به گزارش صلح خبر، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت، ائتلاف ناتو به سرعت در حال رفتن از رویکرد بازدارندگی بر مبنای اقدام تلافی جویانه به سمت بازدارندگی با محروم سازی است.
تا پیش از این کشورهای عضو ائتلاف ناتو در زمان بروز یک حمله ازجانب روسیه، مجبور به صبر کردن تا زمانی که نیروهای ائتلاف به ویژه آمریکا به کمکشان آمده و با حملات تلافی جویانه روسها را به عقب برانند بودند.
به نوشته پایگاه اینترنتی اوکراینسکا پراودا،”بازدارندگی با محروم سازی” به معنی استقرار دائم سربازان ائتلاف در نزدیکی مرز با فدراسیون روسیه، همگرایی بیشتر میان برنامههای جنگی آمریکا و متحدانش، صرف بودجه نظامی بیشتر و همچنین دقت بیشتر در ملزومات کشورهای متحد به منظور برخورداری از انواع مشخصی از نیروها و تجهیزات برای جنگیدن و در صورت لزوم استقرار آنها در مکان های از پیش تعیین شده است.
روزنامه نیویورک تایمز خاطر نشان کرد: “نیت این است که نیروهای ناتو را نه فقط قدرتمندتر و توانمندتر سازند بلکه همچنین آنها را بیشتر در معرض دید روسیه به عنوان یک مولفه کلیدی بازدارندگی قرار دهند.”
یکی از نتایج عملی مفهوم “بازدارندگی با محروم سازی” تقویت نقش ژنرال کریستوفر کاوولی، فرمانده ارشد حوزه اروپای ناتو که همچنین بر نیروهای آمریکایی در اروپا نیز فرماندهی میکند است.
یک مقام رده بالای ناتو که نامش را فاش نکرد به روزنامه نیویورک تایمز گفت، برای نخستین بار از زمان جنگ سرد، مقامی از ائتلاف ناتو در این سطح اقدام به ترکیب برنامههای آمریکا و کشورهای متحد برای اجرای عملیاتهای نظامی از جمله در دریا، هوا، فضا و فضای سایبری کرده است.
به گفته این مقام، کشورهای شرق اروپا دقیقا درخواهند یافت که ائتلاف ناتو قصد انجام چه اقداماتی برای حفاظت از آنها را دارد.
این ائتلاف همچنین سطح ملزومات مربوط به برنامهریزی نظامی را افزایش خواهد داد و ممکن است برای نقل و انتقال برخی واحدهای لازم برای تضمین امنیت متحدان محدودیت ایجاد کند.
بر اساس این گزارش قرار است در چارچوب تقویت توانمندی های نظامی ائتلاف ناتو برنامه بودجهای جدید برای صرف دست کم دو درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها برای بودجه نظامی در اجلاس بعدی این ائتلاف در ماه ژوئیه مورد توافق قرار بگیرد.
مقام ناتو گفت، در این ائتلاف صرف ۲.۵ تا سه درصد از تولید ناخالص داخلی برای این مساله کافی در نظر گرفته میشود.
انتهای پیام