امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 366908 |
تاریخ انتشار : 08 تیر 1399 - 2:13 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر در شرایطی که شمار زیادی از کشورها به دنبال کاهش وابستگی خود به دلار هستند، سوال اصلی این است که کدام ارز توانایی گرفتن جای دلار را دارد؟ به گزارش صلح خبر، پایگاه خبری استار مالزی نوشت: ضربان مالی جهان هنوز هم آمریکایی می زند. دلار آمریکا کماکان اصلی […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

در شرایطی که شمار زیادی از کشورها به دنبال کاهش وابستگی خود به دلار هستند، سوال اصلی این است که کدام ارز توانایی گرفتن جای دلار را دارد؟

به گزارش صلح خبر، پایگاه خبری استار مالزی نوشت: ضربان مالی جهان هنوز هم آمریکایی می زند. دلار آمریکا کماکان اصلی ترین سهم را از تراکنش ها، ذخایر ارزی و پرداخت ها در جهان دارد و برای ۷۰ سال، آمریکا از این ویژگی به عنوانی ابزاری نیرومند در پیشبرد سیاست خارجی و حفظ هژمونی آمریکایی بر جهان استفاده کرده است.

از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ، این وضعیت به یک ” سو استفاده تمام عیار” تبدیل شده است: روسیه راهبرد آمریکا را تبدیل دلار به یک سلاح سیاسی خوانده است و حتی متحدان آمریکا نظیر اتحادیه اروپا، ژاپن و انگلیس نسبت به پبامدهای افراط در استفاده از ابزار تحریمی دلار هشدار داده اند. این رویکرد باعث شده است تا به تدریج کشورها به دنبال کاهش وابستگی خود به دلار باشند.

در حال حاضر شماری از کشورها به دنبال استفاده از پول های ملی در مبادلات تجاری دوجانبه هستند: روسیه به عنوان یکی از پیشروترین کشورها در این زمینه حتی سهم دلار از ذخایر ارزی خود را از ۴۰ درصد به ۲۲ درصد کاهش داده است. چین قراردادهای نفتی جدید خود را بر حسب یوان امضا می کند و به دنبال معرفی یک ارز دیجیتالی مبتنی بر یوان است. در اروپا نیز مکانیزمی برای حفظ همکاری با ایران بر حسب یورو توسعه داده شده است.

به نظر می رسد متحدان آمریکا اگرچه به دنبال کاهش وابستگی خود به دلار هستند اما نمی خواهند آن را به طور کامل جایگزین کنند. اصلی ترین رقیب فعلی دلار یعنی یورو مقبویلت و محبوبیت دلار را ندارد اما  چین به عنوان اصلی ترین رقیب آمریکا به شدت در تلاش است تا سلطه دلار را به چالش بکشد و به نظر می رسد تحت شرایطی، امکان آن را دارد.

در سال های اخیر تلاش های چین برای جهانی شدن یوان آثار مثبت زیادی برای این کشور داشته است: سهم یوان از وام های بین المللی رو به افزایش است، تمایل کشورها برای نگهداری یوان در ذخایر ارزی خود بیشتر شده و در نیویورک، پاریس، لندن و هنگ کنگ شاهد انجام تراکنش های مالی و بانکی بر حسب یوان هستیم. با افزایش محبوبیت یوان اکنون سرمایه گذاران خارجی نیز راضی شده اند تا بر حسب یوان در این کشور سرمایه گذاری کنند تا جایی که سال گذشته ۱۵ درصد کل سرمایه گذاری های خارجی انجام شده در چین به یوان صورت گرفته است.

از سوی دیگر یک پنجم تجارت اتحادیه اروپا با چین در حال حاضر بر حسب یوان است و سهم یوان از ذخایر ازری جهان طبق اعلام صندوق بین المللی پول به بالای دو درصد رسیده است. چین با حدود ۶۰ کشور در جهان قرارداد سواپ ارزی امضا کرده و ۵۱ درصد کل ارزش بازار اوراق عظیم چین که ارزش آن حدود ۱۳ تریلیون دلار تخمین زده می شود بر حسب یوان است.

شکی نیست که جهان به یک نظام ارزی چندقطبی نیاز دارد و در حال حاضر یوان شاید تنها ارزی باشد که بتواند جلوی دلار قد علم کند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید