امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 463246 |
تاریخ انتشار : 07 فروردین 1401 - 17:32 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

رژیم صهیونیستی با حالتی از نگرانی و تنش بی‌سابقه و ترس از تحولات اوضاع میدانی در کرانه باختری، شهر قدس اشغالی و نوار غزه دست و پنجه نرم می‌کند و نگران شعله‌ور شدن اوضاع در اراضی اشغالی و شکل‌گیری انتفاضه دیگری توسط فلسطینی ها است و به همین منظور در تلاش است تا با پیشنهادات […]

رژیم صهیونیستی با حالتی از نگرانی و تنش بی‌سابقه و ترس از تحولات اوضاع میدانی در کرانه باختری، شهر قدس اشغالی و نوار غزه دست و پنجه نرم می‌کند و نگران شعله‌ور شدن اوضاع در اراضی اشغالی و شکل‌گیری انتفاضه دیگری توسط فلسطینی ها است و به همین منظور در تلاش است تا با پیشنهادات اقتصادی به فلسطینی ها دست مقاومت فلسطین را از روی ماشه بردارد.

به گزارش صلح خبر، روزنامه رای الیوم در یادداشتی نوشت: اسرائیل پس از شکست خود در استفاده از اهرم‌های “تهدید و فشار” به منظور ایجاد هرگونه تغییر در نشانه‌های خشم فلسطینی‌ها که شعله‌های آن در هر مکانی برافروخته شده است و آخرین آن، عملیات قهرمانانه “بئر السبع” بود؛ به ترفند و حیله دیگری پناه برده است؛ ترفندی که آخرین اهرم آن به شمار می‌رود و دست کم ممکن است از طریق آن، موفق شود “ساعت صفر” را به تاخیر بیاندازد. عملیات اخیر بئر السبع منجر به کشته و زخمی شدن دست‌ کم شش صهیونیست شد و این عملیات به مثابه یک شوک امنیتی بزرگ برای اشغالگران بود.
“تسهیلات اقتصادی” جدیدترین عبارتی است که رسانه‌های عبری زبان طی ساعات گذشته آن را منتشر می‌کنند، به طوریکه گویی، معامله جدیدی است که در مقابل فلسطینی‌ها مطرح شده تا دست مقاومت را از روی ماشه بردارد و تعدادی زیادی از مسئولان اسرائیلی درباره این اهرم که به نظر آنها می‌تواند درگیری‌ها را به تاخیر بیاندازد یا به خشم فلسطینیان خاتمه دهد، سخن می‌گویند.
اشغالگران به دنبال ممانعت از وقوع انفجار اوضاع هستند و به همین خاطر سران آن از جمله نفتالی بنت، نخست وزیر و بنی گانتس، وزیر جنگ این رژیم در جریان سفرهای اخیرشان به آمریکا، اردن، امارات و مصر سعی کردند تا مانع شعله‌ور شدن اوضاع در اراضی اشغالی فلسطین شوند.
طرح شوم
مقامات رژیم اشغالگر به منظور خاموش کردن فتیله‌های انفجار، از بیم تکرار سناریوی ماه رمضان گذشته که خیزش مردمی در قدس را به همراه داشت، از اقدامات متعددی برای آرام کردن اوضاع در کرانه باختری، غزه و شهر قدس سخن گفته‌اند، از جمله اجازه اقامه نماز در ماه مبارک رمضان در مسجدالاقصی بدون محدودیت، لغو موانع از میدان باب العمود و درهای ورودی‌ مسجد الاقصی، اجازه دادن به نمازگزاران با سنین مختلف برای اقامه نماز در این مسجد، اجازه ملاقات با خانواده‌های اسرای جنبش “فتح” در غزه و ایجاد برنامه‌ای برای دیدار ساکنان کرانه باختری با اعضای خانواده خود در کرانه باختری، غزه و داخل اراضی اشغالی به واسطه اعطای مجوزهای ویژه در روز عید.
علاوه بر این تسهیلات، روزنامه عبری زبان “یدیعوت آحارانوت” نوشت که اسرائیل تسهیلات دراماتیک جدیدی را برای ساکنان نوار غزه اعلام خواهد کرد و سهمیه نیروی کار را از ۱۲هزار تن که دو هفته پیش اعلام شده بود به ۲۰ هزار تن افزایش می‌دهد. 
طبق نوشته این روزنامه، دولت رژیم اشغالگر یک‌شنبه هفته آتی طرح بنی گانتس برای افزایش چشمگیر تعداد کارگرانی که تا چند ماه آینده با هدف بهبود رفاه اقتصادی خانواده‌های غزه وارد این منطقه می‌شوند را تصویب خواهد کرد.
پس از عملیات “شمشیر قدس” در ماه مه گذشته اسرائیل بنا به توصیه ارتش مبنی بر افزایش سهمیه کارگران از هفت به ۱۰ هزار تن گرفت و اخیراً این آمار به ۱۲ هزار تن افزایش یافته است.
روزنامه یدیعوت آحارانوت همچنین فاش کرد: راه منتهی به صلح از اقتصاد می‌گذرد. کاملا مشخص است که این اقدام تا بدین لحظه درست بوده است و ورود کارگران منجر به بهبود اوضاع اقتصادی غزه شده است، چراکه هر کارگر در زمینه کشاورزی یا ساخت و ساز بیش از پنج هزار شِکِل در ماه بلکه بیشتر دریافت می‌کند، این آمار چهار تا پنج برابر متوسط ​​دستمزد در غزه است و این موضوع بر رفاه در نوار غزه تأثیر می‌گذارد.
این روزنامه همچنین نوشت، کارگران غزه در اراضی اشغالی از طریق بهبود شرایط معیشتی خانواده‌های خود بر وضعیت غزه تأثیر می‌گذارند، زیرا ارتش رژیم اشغالگر تخمین زده‌ است که کارگران فلسطینی حدود هشت هزار شِکِل در ماه حقوق دریافت می‌کنند در حالی که میانگین دستمزد در غزه تنها به ۱۲۰۰ شِکِل می‌رسد و نرخ بیکاری تا ۵۰ درصد است.
این روزنامه عبری زبان همچنین نوشت، ده‌ها میلیون شِکِلی که کارگران غزه هر ماه از اسرائیل به نوار غزه می‌آورند، اقتصاد ضعیف آن را به حرکت در می‌آورد و واقعیتی را که در آستانه عملیات ماه مه گذشته در نوار غزه بود، تغییر می‌دهد و موسسه دفاعی می‌تواند بگوید که جنبش حماس و ساکنان غزه چیزی برای از دست دادن در درگیری خشونت آمیز علیه اسرائیل دارند.
همزمان با این بیم و نگرانی اسرائیل، شبکه عبری زبان “کان” یک سند امنیتی در خصوص هشدار نسبت به وضعیت انفجاری در اراضی فلسطینی در آغاز ماه مبارک رمضان از سوی  آوی بلوت، فرمانده گروه موسوم به “یهودا و السامره” (اسم توراتی کرانه باختری) در ارتش رژیم صهیونیستی منتشر کرد.
این فرمانده اعلام کرد: مواد اشتعال‌زا از قبل وجود دارد و برای شعله‌ور کردن کل منطقه فقط به یک کبریت نیاز است. موعد نهایی آغاز ماه مبارک رمضان است،  نیروهای ارتش اسرائیل باید آماده باشند و پیش‌بینی می‌شود که تنش آتی با تنش‌های قبلی متفاوت باشد.
کرانه باختری به دلیل اقدامات نیروهای ارتش رژیم اشغالگر و شهرک‌نشینان اسرائیلی علیه فلسطینیان شاهد افزایش تنش است.
آخرین تنش بزرگ در ماه رمضان سال گذشته میلادی بود که در نتیجه حمله نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی رخ داد که اوضاع را در شهر قدس، کرانه باختری و شهرهای عرب‌نشین در داخل فلسطین اشغالی منفجر و متشنج کرد و منجر به مقابله نظامی با مقاومت فلسطین در نوار غزه شد که ۱۱ روز به طول انجامید و در نهایت با میانجیگری مصر خاتمه یافت.
انفجار خشم فلسطینی
حسن خریشه، معاون دوم رئیس شورای قانون‌گذاری فلسطین تاکید کرد، اسرائیل از وقوع درگیری و رویارویی در ماه مبارک رمضان بیم دارد و وضعیت فلسطین آماده مقابله با اشغالگران است به ویژه در سایه جرات و جسارت بزرگ جوانان فلسطینی در کرانه باختری و آمادگی آنها برای مقابله با نیروهای رژیم اشغالگر از نقطه صفر. عملیات قهرمانانه “بئر السبع” نشان دهنده وضعیت خشم مردم به خاطر اشغالگری است و رژیم اشغالگر از آغاز انتفاضه فلسطینی جدید بیم دارد.
خریشه همچنین تصریح کرد، اشغالگران، فلسطینیان بانفوذ در کرانه باختری و شهر قدس اشغالی را دستگیر می‌کنند زیرا می‌دانند که آنها سوخت هرگونه انتفاضه در آینده هستند. مردم فلسطین نیز در خصوص موضوع اسرا توافق نظر دارند و اشغالگران در نهایت تسلیم خواسته‌های آنها خواهند شد.
وی در مورد وضعیت تشکیلات خودگردان در رام‌الله تصریح کرد، این تشکیلات در عزلت و انزوا از مردم و مقاومت به سر می‌برد و رژیم اشغالگر برای کمک به ممانعت از هرگونه انتفاضه فلسطینی در آینده به آن رشوه‌های اقتصادی می‌دهند. 
خریشه در ادامه تاکید کرد که دیدارهای مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین با سران رژیم اشغالگر برای تقویت هماهنگی امنیتی به منظور پیشبرد همین هدف و ممانعت از وقوع هر گونه انتفاضه آتی انجام می‌شود.
در همین رابطه، احمد رفیق عوض، نویسنده سیاسی و رئیس مرکز مطالعات آینده در دانشگاه قدس خاطرنشان کرد، رژیم اشغالگر بنا به دلایل بسیاری، نگران انفجار اوضاع در قدس یا کرانه باختری نیست .اسرائیل از سردرگمی بین سطوح سیاسی و امنیتی خود رنج می‌برد و به خوبی می‌داند که وضعیت در کرانه باختری و شهر قدس قابلیت انفجار دارد، اما سطح سیاسی می‌خواهد از این وضعیت برای باقی ماندن در قدرت سوء استفاده کند و این موضوع بیانگر تضاد بین این دو سطح سیاسی اشغالگران است.
عوض در ادامه افزود: یک درخواست آمریکایی و منطقه‌ای در خصوص عدم انفجار اوضاع در اراضی اشغالی وجود دارد، زیرا واشنگتن به‌ ویژه پس از بحران اوکراین، خواستار برقراری آرامش است و دولت آمریکا می‌خواهد از تشکیلات خودگردان فلسطین که از ضعف شدید رنج می‌برد، حمایت کند و در نتیجه انفجار اوضاع به نفع دولت آمریکا و محاسبه‌های آتی آن نیست.
وی در خصوص احتمال انفجار اوضاع در ماه مبارک رمضان عنوان داشت: این احتمال وجود دارد و تا زمانی که این اشغالگران در سرزمین فلسطین وجود دارند، حتی اگر اقدامات تروریستی خود را متوقف کنند، باز هم این احتمال وجود دارد زیرا حضور آنها در فلسطین تمامی اشکال مقابله و مقاومت را می‌طلبد.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید