جواد شمسیپور در گفتوگو با صلح خبر درباره مهمترین مشکلات و ظرفیتهای شهرستان چادگان، اظهار کرد: در حال حاضر به برخی از روستاهای چادگان با تانکر آبرسانی میشود که این مشکل ناشی از درست نبودن زیرساختهای شبکهای آب است که در بازدیدهایی که داشتیم مقرر شد رفع این معضل در اولویت آبفا باشد و در سفر ریاست جمهوری به استان اصفهان این امر جزءِ پروژهها تعریف شود.
وی افزود: در شهر چادگان در تأمین آب شربِ مردم مشکلی نداریم، اما در کلِ شهرستان مشکلاتی وجود دارد به طوری که برای تأمین آبِ شرب برخی از روستاها با مشکل مواجه هستیم. البته با اُفت فشار آب در برخی از مناطق به دلیل ساخت و سازهایی که در بالادست منابع انجام شده مواجه هستیم که در نتیجه احتیاج به توسعه شبکه آبی داریم.
فرماندار چادگان با بیان اینکه به ظرفیت بالای گردشگری این شهرستان به درستی پرداخته نشده است، تصریح کرد: این مشکل ناشی از نبود برنامه و چشمانداز مشخص است که امیدواریم در این باره گامهای خوبی برداریم.
شمسیپور گفت: سند چشمانداز شهرستان چادگان در دو مقوله کشاورزی و گردشگری تعریف شده است و در این دو موضوع جای کار زیادی داریم و پتانسیل چادگان در این باره زیاد است. طرفدار ورود بخش خصوصی برای پیشرفت امور مختلف هستیم، اما سؤال مهم این است که این بخش در کجا باید وارد شود؟ به همین دلیل باید آمایش پهنهبندی شهرستان تهیه تا مشخص شود هر شاخصه سرزمینی به درد چه کاری میخورد و بعد از مشخص شدن این موضوع سرمایهگذار دعوت شود.
وی ادامه داد: شهردار چادگان جز هیات مدیره و شورای سازمان عمران است و به نوعی شهردار به عنوان نماینده مردم در دهکده عمران محسوب میشود. پول پروانههای ساخت در سازمان عمران به شهرداری تعلق میگیرد به همین دلیل سهم مردم در دهکده عمران به خوبی دیده شده است و این ادعا که مردم هیچ سهمی در این دهکده ندارند صحیح نیست.
فرماندار چادگان درباره نرخ بیکاری و وضعیت اشتغال در این شهرستان، گفت: مشکلی که در بحث اشتغال داریم این است که در فصل زمستان در این مقوله دچار مشکل میشویم، اما در فصل تابستان از طرف دیگر با مشکل کمبود کارگر مواجه هستیم. این عدم تعادل و بالانس نبودن نرخ کارگری باید در چادگان حل شود و برای مرتفع شدن این مشکل نیاز داریم صنعتهای کشاورزی، دامپروری و گردشگری توسعه پیدا کند به طوری که علاوه بر گردشگری تابستانه گردشگری زمستانه هم تعریف کنیم.
شمسیپور افزود: در حال حاضر ۳۰۰ نفر از چادگانیها در دهکده تفریحی و عمرانی این شهر به عنوان کارمند، کارگر و مدیر اشتغال دارند.
وی اظهار کرد: نرخ مهاجرت در چادگان بالا نیست و در دو سال گذشته حتی معکوس هم شده است. البته به دلیل نبود صنایع در این شهر نمیتوانیم جوانان را در شهرستان نگه داریم که یک زنگ خطر است. برخی جوانان برای اشتغال به شهرهای تیران، نجفآباد و اصفهان که صنایع فعالی دارند، میروند.
فرماندار چادگان، گفت: ضعف در زیرساختهای جادهای شهرستان از مهمترین مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم. جاده اصلی چادگان به اصفهان دو بانده نیست. همچنین در آبرسانی به برخی نقاط شهرستان مشکل داریم. چادگان از داشتن شبکه فاضلاب شهری محروم است و در برنامه داریم که این مهم را به تدریج محقق کنیم.
شمسیپور ادامه داد: کیفیت جادههای چادگان نسبتاً مطلوب است و در ۸۵ درصد موارد مشکلی نداریم، اما جادههای داخل روستاها خیلی جای کار دارد. ترکیب جمعیت شهرستان چادگان جوان است به همین دلیل معتقدم بزرگترین ظرفیت و سرمایه این شهرستان داشتن نیروی انسانی کارآمد و جوان است. مشارکت این نیروی انسانی در صنعت، مسائل فرهنگی و اجتماعی ضعیف است. همچنین امکانات فرهنگی و ورزشی چادگان در حد متوسط است.
وی افزود: با اینکه کنار سد و حاشیه رودخانه زایندهرود هستیم در مجوز برداشت آب با مشکل مواجه هستیم در حالی که توسعه این شهرستان وابسته به صنعت کشاورزی است. حبوبات و گندم و جو مهمترین محصولات کشاورزی چادگان هستند و در پرورش دام سبک نیز در وضعیت خوبی قرار داریم.
انتهای پیام