امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 56307 |
تاریخ انتشار : 08 اسفند 1394 - 12:20 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

دانش > فضا – همشهری آنلاین:زمانی که شب‌ها به آسمان نگاه می‌گنید، تنها ذراتی ناچیز از آنچه در حقیقت در پیش روی شما قرار گرفته‌است را مشاهده می‌کنید، زیرا آلودگی‌های نوری و جوی مانع از آن می‌شود تا واقعیت آسمان خود را به زمینیان نشان دهد. براساس گزارش اسنميتسونيان، اين رصد‌خانه توانسته از ميان غبار و نورهاي […]

دانش > فضا – همشهری آنلاین:
زمانی که شب‌ها به آسمان نگاه می‌گنید، تنها ذراتی ناچیز از آنچه در حقیقت در پیش روی شما قرار گرفته‌است را مشاهده می‌کنید، زیرا آلودگی‌های نوری و جوی مانع از آن می‌شود تا واقعیت آسمان خود را به زمینیان نشان دهد.

براساس گزارش اسنميتسونيان، اين رصد‌خانه توانسته از ميان غبار و نورهاي مزاحم آسمان، چهره حقيقي كهكشان راه شيري را به تصوير بكشد. اخترشناسان در اين رصد‌خانه با تكميل پروژه ATLASGAL توانستند كامل‌ترين تصوير ممكن از كهكشان راه‌شيري را ارائه دهند،‌تصويري كه چهار برابر بزرگتر از تصاويري است كه پيش از اين از كهكشان به ثبت رسيده بودند.

کهکشان راه شیری

تصوير جديد توسط تلسكوپ APEX كه در ارتفاع 5100 متري از سطح دريا در منطقه آتاكاماي شيلي واقع شده‌ ثبت شده‌است. اين تصوير علاوه براينكه بسيار خيره‌كننده است، منطقه‌اي به طول 140 درجه و به پهناي سه درجه را پوشش مي‌دهد و اطلاعات مربوط به آن در 70 مقاله متفاوت تشريح خواهند‌شد.

اين تصوير همچنين اولين تصويري است كه در آن صفحه كيهاني، جايي كه بيشترين بخش جرم كهكشان در طول موج زير-ميليمتري در آن واقع شده‌است، و به اخترشناسان امكان مي‌دهد تا از ابرهاي گازي و غباري در دماي كمي بالاتر از صفر مطلق عكسبرداري كنند،‌ثبت شده‌است.

کهکشان راه شیری

محققان براي ثبت اين تصوير از مجموعه‌اي از ابزارهاي فوق حساس از قبيل دوربين بزرگ بلومتر يا LABOCA كه تشعشعات دريافتي را براساس افزايش ناچيز دماي ناشي از اين تشعشعات محاسبه مي‌كند و مي‌تواند تابش‌هاي رشته‌هاي تاريك و سرد غبارهاي كيهاني كه نورهاي كهكشاني را مسدود مي‌كنند را رديابي كند، استفاده كرده‌اند. نتايج به دست آمده به واسطه اطلاعاتي كه با استفاده از ماهواره پلانك آژانس فضايي اروپا جمع‌آوري شده‌بودند،‌تكميل شدند و به اين شكل امكان اسكن بهشي بزرگتر از آسمان فراهم آمد.

از آنجايي كه در اين تصوير  ابرهاي گازي به شدت متراكم نيز ثبت شده‌اند، مي‌توان در آن مناطق شكل‌گيري ستاره‌ها را نيز مشاهده كرد و در كنار تمامي اينها، جالب‌ترين موضوع درباره نگاه كردن به چنين تصويري دانستن اين موضوع است كه بخش زيادي از اين تصوير به گذشته‌هاي دور تعلق دارد و تصويري كه از ذرات درخشان در اين تصوير مي‌بينيد،‌ به گذشته‌هاي آنها تعلق دارد. از اين رو ممكن است آنچه در اين تصوير ديده مي‌شود،‌اكنون ديگر وجود نداشته باشد.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید