امروز: یکشنبه, ۹ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 28 جماد ثاني 1446 | 2024-12-29
کد خبر: 96619 |
تاریخ انتشار : 12 مرداد 1395 - 9:01 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

فرهنگ > میراث و تمدن – بافت تاریخی محله خانقاه در شهر میبد به بهانه احداث دارالشفا و مجتمع توریستی با وجود مخالفت یگان حفاظت میراث فرهنگی و پایگاه پژوهشی میبد تخریب شد. به گزارش مهر، چند روز پيش بنري در نزديكي مسجد خانقاه نصب شدكه اعلام كرد عمليات اجرايي طرح بهسازي بقعه شيخ‌محمد مشتمل بر گنبد، […]

فرهنگ > میراث و تمدن – بافت تاریخی محله خانقاه در شهر میبد به بهانه احداث دارالشفا و مجتمع توریستی با وجود مخالفت یگان حفاظت میراث فرهنگی و پایگاه پژوهشی میبد تخریب شد.

به گزارش مهر، چند روز پيش بنري در نزديكي مسجد خانقاه نصب شدكه اعلام كرد عمليات اجرايي طرح بهسازي بقعه شيخ‌محمد مشتمل بر گنبد، صحن و رواق‌هاي پيرامون، احداث دارالشفا، مجموعه توريستي و سوئيت آپارتمان با تخريب بافت تاريخي آغاز مي‌شود.

اين بنر تاريخ آغاز عمليات را روز هشتم مرداد‌ماه اعلام كرد و اين طرح اجرايي شد و افرادي اقدام به تخريب بافت تاريخي محله خانقاه كردند. پس از پايان تخريب‌ها بود كه كارشناسان ميراث فرهنگي و پايگاه پژوهشي ميبد و نيروي‌هاي يگان حفاظت ميراث فرهنگي با حضور در اين محله متوجه شدند كار از كار گذشته و تخريب‌ها در حد وسيع انجام شده است.

ساشا رياحي مقدم، مدير پايگاه پژوهشي شهر تاريخي ميبد به خبرگزاري مهر گفت: بافت تاريخي محله خانقاه ميبد در فهرست ميراث ملي ثبت شده بود كه ‌خودسرانه تخريب شد و اين گسترده‌ترين تخريب سال‌هاي اخير در ميبد است.وي گفت: در اين تخريب هسته اصلي و كهن محله ازجمله بخشي از بقعه سيدمحمد خانقاه و تكيه و مسجد نيز از بين رفت.

مدير پايگاه پژوهشي شهر تاريخي ميبد گفت: از طريق مراجع قضايي پيگير اين موضوع هستيم تا براساس آنچه به‌عنوان طرح ساماندهي به هيأت امنا در سال ۹۰ داديم، به بازسازي عين به عين بافت و بناهاي تخريب شده بپردازند. بافت تاريخي ميبد كه محله خانقاه جزئي از آن بود در فهرست موقت ميراث جهاني يونسكو نيز به ثبت رسيده بود. سال ۹۰ پايگاه پژوهشي ميبد طرح ساماندهي و توسعه بقعه شيخ محمد خانقاه به هيأت امنا و اوقاف ميبد را ابلاغ كرد، اما اكنون بدون درنظر گرفتن آن طرح و با وجود مخالفت يگان حفاظت ميراث فرهنگي، محله ثبت ملي شده خانقاه ميبد به‌طور كامل تخريب شد. در تخريب اين محله هسته اصلي بافت تاريخي كه متعلق به دوران آل مظفر و قرن هشتم هجري بود از بين رفت.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید