قانونگذاران آمریکایی با استناد به ادعای به کار رفتن قطعات ساخت آمریکا در پهپادهای ایرانی، از دولت بایدن خواستند «زنجیره تامین» صنایع پهپادی ایران را مختل کند. به گزارش صلح خبر به نقل از وبگاه خبری جوییش اینسایدر، در پی اتهامات غرب علیه روابط تهران – مسکو مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در […]
قانونگذاران آمریکایی با استناد به ادعای به کار رفتن قطعات ساخت آمریکا در پهپادهای ایرانی، از دولت بایدن خواستند «زنجیره تامین» صنایع پهپادی ایران را مختل کند.
به گزارش صلح خبر به نقل از وبگاه خبری جوییش اینسایدر، در پی اتهامات غرب علیه روابط تهران – مسکو مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین و مطرح شدن این ادعا در برخی گزارشها که در این پهپادها از قطعات ساخت آمریکا به کار رفته است، گروهی ۶۰ نفره از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات قانونگذاران آمریکایی از دولت بایدن خواستند با رویکردی «مشترک و هماهنگ» زنجیره تامین برای [صنایع پهپادی] ایران را مختل کنند.
این قانونگذاران آمریکایی روز دوشنبه در نامهای خطاب به جو بایدن رییس جمهور، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه، جانت یلن وزیر خزانهداری و ژینا رایموندو وزیر تجارت و بازرگانی آمریکا این درخواست را مطرح کردند.
قانونگذاران آمریکایی از دولت این کشور خواستهاند زنجیره تامین برای ایران و فعالیت شرکتهای صوری را که برای دور زدن تحریمها به کار میروند، مختل کرده و به متحدان آمریکا فشار بیاورد تا تولیدکنندگان و فروشندگان اروپایی و آسیایی دخیل را با جدیت تنبیه کنند.
در این نامه آمده است: ما در جریان هستیم که این روند، حداقل بخشی از آن آغاز شده است و خواستار ارائه توضیحات به موقع درباره هرگونه پیشرفت انجام گرفته و برنامههایی هستیم که پیش برده میشود.
قانونگذاران آمریکایی مدعی شدند: عرضه پهپادهای ایرانی پیامدهایی فراتر از جنگ علیه اوکراین دارد. این تسلیحات برای اعمال قدرت و نفوذ در منطقه، ابزار دیگری در اختیار ایران و نیروهای نیابتی آن میگذارد که نظامیان ما، متحدان اصلیمان و آزادی کشتیرانی را تهدید میکند.
همچنین در این نامه مطرح شد: اقدامی فوری نهتنها برای مختل کردن ارتباط نوپای ایران با روسیه، بلکه جهت تضعیف توان ایران برای کارشکنی در قوانین بینالمللی، اعمال قدرت از سوی آن در خاورمیانه و تهدید نظامیان آمریکایی ضروری است.
این قانونگذاران آمریکایی گفتند که تلاشهای آمریکا و متحدان آن برای مبارزه با عرضه پهپادهای ایران، باید در حد «قانون جامع تحریمها» علیه برنامه موشکهای بالستیک ایران باشد.
به گزارش صلح خبر، این درخواست قانونگذاران آمریکایی در پی این مطرح میشود که اوکراین و دیگر متحدان غربی آن مدعی هستند که ایران با عرضه پهپادها به روسیه، از جنگ آن علیه اوکراین حمایت میکند.
این ادعا از سوی ایران و مقامات روسیه رد شده است و آن را بیارتباط با همکاریهای نظامی دوجانبه خود دانستهاند. مقامات روسیه نیز تاکید کردهاند که این کشور از پهپادهای ساخت داخل در جنگ اوکراین استفاده میکند.
در همین راستا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری با تکذیب ادعاهای مطرح شده در ارتباط با ارسال تجهیزات از جمله پهپاد از سوی ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین تصریح کرد: مسیر روابط کشورها با یکدیگر یک مسیر دو جانبه است که مبتنی بر منافع و احترام دو جانبه تعریف میشود.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با کمکهای آمریکا و غرب به اوکراین در ارتباط با بحران رخ داده بین این کشور و روسیه و از طرف دیگر ادعاهای مطرح شده در مورد کمک نظامی ایران به روسیه در این جنگ، گفت: این نشان دهنده نفاق و سیاست دوگانه در مورد تحولات بینالمللی از جمله بحران اوکراین است.
او ادامه داد: اعداد و ارقامی که از میزان کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین در این جنگ منتشر شده و علاوه بر آن فروش اقلام نظامی آمریکا به اروپا جهت کمک اروپا به اوکراین در این جنگ اعداد و ارقام سنگینی است و اگر این ارقام و اعداد مصروف صلح سازی در اوکراین میشد ما شاهد این همه خسارت در اوکراین نبودیم و نیازی نبود که اوکراین به جای نگاه کردن به ریشه این بحران اتهامات نادرست و اشتباهی را متوجه ایران کند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران تصریح کرد: همانطور که بارها گفتهایم سیاست ما عدم حمایت از جنگ و عدم حمایت از هیچ کدام از طرفین این جنگ است و امیدواریم مقامات اوکراین با نگاه به ریشه بحران و اتخاذ رویکرد صحیح سیاسی، منافع خود و ملت خود را قربانی سیاستهای توسعه طلبانه آمریکا و ناتو نکنند.
کنعانی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با برگزاری دور جدید گفتوگوهای فنی و کارشناسی بین ایران و اوکراین در خصوص ادعاهای مطرح شده علیه تهران، گفت: ما برای برگزاری دور جدید گفتوگوهای فنی و کارشناسی مشکل خاصی نداریم و میتوانیم دور جدید این گفتوگوها را انجام دهیم.
او در پاسخ به این سوال که آیا زمان دقیق برگزاری دور جدید این مذاکرات مشخص شده است یا خیر، تصریح کرد: تا آنجا که من اطلاع دارم هنوز زمانبندی دقیقی برای برگزاری دور دوم گفتوگوها انجام نشده است.
انتهای پیام