به گزارش صلح خبر به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مرتضی خدمتکار در گفتگو با خبرگزاری شبستان گفت: نخستین جلسه شورای هماهنگی «کاشان پایتخت نهج البلاغه» با حضور استاندار اصفهان و نمایندگان ولی فقیه در استان های کاشان و اصفهان و مجموعه مدیران استانی و شهرستانی در شهر کاشان برگزار شد و در خصوص تبیین سیاست های طرح ملی نهج البلاغه و همچنین برخی برنامه های دوسالانه طرح ملی نهج البلاغه بحث و تبادل نظر شد.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص انتخاب کاشان به عنوان «پایتخت نهج البلاغه» اظهار کرد: یکی از برنامه های سال جاری ما که به صورت جدی هم آن را دنبال می کنیم، بحث ترویج فرهنگ معارف و نهجالبلاغه در قالب «طرح ملی پایتخت نهج البلاغه» است لذا مقرر شده است این طرح به صورت دوره ای و چرخشی در استان های مختلف به میزبانی یکی از شهرهای کشور که زمینه مناسب برای اجرای این طرح را داشته باشد، اجرایی شود.
خدمتکار با بیان اینکه کاشان به عنوان نخستین پایتخت نهج البلاغه ایران انتخاب شده است، افزود: به دلیل وجود زمینه ها و زیرساخت های مناسب هم در کاشان و هم در استان اصفهان ما را مجاب به انتخاب این استان به عنوان نخستین پایتخت نهج البلاغه ایران کرد، همچنین وجود موسسات، مراکز قرآنی و دینی و سابقه فعالیتهای دینی مرتبط با موضوع از دیگر اهداف ما در این انتخاب بوده است،این دوره تا سال ۱۴۰۰ می باشد و طبیعتا اواخر سال ۱۴۰۰ شهر بعدی انتخاب خواهد شد.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد با توجه به اینکه طرح ملی پایتخت نهج البلاغه کاشان یک طرح ملی و سراسری است در روزهای آتی شاهد اثرات مثبت آن در اهداف پیش بینی شده در این طرح باشیم.
لازم به توضیح است ،در نخستین جلسه شورای هماهنگی «کاشان پایتخت نهج البلاغه» آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولیفقیه و امام جمعه اصفهان گفت: کاشان شهر علم و پایتخت نهجالبلاغه است و علاقه خاصی به فعالیت در حوزه ترویج نهج البلاغه در این منطقه وجود دارد.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان تصریح کرد: مطالعه و ترجمه نهجالبلاغه به تنهایی کافی نیست و باید اهتمام ویژه ای به حفظ و تفسیر آن به ویژه در بین جوانان صورت گیرد.
وی گفت : در حوزه نهج البلاغه باید گروهی متخصص، موضوعات خاص کاربردی فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اعتقادی را اولویت بندی کنند تا این مطالب در مدارس، دانشگاه ها و مساجد آموزش داده شود.
همچنین آیتالله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان نیز در نخستین نشست شورای هماهنگی طرح ملی کاشان پایتخت نهج البلاغه در کاشان گفت: نسخه نخست نهج البلاغه بیش از ۵ قرن پیش از عراق به منطقه کاشان آمد و این منطقه توانست به عنوان ناشر نهج البلاغه نام خود را در تاریخ ثبت کند،لذا افتخاریابی پایتختی نهج البلاغه در کاشان مرهون و مدیون دو برهه تاریخی است. تاریخ کهن و پیشینه افتخارآمیزی که هیچ جای ایران به اندازه این منطقه در این عرصه سربلند نیست.
آیتالله سلیمانی افزود: این منطقه خود را به عنوان اولین شهر نهج البلاغه در کشور به جامعه اسلامی معرفی کرد و توانست در نشر نهج البلاغه نقش آفرین باشد. لذا پیشینه این منطقه در دست یافتن به این افتخار نقشی اساسی داشته است.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان تصریح کرد: نهج البلاغه معتبرترین متن معارف دین ما بعد از قرآن کریم است. دلدادگی مردم کشور به امیرالمومنین (ع) بسیار زیاد است اما نشر کلام ایشان، تبلیغ اندیشه ایشان و ابلاغ معارف نهج البلاغه ایشان از این خطه صورت گرفت.
همچنین مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در این نشست با اشاره به اهمیت برگزاری این طرح در کاشان، ضرورت همراهی و همکاری همه دستگاههای عضو شورای هماهنگی را در اجرای طرح ملی نهج البلاغه خواستار شد.
حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی افزود: درآستانه سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزاری این جلسه فرصت مغتنمی است که در آن با ارائه نظرات مسؤولان و کارشناسان و دستاندرکاران شورای هماهنگی، برنامه های طرح ملی نهج البلاغه به مرکزیت کاشان بررسی و اجرای برنامههای خاص و ماندگار در ابعاد فرهنگی و هنری برنامهریزی و اجرایی شود.
گفتنی است، نخستین نشست شورای هماهنگی طرح ملی کاشان پایتخت نهج البلاغه به ریاست آیتالله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان و با حضور دکتر عباس رضایی استاندار اصفهان، آیتالله سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان و حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و مسؤولان محلی در دانشگاه کاشان برگزار شد.
انتهای پیام