امروز: دوشنبه, ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 8 ذو القعدة 1446 | 2025-05-05
کد خبر: 315965 |
تاریخ انتشار : 26 مهر 1398 - 5:15 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک عضو حزب اتحاد ملت گفت: شورای نگهبان تفسیر خویش را از عنوان « مسولیت اجرای قانون اساسی » به صراحت اعلام کند تا مردم تکلیف خویش را بدانند و بدانند به چه کسی و با چه اختیاراتی قرار است به عنوان رییس جمهور رای دهند . محمد کیانوش […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک عضو حزب اتحاد ملت گفت: شورای نگهبان تفسیر خویش را از عنوان « مسولیت اجرای قانون اساسی » به صراحت اعلام کند تا مردم تکلیف خویش را بدانند و بدانند به چه کسی و با چه اختیاراتی قرار است به عنوان رییس جمهور رای دهند .

محمد کیانوش راد در گفت‌وگو با صلح خبر، اظهار کرد: رئیس جمهور در آخرین نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به انتقاداتی که در مورد عملکرد دولت وی شده بود، به عدم اجرایی شدن اصل۱۱۳ قانون اساسی و موضوع اختیارات رئیس جمهور اشاره کرد. یکی از بهترین مواضع اخیر روحانی اشاره به رای مردم به رییس جمهور و اختیارات رییس جمهور طبق قانون اساسی برای اجرایی نمودن این خواسته ها بود. طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی ، پس از مقام رهبری ،  رئیس جمهور، عالی‌ترین مقام رسمی کشور است . بدین ترتیب ، رییس مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام  ، ریاست قوه قضاییه ، رییس مجلس خبرگان ، اعضای شورای نگهبان و رییس مجلس شورای اسلامی و … همه در جایگاهی پس از ریاست جمهور قرار دارند .

وی ادامه داد: علاوه بر این رییس جمهور ، مجری قانون اساسی است و در ادای این مسولیت ، همه نهادهای نظام ، از صدر تا ذیل  در اجرا  و یا عدم اجرای مسئولیت‌های خویش می‌توانند مورد خطاب رییس جمهور قرار گیرند و این‌نکته  مهمی است .

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این پرسش که اجرایی شدن این اصل به طور کامل چه نتایج مثبتی دارد و در مقابل عدم اجرایی شدنش چه آثار سوئی در پی خواهد داشت نیز گفت: طبق قانون اساسی رئیس جمهور تنها رییس قوه مجریه نیست .اولا همان‌طور که گفتم پس از رهبری ، عالی ترین مقام رسمی کشور است . ثانیا ، رییس جمهور ، مسول اجرای قانون اساسی است و در انجام این مسولیت هیچ شخص و نهادی مستثنی نشده است .

وی یادآور شد:‌ از جمله اشکالات  و ابهامات موجود در قانون اساسی فعلی، یکی این است که تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان  است و راه را برای ارایه تفاسیری -ولو – مخالف روح قانون اساسی و اصل محوری حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش می بندد .

کیانوش‌راد گفت: آنچه بطور مشخص در اصل ۱۱۳ برای رییس جمهور مستثنی شده است ، تنها مربوط به ریاست بر آن بخش از امور اجرایی است که مستقیما قانون اساسی آن را ذیل اختیارات رهبری احصاء و تعیین نموده است . پیشنهاد اخیر رییس جمهور ، پیشنهاد درستی است . شورای نگهبان تفسیر خویش را از عنوان « مسولیت اجرای قانون اساسی » به صراحت اعلام کند تا مردم تکلیف خویش را بدانند و بدانند به چه کسی و با چه اختیاراتی قرار است  به عنوان رئیس جمهور رای دهند .

وی ادامه داد: رئیس جمهور بنا  به وظیفه‌ی تصریح شده  در اصل  ۱۱۳ قانون اساسی ، به شورای نگهبان و حتی به رهبری ، در مورد اجرای قانون اساسی می تواند تذکر دهد و خواستار پاسخگویی حقوقی آنان باشد، در شرایط کنونی و پس از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی و در دوران بلوغ انقلاب ، هیچ امری بالاتر از رعایت و اجرای قانون اساسی ، به عنوان تنها حَکم، برای رفع اختلافات در کشور نیست ،
ارجاع همه به قانون اساسی و عمل به آن ، انقلابی ترین رفتار سیاسی است که همه باید تابع آن باشند .
انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید