امروز: پنجشنبه, ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 8 شعبان 1446 | 2025-02-06
کد خبر: 51611 |
تاریخ انتشار : 26 بهمن 1394 - 10:47 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

مصرف کودهای ریزمغذی در روند تولید محصولات کشاورزی باید فرهنگسازی شود به گزار صلح خبر، پایگاه پایگاه صلح خبر ایران: مرتضی مصری امروز در زنجان با تاکید بر اهمیت مصرف کودهای ریزمغذی در روند تولید محصولات کشاورزی اظهار کرد: متاسفانه کشاورزان عمدتا از کودهای پرمصرف در مزارع استفاده کرده و مصرف کودهای ریزمغذی همچون آهن، […]

مصرف کودهای ریزمغذی در روند تولید محصولات کشاورزی باید فرهنگسازی شود

به گزار صلح خبر، پایگاه پایگاه صلح خبر ایران:

مرتضی مصری امروز در زنجان با تاکید بر اهمیت مصرف کودهای ریزمغذی در روند تولید محصولات کشاورزی اظهار کرد: متاسفانه کشاورزان عمدتا از کودهای پرمصرف در مزارع استفاده کرده و مصرف کودهای ریزمغذی همچون آهن، روی و مس مورد غفلت واقع می‌شود.

وی همچنین با تاکید بر اهمیت انجام آزمون خاک به منظور نیازسنجی عناصر مختلف تصریح کرد: بر اساس آزمون خاک مصرف کودهای ریزمغذی نیز به کشاورزان توصیه می‌‌شود.

kood.solhkhabar

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سلطانیه با اشاره به اینکه مصرف اصولی و  منطقی انواع کودهای شیمیایی توسط کشاورزان نیازمند فرهنگسازی است، افزود: با آگاهی‌بخشی به کشاورزان می‌توان آنان را نسبت به مصرف متعادل انواع کودها توجیه کرد.

مصری به نقش و اثرات مصرف متعادل کودهای ریزمغذی در روند تولید محصولات کشاورزی اشاره و عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین اثرات مصرف این نوع کودها افزایش عملکرد محصولات زراعی و باغی است.

این مسئول با بیان اینکه کیفیت و بازارپسندی محصولات در اثر مصرف کودهای ریزمغذی ارتقا می‌یابد، اضافه کرد: مصرف کودهای ریزمغذی به عنوان مثال باعث افزایش پروتئین گندم و سفتی و بازارپسندی محصول سیب‌زمینی می‌شود.

وی با اشاره به نقش کودهای ریزمغذی در غنی‌سازی محصولات کشاورزی و تولید بذرهای قوی از نظر رشد اولیه گیاه بیان داشت: در اثر مصرف این نوع کودها همچنین مقاومت گیاه به تنش‌های محیطی از جمله شوری و سرمازدگی افزایش می‌یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سلطانیه افزایش مقاومت گیاهان در مقابل آفات و بیماری‌ها، افزایش طول عمر و میوه‌دهی درختان میوه، کاهش مصرف آب، افزایش بازدهی سایر کودها و زودرسی محصولات کشاورزی همچون کلزا و انگور را از دیگر مزایای مصرف کودهای ریزمغذی دانست.

مصری کشاورزان را به انجام آزمون خاک توصیه کرد و گفت: هزینه انجام این آزمون به عهده کشاورزان بوده و در حال حاضر قیمت تجزیه پایه در آزمون خاک 78 هزار و 500 تومان و تجزیه میکرو 66 هزار و 500 تومان است.

این مسئول با اشاره به اینکه کشاورزان به منظور انجام یک آزمون خاک کامل باید 145 هزار تومان پرداخت کنند، تصریح کرد: سال‌های گذشته 50 درصد این مبلغ به صورت یارانه توسط دولت پرداخت می‌شد ولی امسال تا به امروز یارانه‌دار بودن آزمون خاک اعلام نشده است.

وی زمان مناسب انجام آزمون خاک را قبل از کشت محصولات زراعی و باغی دانست و خاطرنشان کرد: امسال نیز به منظور استقبال کشاورزان از آزمون خاک و با توجه به اهمیت موضوع بهتر است یارانه به این آزمون تعلق گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سلطانیه با بیان اینکه بهره‌برداران بخش کشاورزی در مناطق مختلف استان زنجان به منظور انجام آزمون خاک بایستی به مرکز استان مراجعه کنند، متذکر شد: در این راستا مرکز تحقیقات کشاورزی عمدتا نمونه‌های تحقیقاتی را انجام می‌دهد و کشاورزان باید به آزمایشگاه خاک‌شناسی که متعلق به بخش خصوصی است مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید