به گزارش مجله سلامتی صلح خبر خواص آب هویج خبرگزاری ایرنا: آب هویج یک نوشیدنی بسیارکم کالری و برای افرادی که رژیم لاغری دارند، بسیار مفید است. یک لیوان آب هویج ( 240 سی سی ) کمتر از 80 کالری دارد. آب هویج با دارا بودن کالری کم و مقادیر زیادی ویتامین و املاح ضروری، […]
به گزارش مجله سلامتی صلح خبر
خواص آب هویج
آب هویج با دارا بودن کالری کم و مقادیر زیادی ویتامین و املاح ضروری، در مقایسه با یک نوشیدنی مغذی پرکالری، نوشیدنی مطلوبی است. برای ورزشکاران و وزنهبرداران، مقدار کالری آب هویج را می توان با مخلوط کردن آن با ماست، شیر، بستنی یا پودرهای پروتئینی افزایش داد.
آب هویج و ویتامین A
همچنین یک لیوان آب هویج بیش از 8 برابر نیاز روزانه افراد به ویتامین A را تامین میکند. ویتامین A برای رشد اندامها به خصوص استخوان ها لازم و ضروری است.اسفناج نیز دارای مقدار زیادی ویتامین A است. مخلوط آب هویج و آب اسفناج، نوشیدنی را به وجود میآورد که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است.
ویتامین A برای ماداران باردار و جنین مهم است.هرچند که ویتامین A برای حفظ سلامت بدن خیلی ضروری است، اما باید در حد متعادل مصرف شود، زیرا مصرف مقادیر زیاد ویتامین A باعث مسمومیت کبدی و سایر مشکلات سلامتی میشود.
آب هویج و ویتامین C
آب هویج همچنین دارای مقادیر زیادی ویتامین C است. یک لیوان آب هویج، 35 درصد ویتامین C مورد نیاز در روز را تامین میکند.ویتامین C دارای نقشهای متعددی در بدن است، از جمله برای ساخت کلاژن ( نوعی پروتئین غیرمحلول) در غشاهای موکوسی، پوست، استخوانها و دندانها ضروری است.
همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است.نوشیدن مخلوط آب هویج با آب توت فرنگی یا پرتقال یا لیمو یا کیوی، تمام ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تامین میکند، بدون اینکه نیاز به دریافت مکمل ویتامینی داشته باشید.
آب هویج و پتاسیم
آب هویج، مقادیر خوبی از پتاسیم را دارد. یک لیوان آب هویج، 10 درصد نیاز روزانه بدن به پتاسیم را تامین میکند.پتاسیم برای حفظ تعادل الکترولیتها و سطح مایعات در سلولهای بدن لازم است. همچنین در انقباض ماهیچهها و انتقال پیام بین سلولهای عصبی نقش دارد.
کمبود پتاسیم در بدن، اثرات بدی به همراه دارد، مانند هیپوکالمی، آکنه (جوش)، گرفتگی عضلات، خشکی پوست و افزایش کلسترول خون.نوشیدن مخلوط آب هویج با آب کرفس یا شلغم، مقادیر زیادی پتاسیم را به بدن شما میرساند.البته باید توجه داشت، کسانی که مبتلا به بیماریهای کلیوی هستند، باید از مصرف مقادیر زیاد پتاسیم خودداری کنند، زیرا برای کلیههایشان خیلی مضر است.
آب هویج و کلسیم
یک لیوان آب هویج تا 6 درصد نیاز روزانه به کلسیم را تامین میکند.دریافت مقادیر کافی کلسیم در برنامه غذایی روزانه، خیلی مهم است. رشد و ساخت استخوانها و دندانها در بدن وابسته به کلسیم است، بهخصوص رشد بدن در بچه ها.ویتامین D نیز برای جذب کلسیم لازم است.
کلسیم نیز همانند پتاسیم، برای انتقال پیامهای عصبی، حرکت و انقباض عضلانی لازم است.مخلوط آب هویج با آب بروکلی یک منبع خوب کلسیم به شمار میرود.همچنین مخلوط کردن آب هویج با ماست، یک دسر مطلوب کلسیمی را به وجود میآورد.
منبع : Bartarinha