امروز: پنجشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 4 ذو القعدة 1446 | 2025-05-01
کد خبر: 258854 |
تاریخ انتشار : 01 اسفند 1397 - 22:38 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر سفیر ایران در ترکمنستان گفت: مسیر گردشگری سلامت کشور ترکمنستان، از ایران به هندوستان تغییر یافته است. به گزارش صلح خبر – منطقه خراسان شمالی، سیدمحمد احمدی در نشست کارگروه‌های اقتصادی و زیربنایی خراسان شمالی که در بجنورد برگزار شد، با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بالای موجود در حوزه […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

سفیر ایران در ترکمنستان گفت: مسیر گردشگری سلامت کشور ترکمنستان، از ایران به هندوستان تغییر یافته است.

به گزارش صلح خبر – منطقه خراسان شمالی، سیدمحمد احمدی در نشست کارگروه‌های اقتصادی و زیربنایی خراسان شمالی که در بجنورد برگزار شد، با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بالای موجود در حوزه گردشگری سلامت در ایران، افزود: ظرفیت‌های خوبی همچون بهترین بیمارستان و تجهیزات بیمارستانی در کشور ترکمنستان نیز وجود دارد اما در این کشور پزشک متخصص خوب وجود ندارد؛ در نتیجه گردشگران توریست درمانی برای امر درمان به شهر مشهد سفر می‌کردند، اما به علت برخی از بی‌توجهی‌ها، برخی از این بیماران هم‌اکنون برای طی دوره درمان خود به کشور هندوستان سفر می‌کنند.

وی اظهار کرد: رفتار و برخورد کشور ترکمنستان با ایران نسبت به سایر کشورها خیلی بهتر است بطوریکه با پیگیری‌های انجام شده، تمامی زندانیان ایرانی اسیر در زندان‌های ترکمنستان آزاد شدند و تعداد زندانیان به صفر رسید و اگر ما هوشمندانه حرکت کنیم، فعالیت‌های میان دو کشور راحت‌تر انجام می‌شود.

احمدی ادامه داد: راه‌اندازی بازارچه مرزی در خراسان شمالی مطالبه به‌حق مردم این استان است و مسئولان استانی این مطالبه را آنقدر اعلام کنند و از اعلام آن خسته نشوند تا بالاخره به نتیجه برسد.

وی تصریح کرد: آبادترین و زیباترین منطقه ترکمنستان در اطراف منطقه مرزی خراسان شمالی در ترکمنستان است و درست است که هنوز زیرساخت‌ها برای راه اندازی بازارچه مرزی در این منطقه مهیا نشده است اما باید ایجاد شود. باید این هنر را داشته باشیم که در این زمینه اعتماد آنها را جلب کنیم.

همچنین، محمدعلی شجاعی – استاندار خراسان شمالی – در این جلسه گفت: یکی از کمبودهای خراسان شمالی ارتباط‌گیری بوده است. برای اینکه بتوان فعالیت‌های تجاری و مراودات را با کشور ترکمنستان را افزایش داد، کارگروه‌های لازم را تشکیل می‌دهیم.

وی ادامه داد: خراسان شمالی در حوزه گردشگری سلامت می‌تواند حضور پیدا کند و می‌تواند در این زمینه در خصوص تک‌تک توانمندی‌ها نرخ ارائه داد. بر چیزی که در این استان برای انجام در کشور ترکمنستان قول می‌دهیم، متعهد خواهیم ماند و اجازه نخواهیم داد هیچ کسی رابطه ما را بر هم بزند. مشخص می‌کنیم در هر بخشی چه اقدامی را در کشور مذکور انجام می‌دهیم و بر اساس تدبیر و دانایی گام برخواهیم داشت.

شجاعی در ارتباط با بازارچه مرزی پرسه سو نیز گفت: شرایط ما با طرف ترکمنستانی بسیار متفاوت است، اما برای اینکه این طرح اجرایی شود باید چانه زنی‌های زیادی انجام شود و ما باید تلاش زیادی انجام دهیم تا ترکمنستان را قانع برای انجام این کار کنیم.

نماینده عالی دولت در استان گفت: خراسان شمالی بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان دارد و شاید منطقه پرسه سو، مکان مورد نظر برای ایجاد بازارچه مرزی نباشد که در صورت توافق برای ایجاد این بازارچه، می‌توان مکان آن را تغییر و به نقطه‌ای برد تا با کمترین هزینه آن را راه اندازی کرد.

به گزارش صلح خبر، سفیر ایران در ترکمنستان همچنین در نشست کارگروه آموزشی و فرهنگی که در محل استانداری خراسان شمالی برگزار شد، گفت: وجود سدهای مشترک در مرز ایران با ترکمنستان نشان از اعتماد میان این دو کشور به یکدیگر است.

احمدی با بیان اینکه وجود برخی از مشکلات میان دو کشور مذکور ارتباطی با تحریم‌ها ندارد و در حال حاضر کشور ترکمنستان با تحریم‌های آمریکا هماهنگی ندارد، تاکید کرد: کشور ترکمنستان همیشه ما را درک کرده است و ایران اولین کشوری بوده است که ترکمنستان را به رسمیت شناخته و اولین سفارتخانه‌ای بوده‌ایم که در آن کشور راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک میان ایران و ترکمنستان وجود دارد، ادامه داد: سدهای مشترکی میان دو کشور موجود است که نشانه اعتماد بین دو کشور است و بایدتلاش کنیم تا ارتباطات را بیش از پیش گسترش دهیم.

احمدی در ادامه با بیان اینکه در حوزه‌های علمی نیز میان دو کشور زمینه‌های فعالیت زیادی وجود دارد، توضیح داد: در حال حاضر جهاد دانشگاهی حرف‌های زیادی برای گفتن در آن کشور دارد و باید ارتباطات لازم به منظور انجام فعالیت این مجموعه علمی و آموزشی برقرار شود.

سفیر ایران در ترکمنستان با تاکید بر اینکه پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، تصریح کرد: ترکمنستانی‌ها می‌خواهند به صورت جهشی حرکت کنند و تمام تلاش آنها بر این است تا از انزوا خارج شوند در نتیجه این حوزه می‌تواند در آن کشور اقدامات خوبی را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه ترکمنستان دارای ذخایر خوبی گاز است در نتیجه پول کافی در آن کشور برای انجام فعالیت وجود دارد، گفت: ترکمنستان حدود ۴۰ هزار دانشجو را به خارج از کشور خود فرستاده است که از این تعداد ۲۵ هزار دانشجو در روسیه مشغول به تحصیل هستند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید