امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 558995 |
تاریخ انتشار : 13 آبان 1403 - 16:57 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در آئین تکریم و تودیع رئیس سازمان حج و زیارت گفت: عربستان تمام برنامه‌های فرهنگی حج را که رنگ و بوی سیاسی دارد قدغن کرده است. به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان حج و زیارت بعدازظهر یکشنبه ۱۳ آبان‌ماه با […]

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در آئین تکریم و تودیع رئیس سازمان حج و زیارت گفت: عربستان تمام برنامه‌های فرهنگی حج را که رنگ و بوی سیاسی دارد قدغن کرده است.
به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان حج و زیارت بعدازظهر یکشنبه ۱۳ آبان‌ماه با حضور نمایندگان کنونی و پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از نمایندگان هواپیمایی، رئیس جمعیت هلال‌احمر، رؤسای پیشین سازمان حج و زیارت و مدیران حج و زیارت استان‌ها در سازمان حج و زیارت برگزار و حکم ریاست علیرضا بیات از سوی سیدعباس صالحی ابلاغ شد.
حقوق سپرده‌گذاران حج و عمره در بانک‌ها احیا شود
حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این مراسم، با یاد امام خمینی  (ره) که در  روز استکبار به ترکیه تبعید شدند و همچنین با گرامی‌داشت شهادت جمعی از دانش آموزان و روز تسخیر لانه جاسوسی، درباره امانت بودن مسئولیت‌ها سخن گفت.
نواب افزود: امروز بار مسئولیت از دوش برداری برداشته و بار آن به دوش بردار دیگه اضافه می‌شود.
او تاکید کرد: وظیفه ما این است که خادم زایر باشیم و کوچکترین بی‌احترامی به او نشود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به دوره فعالیت سید عباس حسینی به عنوان سیزدهمین مسئول حج و زیارت گفت: آقای حسینی با پایه‌گذاری در این سازمان کارش را آغاز کرد و تنها مسئولی بود که پایه کارش در این سازمان بود و پشتوانه کار او ۳۰ سال خدمت در حج و زیارت بود. کارآزموده بود. همه جا در صحنه بود. دغدغه‌مند زائر بود. از او تشکر می‌کنیم. کارهای فراوانی در دوره او انجام شد که بعضی‌ها جدید بود.
او در ادامه بیات، رییس جدید سازمان حج و زیارت را چهره دیر آشنا خطاب کرد که در بعثه همکاری داشت و گفت: کاری که بر عهده می‌گیرید سخت و شیرین است. سختی کار این است که در حج بنا است ۸۵ هزار نفر مشرف شوند که ۸۵ هزار عمر است و همین یک سفر حج را دارند و اگر نتوانیم آن‌گونه که باید خدمت‌گذاری کنیم خسارت می‌بینم. سخت است چون  مردم امانت هستند و اگر اتفاقی رخ دهد و به جای آنکه خودشان برگردند، جنازه‌شتن برگردد ما مقصریم. تدبیری که در حج گذشته صورت گیرد با اینکه گرما بالای ۵۰ درجه بود و بعضی کشورها بیش از ۶۰۰ کشته داشتند، با غربالگری قبل از حج وتدابیر دیگر، تعداد فوتی‌های ایران تا ۳۶ درصد کاهش یافت.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه وضع داخلی کشور و کشورهای میزبان نسبت به گذشته خیلی فرق کرده است، از ارز گرفته تا مقدمات هواپیمایی؛ به گونه‌ای که حج آقای ری شهری ۳۱ روز بیشتر نمی‌شد، ولی ما امسال بیش از ۵۰ روز در خدمت زائران بودیم.
نواب با اشاره به تفاوت‌های شرایط عربستان به عنوان میزبان حج و عمره گفت: امسال به جای اینکه [عربستان] دعوتنامه بفرستد، نوشته‌اند کلیه کارهای فرهنگی که رنگ سیاسی دارد، قدغن است. محدودیت‌های شدیدی اعمال کرده‌اند.  
او تاکید کرد: ضرورت دارد سهمیه زائران افزایش یابد. ممکن است بگویید چگونه با این ظرفیت هواپیما امکان‌پذیر است، ولی بعضی از زائران ما بیش از ۳۰ سال منتظر بوده‌اند. از طرفی، تعداد زیادی زائر مستطیع ایرانی در خارج از کشور داریم. از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهم این موضوع را پیگیری کرده و با کشور میزبان مذاکره کنند. ما پیشنهاد کردم درصدی از ظرفیت حج هر کشوری را به ایرانیان خارج از کشور اختصاص دهند، اما به آنها هم می‌گویند با اهل سنت به حج بروند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین بر لزوم احیای حقوق سپرده‌گذاران حج و عمره در بانک‌ها تاکید کرد.

مسیر گذشته در حج و زیارت ادامه نیابد
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، نخست درباره جایگاه ضیوف‌الرحمان و کعبه سخن گفت و با قدردانی از خدمات سیدعباس حسینی، رییس پیشین حج و زیارت و خیر مقدم به علیرضا بیات، رییس جدید سازمان حج و زیارت گفت: حج تغییرات قابل توجهی پیدا کرده است و حج دهه آتی و این دهه شبیه حج دهه ۶۰ نیست. کشور میزبان تغییراتی در مسیر حج ایجاد کرده است؛ عربستان درحال تقلیل زیارت به توریسم مذهبی است و ما فرق آن را می‌دانیم. قطعا زیست بوم زیارت با گردشگری مذهبی فاصله زیادی دارد و ما عملا ممکن است در دو زیست بوم متفاوت قرار گیریم. این یک سفر قدسی و روحانی است و این زیست بوم در فضایی که در عربستان سعودی دنبال می‌شود به یک معنای دیگر تقلیل می‌یابد و کار سازمان حج و زیارت است که در این زیست بوم جدید گم و نابود نشود. افزون بر تغییرات آن سوی مرزها، تغییراتی هم در کشور ما رخ داده است، همین شرایط منطقه‌ای که بر کشور حاکم شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: با توجه به توانمندی آقای بیات، انتظار می‌رود مسیر گذشته ادامه نیابد، البته نقدی بر آن ندارم، اما شرایطی پدید آمده است که به برنامه و ایده‌های تازه نیاز داریم تا در دو جدارۀ تغییرات بیرونی و درونی، صیانت کنیم.
او اضافه کرد: سازمان حج و زیارت یکی از نهادهای خوب انقلاب اسلامی است. اگر هر نهادی به تغییرات توجه نکند و متناسب با آن برنامه جدید نداشته باشد کار آن سازمان دچار اختلاف و مشکل می‌شود. از آقای بیات انتظار می‌رود برای این «مقطع خاص» در تاریخ حج و زیارت، با توجه به تغییر زیست بوم خارجی و وضعیت داخلی که شرایط اقتصادی و منطقه‌ای ویژۀ خود را دارد، با قدرت و تدبیر این کشتی را سالم به مقصد برساند.

در ادامه لوح تقدیر سید عباس حسینی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و در حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی عسگر ـ تولیت حرم عبدالعظیم و نماینده پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ به او اهدا شد و از سوی شرکت‌های زیارتی و مدیران استانی هدایای دیگری به رئیس پیشین سازمان حج و زیارت اهدا شد.
همچنین حکم ریاست علیرضا بیات در سازمان حج و زیارت از سوی سید عباس صالحی تقدیم شد.  
حرف جدیدی نمی‌خواهیم بزنیم فقط رویکردمان عوض می‌شود
علیرضا بیات، رییس جدید سازمان حج و زیارت نیز در سخنانی به همکاری قبلی خود با بعثه و حج و زیارت اشاره کرد و گفت: خوشبختم به جایی برگشتم که هیچ حس غریبی در آن ندارم. یادم آمد آن زمان این ساختمان افتتاح می‌شد و ما از خیابان نوفل لوشاتو به اینجا آمدیم. سابقه همکاری ما با حج و زیارت و خدمت‌گذاری در حج به اندازه عمر این ساختمان است. این ساختمان که خوب مانده و انشالله ما هم خوب خدمت‌گذاری کنیم.
او ادامه داد: وقتی ویژگی عملیات حج را نگاه می‌کنیم به خوبی متوجه می‌شویم چه کار باید انجام دهیم. تغییراتی که در محیط عملیاتی ما، در عراق و عربستان ایحاد شده است راهی برای ما نمی‌گذارد، باید از تجربه گذشته برای ورود به عرصه تحولی استفاده کنیم. زمانی ایران در حح الگو و سرآمد بود و استاندارد ما حتی از میزبان [عربستان] بالاتر بود اما الان با تغییرات میزبان شرایط هم متحول شده است. باید رویکرد تحولی داشته باشیم. این اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه همه دستگاه‌های حج و زیارت همکاری کنند و با نگاه تحولی، مسیر را مشخص کنیم.  
رئیس جدید سازمان حج و زیارت اظهار کرد: در حج و عتبات به بازنگری نیاز داریم. در گذشته یک سند تعالی داشتیم، از همان‌ها استفاده می‌کنیم. هیچ حرف جدیدی نمی‌خواهیم بزنیم، فقط رویکردمان عوض می‌شود و خودمان را به اصلاح تدریجی قانع نمی‌کنیم. می‌دانم که مسئولیت سنگینی است و دست یاری به سوی همه شما دراز می‌کنیم.
بیات گفت: ابراز خوشحالی پیرمرد و پیرزن روستایی ذخیره بزرگی برای ما است. نباید مشکل یا ایرادی اگر در کار است، توجیه کنیم.
در این مراسم، کلیپی از مجموع فعالیت‌های سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت که از سال ۱۴۰۱ در این مسئولیت بوده است، پخش شد.
همچنین کتاب حج برائت، گزارش توصیفی از حج ۱۴۰۳ با حضور نماینده کنونی و پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
این خبر به‌روز رسانی شده است.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید