امروز: چهارشنبه, ۵ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 24 جماد ثاني 1446 | 2024-12-25
کد خبر: 444926 |
تاریخ انتشار : 03 آبان 1400 - 8:39 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر/چهارمحال و بختیاری در بحث توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی شاخص‌های متعددی مانند شاخص درآمد سرانه، برابری قدرت خرید، درآمد پایدار، حضور زنان در اجتماع، توسعه صنعتی و علمی، تقویت زیرساخت‌ها در حوزه‌های مختلف و … مطرح است، متاسفانه تعدادی از استان‌های کشور از جمله چهارمحال و بختیاری از مسیر توسعه عقب مانده‌اند […]

صلح خبر/چهارمحال و بختیاری در بحث توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی شاخص‌های متعددی مانند شاخص درآمد سرانه، برابری قدرت خرید، درآمد پایدار، حضور زنان در اجتماع، توسعه صنعتی و علمی، تقویت زیرساخت‌ها در حوزه‌های مختلف و … مطرح است، متاسفانه تعدادی از استان‌های کشور از جمله چهارمحال و بختیاری از مسیر توسعه عقب مانده‌اند و اقدام عملیاتی موثری برای قرار گرفتن این استان در مسیر توسعه صورت نگرفته یا به کندی صورت می‌گیرد.

به‌گزارش صلح خبر، عموما توجه دولتمردان در سطح کلان متوجه استان‌های بزرگ و پرجمعیت کشور است و بودجه‌های دولتی نیز به سمت این سرازیر می‌شود، بنابراین با بودجه‌های قطره‌چکانی نمی‌توان دست به اقدامات تاثیرگذار برای پیشرفت و توسعه در استان‌هایی مانند چهارمحال و بختیاری زد.

عموما دولت‌های مختلف و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با شعار تحقق عدالت در کشور بر سر کار می‌آیند، اما در عمل شاهد اجرای عدالت در بحث تخصیص بودجه و امکانات در کشور نیستیم، حال باید دید عملکرد دولت سیزدهم در این حوزه چیست و آیا شعارها برای تحقق عدالت و توسعه همه‌جانبه در مناطق محروم کشور عملیاتی می‌شود.

بیش از دوماه از آغاز کار دولت سیزدهم در کشور می‌گذرد، تکلیف مدیران استان مشخص نشده، عموما در سفرهای استانی رئیس‌جمهور و وزرا به استان‌های مختلف مسائل و مشکلات استان‌ها در حوزه‌های مختلف بهداشت و درمان، اقتصادی، فرهنگی، زیرساختی و … مورد بررسی قرار گرفته است، و چهارمحال و بختیاری انتظار دارد مسئولان این دولت به این استان سفر کنند، و حل مشکلات چهارمحال و بختیاری در اولویت دولتمردان قرار گیرد.

مردم چهارمحال و بختیاری مطالبات بسیاری از دولتمردان در حوزه‌های مختلف دارند، بارها و بارها این مطالبات به شیوه‌های مختلف و از طریق رسانه‌ها مطرح شده است، اما حل مشکلات مردم این استان در پیچ و خم وعده‌های مسئولان مانده است.

زیرساخت‌های ضعیف مانع اصلی در توسعه چهارمحال و بختیاری

بهروز مردانی‌نژاد- فعال سیاسی در گفت‌وگو با صلح خبر با اشاره به اینکه در توسعه استان‌ها عوامل متعددی دخیل است، اظهار کرد: متاسفانه چهارمحال و بختیاری به دلایل متعدد از مسیر توسعه عقب مانده است، یکی از دلایل دارای اهمیت در بحث توسعه استان بحث مدیریت است.

وی افزود: مدیران غیربومی نسبت به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های موجود در چهارمحال و بختیاری بی‌اطلاع هستند، شناخت ظرفیت‌ها توسط این مدیران حداقل دو سال زمان نیاز دارد، اما به‌دلیل نبود ثبات در مدیریت، این مدیران پس از مدتی جابجا می‌شوند، بنابراین نمی‌توانند کار موثری را صورت دهند.

مردانی‌نژاد با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری بین دو استان صنعتی بزرگ مانند اصفهان و خوزستان قرار گرفته است، عنوان کرد: در این استان‌ها ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های بالایی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد، بنابراین عموما سرمایه‌گذاران تمایل دارند در این استان‌ها سرمایه‌گذاری کنند، زیرا هزینه کمتری برای سرمایه‌گذار به‌همراه دارد.

این فعال سیاسی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری هنوز به شبکه ریلی کشور متصل نشده است، همچنین فرودگاه این استان نیز تنها یک پرواز به استان تهران دارد، زیرساخت‌های حوزه راه نیز در این استان بسیار ضعیف است، تمامی این مسائل موجب می‌شود که سرمایه‌گذار وارد استان نشود و از مسیر توسعه عقب بمانیم.

وی با اشاره به اینکه مسائل فرهنگی نیز یک عامل بسیار مهم و تاثیرگذار در بحث توسعه محسوب می‌شود، گفت: بروکراسی اداری یک عامل در بحث ایجاد مانع در مسیر توسعه است، زمانی‌که سرمایه‌گذار برای اخذ مجوز به دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان مراجعه می‌کند، این ادارات و سازمان‌ها بخشی‌نگری می‌کنند، این سنگ‌اندازی و مانع‌تراشی باعث فراری دادن سرمایه‌گذار می‌شود.

مردانی‌نژاد افزود: متاسفانه چهارمحال و بختیاری درگیر کوته‌نظری عده‌ای در بحث توسعه شده است، اگر سرمایه‌گذار بومی بخواهد سرمایه خود را در استان سرمایه‌گذاری کند، این افراد با تنگ‌نظری و سنگ‌اندازی مانع این کار می‌شوند و سرمایه‌گذار سرمایه خود را از استان خارج می‌کند.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه اجرای پروژه‌های بزرگ و تاثیرگذار مانند راه‌آهن، احداث آزادراه، بزرگراه، پروژه‌های آبرسانی، طرح‌های صنعتی و … نیازمند اعتبارات ملی است، عموما استان‌هایی از بودجه و ردیف ملی بیش‌تری در کشور برخوردار می‌شوند که مدیران و مسئولان آن‌ها قدرت چانه‌زنی بالاتری داشته باشند.

وی ادامه داد: تا زمانی‌که اقدام عملی و پیگیری مستمر برای تخصیص بودجه وجود نداشته باشند، شاهد توسعه نخواهیم بود، شاهدیم که مسئولان استان‌های توسعه یافته برای تخصیص بودجه با لابی و فشار بودجه بیش‌تری از اعتبارات ملی را به خود اختصاص می‌دهند، قدرت چانه‌زنی نیز به تنهایی سودمند نیست و باید پیگیری به‌صورت مستمر وجود داشته باشد.

مردانی‌نژاد تصریح کرد: صرف مطالبه نمی‌توان به بهبود اوضاع و توسعه در چهارمحال و بختیاری امیدوار بود، مطالبه جنجالی یک حرکت پوپولیستی بوده و تنها سود آن راضی کردن یک عده خاص است، بنابراین باید مطالبه عالمانه باشد، یعنی فردی که در مقام مطالبه‌گر قرار می‌گیرد باید به تمامی فرآیندها و قوانین آگاهی داشته باشد.

این فعال سیاسی گفت: اگر فرد به قوانین بودجه، فرآیندها، برنامه‌های توسعه، پروژه‌های عمرانی و … آگاه نباشد، نمی‌تواند به‌صورت عالمانه و کارشناسی از منافع دفاع کند و این مطالبه به نتیجه نخواهد رسید.

تحقق عدالت خواسته مردم چهارمحال و بختیاری از رئیس‌جمهور

قدرت‌الله حمزه- نماینده مردم اردل، کوهرنگ، فارسان و کیار در مجلس در گفت‌وگو با صلح خبر با اشاره به مطالبات مردم چهارمحال و بختیاری از رئیس‌جمهور دولت سیزدهم، اظهار کرد: اولین انتظار از رئیس‌جمهور بحث مبارزه با فساد در کشور است، نباید اجازه دهیم هیچ فسادی در کشور رخ بدهد که بعد از آن نیاز باشد، قوه‌قضائیه برای رسیدگی ورود پیدا کند.

وی تحقق عدالت را دومین خواسته مردم چهارمحال و بختیاری از رئیس‌جمهور عنوان و ابراز عقیده کرد: متاسفانه برخی تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها استان‌های محروم در کشور را آزار می‌دهد، باید دولت جدید در تحقق عدالت گام‌های جدی بردارد.

حمزه در ادامه با اشاره به اینکه یکی از معضلات اصلی در چهارمحال و بختیاری بحث تامین آب است، گفت: در دورانی این استان ۱۰ درصد آب کشور را تامین می‌کرد، اما در حال حاضر بسیاری از روستاها و شهرهای این استان برای تامین آب شرب با مشکل جدی مواجه شده‌اند، بحث تامین آب شرب سالم برای این مناطق باید در اولویت رئیس‌جمهور در سفر به استان قرار بگیرد.

وی با بیان این‌که چهارمحال و بختیاری در یک منطقه کوهستانی واقع شده است، عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از روستاها دارای جاده دسترسی مناسب برای تردد خودرو نیستند، هم‌چنین راه ارتباطی برخی از روستاها به‌مدت شش ماه در فصول سرد سال و با آغاز بارش‌ها با مرکز استان قطع می‌شود که باید احداث راه‌های روستایی در دستور کار باشد.

وی بیان کرد: جاده شهرکرد- شلمزار به اردل که جاده مرگ نیز نام دارد، تبدیل به قتلگاه شده است و روزانه حوادث رانندگی متعدد در این محور رخ می‌دهد، اقداماتی برای احداث چهارخطه در این محور در حال انجام است، اما به‌علت کمبود اعتبارات کار به کندی پیش‌ می‌رود، پیمانکاران در حال حاضر مطالبات بسیاری از دولت دارند، اما کار را تعطیل نکرده‌اند، باید تامین اعتبار این محور در اولویت قرار بگیرد.

حمزه نبود زیرساخت‌های اینترنتی در مناطق محروم و روستایی چهارمحال و بختیاری را از دیگر مشکلات مردم در چهارمحال و بختیاری عنوان و تصریح کرد: در شیوع کرونا و با مجازی شدن مدارس دانش‌آموزان و دانشجویان با مشکلات بسیاری مواجه شدند، اقداماتی صورت گرفته است، اما کافی نیست.

نماینده مردم اردل، کوهرنگ، فارسان و کیار در مجلس با اشاره به اینکه تعدادی از روستاهای چهارمحال و بختیاری از نعمت گازرسانی محروم هستند، بیان کرد: باید گازرسانی به این مناطق در اولویت دولت قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری رتبه بالایی در بحث بیکاری دارد، عنوان کرد: تا زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه در بخش‌های مختلف فراهم نشود، سرمایه‌گذار وارد این استان نخواهد شد و هم‌چنان با مشکل بیکاری روبرو خواهیم بود، این استان را دامداری و دامپروری می‌نامند، اما تا زمانی که حق‌آبه در بخش کشاورزی، دامداری، صنعت و محیط‌زیست به عدالت تخصیص پیدا نکند، مشکلات در این حوزه ادامه خواهد داشت، پس از تخصیص حق‌آبه، آب مازاد به سایر استان‌ها انتقال پیدا کند.

شیوه بودجه‌ریزی در کشور مانع اصلی تحقق عدالت است

اقبال عباسی- استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه طی سه دهه گذشته از اهداف اولیه انقلاب اسلامی دور شدیم، اظهار کرد: انقلاب اسلامی با شعار احیای فرهنگ، کاهش محرومیت و اجرای عدالت در کشور بر سر کار آمد، در دوران دفاع‌مقدس شاهد ایثارگری و جانفشانی ایثارگران در دفاع از مال، ناموس، جان و خاک ایران اسلامی بودیم، اما امروز این فرهنگ مورد غفلت واقع شده است.

عباسی با بیان اینکه امروز کشور با مسائل و مشکلات بسیاری از جمله کمبود اعتبارات، اجرایی نشدن مصوبات، پروژه‌های نیمه‌تمام، مشکلات اقتصادی و … مواجه است، خاطرنشان کرد: مباحث بودجه‌ریزی در کشور مانع اصلی در تحقق عدالت در مناطق مختلف کشور است، امروزه تنها ۳۰ درصد بودجه کشور در استان‌ها توزیع می‌شود و ۷۰ درصد اعتبار به پروژه‌های ملی بزرگ اختصاص پبدا می‌کند.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: عموما پروژه‌های بزرگ در کشور در استان‌های توسعه‌یافته و بزرگ قرار دارند و این استان‌ها با لابی بودجه بیش‌تری را به خود اختصاص می‌دهند و در نهایت استان‌های محروم نیازمند باقی می‌مانند، نمی‌توان از استاندار انتظار داشت که تمام مشکلات کشور را با این بودجه اندک حل کند.

وی با تاکید بر اینکه باید نگرش در بودجه‌ریزی تغییر کند، عنوان کرد: این نگرش در موضوعات فرهنگی نیز وجود دارد، اگر روند بودجه‌ریزی تغییر نکند توسعه واقعی در استان‌های محروم رخ نمی‌دهد.

عباسی با بیان اینکه برای ورود سرمایه‌گذار به استان‌های محروم باید شرایط تسهیل شود، تصریح کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی به سرمایه‌گذاران، زمین برای اجرای طرح‌ واگذار می‌کند، اما باید به این نکته توجه کرد که هزینه آماده‌سازی زیرساخت در مناطق محروم دو برابر استان‌های توسعه یافته است و قوانین بیمه، مالیات و … نیز یکسان بوده، بنابراین سرمایه‌گذاران تمایلی برای سرمایه‌گذاری در استان‌های محروم ندارند.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی و بیکاری معضلات و آسیب‌های اجتماعی را تشدید می‌کند، گفت: اگر مسئله فرهنگ در کشور حل شود، قطعا به‌دنبال آن شاهد حل مشکلات در حوزه‌های سیاست، اقتصاد و امنیت خواهیم بود، در طول چهار دهه گذشته به زیرساخت‌های فرهنگی توجه جدی صورت نگرفته است.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید