به گزارش صلح خبر، به طور معمول کارفرمایان به ویژه کارفرمایان بزرگ یا دولتی برای شرکت در مناقصه یا مزایده، عقد قرارداد و پیشپرداخت پیمانکاران، ضمانتنامه مطالبه میکنند. ضمانتنامه سندی است که نهاد مالی به نفع کارفرما صادر میکند و انجام تعهدات را از سوی پیمانکار به صورت مالی تضمین میکند. صندوق نوآوری و شکوفایی در این راستا خدمات صدور ضمانتنامه به شرکتهای دانشبنیان را ارائه میکند که میزان ضمانتنامههای صادر شده از سوی صندوق نوآوری برای شرکتهای دانشبنیان در سال جاری در مقایسه با سال گذشته صعودی بوده است.
نتایج بررسی تعداد شرکتهای دانشبنیان اخذکننده خدمت ضمانتنامه صندوق نوآوری و شکوفایی در ۸ ماهه اول سال جاری نشان میدهد که ۶۷۰ فقره ضمانتنامه به مبلغ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان صادر شده که این میزان منجر به فروش محصولات دانشبنیان و ایجاد زمینه فروش نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان محصول دانشبنیان شده است.
صندوق نوآوری و شکوفایی در توافقاتی که با بانکها داشته است، ۵۰ درصد از ودیعه نقدی را به جای شرکتهای دانش بنیان تامین میکند؛ به این ترتیب اگر قرار است شرکت در ازای ۱۰ درصد سپرده نقدی، ضمانتنامه دریافت کند، کافی است که ۵ درصد آن را پرداخت کند و باقیمانده آن را صندوق تقبل خواهد کرد.
همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی توانسته طبق همین توافقات، تخفیف ۳۰ درصدی را به نفع شرکتها در کارمزد صدور ضمانتنامه به دست آورد تا هزینه صدور ضمانتنامه برای شرکتهای دانشبنیان ارزانتر باشد.
هماکنون صندوق نوآوری و شکوفایی صدور ضمانتنامه پیمان را از طریق بیش از ۱۵ بانک عامل انجام میدهد؛ برای این منظور شرکتهای دانشبنیان میتوانند برای قراردادها یا مناقصات در حوزه محصولات دانشبنیان درخواست خود را به صندوق ارسال کرده تا ظرف سه روز کاری بررسی شده و به بانک مورد نظر شرکت معرفی شود.
در ۸ ماهه اول سال جاری شرکتهای دانشبنیان استان تهران بیشترین متقاضی دریافت کننده ضمانتنامه بودند و بعد از استان تهران، به لحاظ مبلغ، استان فارس و به لحاظ تعداد استان اصفهان نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.
شرکتهای دانشبنیانی که نیاز به ضمانتنامه بیشتری دارند و میخواهند این فرآیند را بهتر انجام دهند میتوانند از حد اعتباری ضمانتنامه صندوق نوآوری استفاده کنند، به این صورت که حد اعتباری شرکت در تعامل با بانک تعیین شده و در نهایت هر میزان ضمانتنامه تا سقف مشخص شده، به سرعت و بدون مشکل قابل دریافت است.
بر اساس اعلام روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در طبقه بندی حوزه فناوری شرکتهای فعال در زمینه ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته و سختافزارهای برق و الکترونیک، لیزر فوتونیک بیشترین استقبال را از صدور ضمانتنامه داشتند. همچنین بهره برداران و ذینفعان اصلی ضمانتنامههای صادر شده صنایع نفت، گاز و انرژی بودهاند که شامل شرکتهای دارای پیمان با مجموعه وزارت نیرو، پتروشیمی، نفت و گاز هستند.
انتهای پیام