب شد؛ از اینرو باید سایر دستگاهها نیز چنین اقدامی را در دستور کار قرار دهند.
وی با انتقاد از سایر دستگاهها به دلیل کوتاهی در پیشبینی اعتبارات اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت، گفت: براساس تبصره ماده ۲ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت تمام وزارتخانهها، سازمانها، موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی وظیفه دارند برای دسترسی و بهرهمندی افراد دارای معلولیت، ساختمانها و اماکن عموم، ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی موجود را در چهارچوب بودجه مصوب سالانه خود مناسبسازی کنند.
مسئول دبیرخانه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان سازمان بهزیستی کشور، تاکید کرد: اگر دستگاهها اعتباراتی میخواهند که البته بیشتر اعتبارات آنها در حوزه مناسبسازی قرار میگیرد، باید در این رابطه اقدام میکردند اما باید بررسی شود که تاکنون چه کاری انجام دادهاند؟
اللهوری، یادآور شد: در مرداد سال گذشته مکاتبهای را با امضای وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دستگاهها فرستادیم و گفتیم برای قانون حمایت از حقوق معلولان، اعتبارات را پیشبینی کنید و در آبان پارسال هم مکاتبهای دیگر با امضای عبدالملکی وزیر وقت رفاه برای دستگاهها فرستادیم و درخواست این بود که قبل از تصویب بودجه و تا فرصت هست اعتبارات لازم را پیشبینی کنید اما هیچ بازخوردی ندیدیم.
براساس تبصره ماده ۲ قانون حمایت ازحقوق افراد دارای معلولیت همه وزارتخانهها، سازمانها، موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند ساختمانها و اماکن عمومی، ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی موجود را برای دسترسی افراد دارای معلولیت در چارچوب بودجه سالانه خود مناسب سازی کنند.
وی افزود: هیچ دستگاهی پیشبینی انجام نداد یا با ما مکاتبهای نکرد که میخواهیم بودجه بگیریم و اکنون نیز در اعتبارات هیچ یک از دستگاهها، پولی نمیبینیم و فقط سازمان بهزیستی کشور است که هر سال بودجه را پیشبینی میکند.
مسئول دبیرخانه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان سازمان بهزیستی کشور، اظهار کرد: در تاریخ دوازدهم مرداد امسال هم نامهای را از سوی وزیر وقت رفاه و تامین اجتماعی به دستگاهها اعلام کردیم مبنی بر اینکه برای بودجه پیشیبینیهای لازم را انجام دهند اما بازخوردی نداشتیم و در هشتم همین ماه نیز دوباره با دستگاهها با امضای وزیر رفاه مکاتبه کردیم. جالب است در ۲ سال، چهار مورد مکاتبه با امضای چهار وزیر در این راستا با دستگاهها انجام دادیم.
اللهوردی، تصریح کرد: به دستگاهها شماره تلفن دادیم و اعلام آمادگی کردیم که اگر سئوال و نکتهای هست با ما در میان بگذارید اما تنها وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و وزارت ورزش با ما تماس گرفتند و آنها را راهنمایی کردیم که امیدواریم بتوانند در قانون پیشبینی اعتبارات لازم را انجام دهند.
وی، تاکید کرد: معمولا در نیمه اول آذرماه قانون لایحه بودجه سال بعد به مجلس میرود. ما هم در این زمینه اطلاعرسانیهای لازم را انجام دادیم و تنها دستگاهی که تا به حال پیشبینی اعتبارات میکند، بهزیستی است و بقیه دستگاهها تاکنون انجام ندادهاند.
مسئول دبیرخانه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان سازمان بهزیستی کشور، اظهار کرد: مهمترین پیشبینی اعتباری که باید دستگاهها انجام دهند، برای مناسبسازی است که از وظایف عمومی آنها به شمار میآید است. این در حالیست که تمام مسئولان، رسانهها و معلولان از اهمیت مناسبسازی و دسترسپذیری آگاه هستند.
اللهوردی، ادامه داد: هنگامیکه یک فرد معلول از خانه خود نتواند بیرون بیاید یا معابر یا وسایل حمل و نقل عمومی مناسبسازی نیست، چه مطالبه فردی میتواند داشته باشد و کدام ماده قانونی دیگری را مطالبه کند؟
ماده ۲ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به صراحت اعلام کرده که تمام دستگاهها موظف هستند در چهارچوب بودجه مصوب سالانه خود نسبت به مناسبسازی اقدام کنند.
اللهوردی، اضافه کرد: اولین قدم در راستای حضور معلولین در اجتماع و برخورداری از حقوق اولیه مناسبسازی و دسترسپذیری است. ماده ۲ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به صراحت اعلام کرده که تمام دستگاهها موظف هستند در چهارچوب بودجه مصوب سالانه خود نسبت به مناسبسازی اقدام کنند. ما میگوییم چیز دیگری هم پیشبینی نکنند، یعنی دستگاهها فقط بیایند مناسبسازی را درست کنند. سازمان شهرداریها بیاید پول بگیرد و کارش را در حوزه مناسبسازی انجام دهد.
مسئول دبیرخانه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان سازمان بهزیستی کشور، تصریح کرد: دولت موظف شده این موارد را در قانون پیشبینی کند اما متاسفانه کسی نیست که این اعداد و ارقام را پیگیری کند.
انتهای پیام