امروز: پنجشنبه, ۶ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 25 جماد ثاني 1446 | 2024-12-26
کد خبر: 84311 |
تاریخ انتشار : 28 اردیبهشت 1395 - 18:01 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

فرهنگ > هنر – همشهری آنلاین:یک فعال میراث فرهنگی شهرستان انار در استان کرمان از آغاز مراحل ساخت‌وساز یک آپارتمان در ۵۰ متری ضلع شرقی ارگ انار و تعرض به حریم این بنای تاریخی خبر داد. به گزارش  ایسنا، هنوز بحث‌ها درباره‌ ساخت مقبره و نصب سازه‌ گنبدی فلزی با ارتفاع غیرمجاز روی مقبره شهید گمنام در […]

فرهنگ > هنر – همشهری آنلاین:
یک فعال میراث فرهنگی شهرستان انار در استان کرمان از آغاز مراحل ساخت‌وساز یک آپارتمان در ۵۰ متری ضلع شرقی ارگ انار و تعرض به حریم این بنای تاریخی خبر داد.

به گزارش  ایسنا، هنوز بحث‌ها درباره‌ ساخت مقبره و نصب سازه‌ گنبدی فلزی با ارتفاع غیرمجاز روی مقبره شهید گمنام در حریم ارگ ساسانی انار ادامه دارد، که ساخت‌وساز بنای دیگری در حریم ضلع شرقی ارگ آغاز شده است، و به نظر می‌رسد ارگ تاریخی انار به مرور میان سازه‌های فلزی محاصره شده است.

محمدرضا نسب عبدالهی، فعال میراث فرهنگی شهرستان انار در استان کرمان، در این زمینه به خبرنگار ایسنا توضیح می‌دهد: براساس آن‌چه از ساخت بنای جدید مشخص است، قرار است آپارتمانی چهارطبقه در فاصله حدود 50 متری ضلع شرقی ارگ تاریخی انار احداث شود، که این اقدام منظر ارگ را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ارتفاع آن از دیوارهای این بنای تاریخی بالاتر خواهد رفت.

نویسنده کتاب «تاریخ انار» ادامه می‌دهد: متاسفانه شهرستان انار با وجود آثار تاریخی متعدد، فقط یک نیروی یگان حفاظت میراث فرهنگی دارد و اداره میراث فرهنگی در انار وجود ندارد. این یگان نیز آن‌قدر ضعیف عمل می‌کند که بودن یا نبودنش تفاوتی ندارد. از سوی دیگر به نظر می‌رسد میراث فرهنگی کرمان فراموش کرده که شهرستانی به نام «انار» در قلمرو کاری خود دارد که موظف است به بناهای تاریخی‌اش توجه کند. متاسفانه همچنان بسیار ناامیدانه با بناهای تاریخی رفتار می‌شود.

به گزارش ایسنا، قدمت ارگ خشتی «انار» به دوره‌های پیش از اسلام بازمی‌گردد. این ارگ در دوره صفویه بازسازی شده و مورد استفاده مجدد قرار گرفته است. علیرضا جعفری زند، باستان‌شناس و استاد دانشگاه درباره پیشینه ارگ انار گفته است: «این بنا در دوره ساسانی شکل گرفته و در دوره اسلامی تکمیل شده است، یعنی مجموعه‌ای از دوران‌های مختلف را در خودش دارد، دقیقا مانند همان حالتی که ارگ بم داشت. حتی ممکن است در کاوش‌ها و لایه‌نگاری‌ها، لایه‌های اشکانی یا قدیمی‌تر نیز در این ارگ یافت شود.»

این ارگ تاریخی که در دوره‌های گذشته و در زمان ساخت حکومتی، خدماتی، مسکونی و عامه‌نشین بوده است، 17 بهمن 89 به شماره 30343 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید