امروز: پنجشنبه, ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 8 شعبان 1446 | 2025-02-06
کد خبر: 563883 |
تاریخ انتشار : 18 بهمن 1403 - 6:40 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش پایگاه صلح خبر، وب سایت شبکه خبری اسکای نیوز امارات در گزارشی تحلیلی به سفر احمد الشرع رئیس جمهور دوره انتقالی سوریه به ترکیه پرداخت و با عنوان «سفر الشرع به ترکیه.. آیا نقشه شمال سوریه را دوباره ترسیم خواهد کرد؟» نوشت: احمد الشرع رئیس جمهور دولت انتقالی سوریه زمانی به آنکارا سفر […]

به گزارش پایگاه صلح خبر، وب سایت شبکه خبری اسکای نیوز امارات در گزارشی تحلیلی به سفر احمد الشرع رئیس جمهور دوره انتقالی سوریه به ترکیه پرداخت و با عنوان «سفر الشرع به ترکیه.. آیا نقشه شمال سوریه را دوباره ترسیم خواهد کرد؟» نوشت:

احمد الشرع رئیس جمهور دولت انتقالی سوریه زمانی به آنکارا سفر کرده است که تحولات پرونده سوریه با سرعت پیش می رود. دمشق و آنکارا می کوشند به تفاهمات جدیدی دست یابند که شامل احتمال احداث پایگاه های نظامی ترکیه داخل سوریه و همکاری در زمینه آموزش دادن به ارتش سوریه شود.

این گام ها پرسش هایی را درباره تاثیر آن ها بر آینده کردهای شمال شرق سوریه مطرح می کند به ویژه این که پاره ای پیچیدگی های امنیتی و سیاسی این پرونده را احاطه کرده است.
براساس گزارش های خبرگزاری رویترز، الشرع و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه احتمال امضای توافقنامه جدید دفاعی را بررسی کردند. این موضوع احتمالا به مرحله متفاوتی از همکاری نظامی بین دو کشور اشاره دارد.
به نظر می رسد این همگرایی بیانگر تمایل دمشق به پایان دادن به نفوذ کردها و در مقابل دریافت حمایت ترکیه برای سروسامان دادن به اوضاع امنیتی و نظامی شمال این کشور است.

سفر الشرع به ترکیه... آیا نقشه شمال سوریه را دوباره ترسیم خواهد کرد یا دروازه ای به روی نزاع جدید خواهد گشود؟

پیامدهای توافق احتمالی برای کردها:

پرونده کردها در این گفتگوها پررنگ بود. ترکیه تلاش می کند به این تضمین برسد که نفوذ نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) که آنان را در امتداد حزب کارگران کردستان می داند، کاهش یابد.
عمر کوش، نویسنده و پژوهشگر سیاسی در گفتگو با برنامه «الظهیره» شبکه اسکای نیوز عربی گفت «آنکارا حضور نیروهای سوریه دموکراتیک را تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی خود می داند و تلاش می کند آرایش جدیدی اعمال کند که کاهش نفوذ آنان را در شمال سوریه تضمین کند.»
از سوی دیگر فرید سعدون پژوهشگر و استاد دانشگاه می گوید: «کردها با این مشکل نه فقط به عنوان مسئله داخلی بلکه به عنوان مسئله ای منطقه ای و بین المللی نگاه می کنند.» وی افزود: «دخالت های دیگر کشورها در صدر همه ترکیه، دستیابی به راهکار مورد توافق کردها و دمشق را پیچیده می کند.»
سعدون همچنین افزود: «نتایج این گفتگوها آینده روابط کردها و نظام سوریه را به خصوص در مورد سرنوشت نیروهای قسد و سلاح آنان تعیین خواهد کرد.»

آینده قسد.. میان دمشق و آنکارا

الشرع در موضعی قاطعانه تشکیل هرگونه نظام فدرالی را برای نیروهای سوریه دموکراتیک غیرممکن دانست و تاکید کرد به تمامیت ارضی سوریه و سیطره ارتش بر سراسر خاک این کشور پایبند است. این موضوع احتمالا کردها را به سمت گزینه های سخت می برد.
عمر کوش می گوید: «دولت جدید سوریه قصد دارد نیروهای قسد را بار دیگر تحت لوای ارتش ملی ادغام کند اما با این که به آنان استقلال یا موقعیت خاص بدهد، مخالف است.»
از سوی دیگر فرید سعدون معتقد است: «کردها از لزوم به تفاهم رسیدن با دمشق آگاه تر شده اند اما در عین حال تلاش می کنند دستاوردهای سیاسی و نظامی شان را حفظ کنند. دستیابی به تفاهم قطعی منوط به میزان آمادگی طرفین برای امتیاز دادن خواهد بود.

آیا سوریه شاهد تحولات بزرگ خواهد بود؟

اگر این گفتگوها بتواند به همکاری راهبردی میان دمشق و آنکارا منجر شود، این امر احتمالا تاثیرات بلندمدتی بر سوریه خواهد داشت. این تفاهمات می تواند به کاهش نفوذ کردها و چه بسا حل و فصل پرونده های باقیمانده میان نظام سوریه و ترکیه منجر شود اما در مقابل، موضع ایالات متحده به عنوان متحد اصلی قسد، عاملی تعیین کننده در روند وقوع تحولات خواهد بود.
با توجه به این داده ها، یک پرسش کلیدی مطرح می شود و آن این است: آیا این تفاهمات مقدمه پایان یافتن نزاع در شمال سوریه خواهد شد یا دروازه ای به روی نزاع جدید با ابعاد متفاوت خواهد گشود؟

*ترجمه: منصوره کاظمینی

315 315

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید