دکتر علی دهباشیپور در نشستخبری که به مناسبت هفتهبهزیستی امروز ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۱ با حضور اصحابرسانه در محل ادارهکل بهزیستی استانقزوین برگزار شد، با بیان اینکه هیچ فعالیت مستقلی برای بهزیستی تعریف نشده است، گفت: بهزیستی در فعالیتها، با هدفگذاری مشترک و همیاری با سایر ارگانها مسائل خود را پیش میبرد اگر دستگاهها متناسب با وظایف و دستورالعملهای خود انجام وظیفه نکنند چرخه خدمترسانی به مردم با مشکل مواجه خواهد شد.
وی در حوزه غربالگری با اشاره به اینکه بخشی از معلولیتها ناشی از علل مادرزادی است که با غربالگری میتوان آن را پیشگیری کرد، خاطرنشان کرد: در این حوزه غربالگری بینایی، شنوایی، رصد شیوع معلولیت و مشاوره ژنتیک انجام میشود که در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۳ هزار و ۳۰۰ نوزاد غربالگری شدند و در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ این تعداد ۳۰۰۰ نفر بوده است که از میان آنها ۱۰ درصد نوزادان، مشکوک به معلولیت شناسایی شد.
مدیرکل بهزیستی استانقزوین خاطرنشان کرد: عمده موارد معلولیت شنوایی ناشی از مشکلات گوش و حلق و بینی است که به مرور زمان به آسیب عصب و استخوان چالههای گوش منجر میشود و یا ضربههایی که به صورت کودکان زده میشود به پارگی پرده گوش و اختلال ناشنوایی منجر میشود. در اختلال بینایی نیز گاهاً تنبلیچشم از دوران کودکی میتواند ریشه در مشکلات ژنتیکی یا بیماری قند زمان بارداری مادران داشته باشد.
وی با اشاره به مشاوره ژنتیک گفت: طرح رصد شیوع معلولیت و طرحهای مداخله، از تشخیص تا اقدامات درمانی در ۲ مرکز ژنتیک طرف قرارداد با بهزیستی در قالب بررسی تخصصی و انجام آزمایشات انجام میشود. در طی سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۳۵۷ نفر مشاوره ژنتیک دریافت کردهاند.
این مسئول با اشاره به مشاوره در حوزه پیشگیری، گفت: در سال ۱۴۰۰، بیش از ۲۳ هزار نفر تحت مشاوره در حوزههای کودکان، خانواده، ازدواج و طلاق قرار گرفتند که شایعترین اختلافات خانوادگی در موضوع اعتیاد بود.
وی با بیان اینکه متأسفانه هنوز مردم استقبال خوبی از مراکز مشاوره ندارند گفت: این تابو باید شکسته شود. برای حل و فصل مسائل درونخانواده، گاهی با نقطهضعفهایی مواجه هستیم که میتوان از ظرفیت رسانه برای فرهنگسازی استفاده از مشاوره بهره گرفت. با این اوصاف در سال گذشته ۳۴۶۱ مورد آموزش پیش از ازدواج و ۲۶۶۱ آموزش زندگی برای خانوادهها تحت عنوان مهارتهای زندگی انجام شده است.
رازداری حرفهای در بهزیستی، رمز موفقیت است
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: کسی که به مشاور و روانپزشک مراجعه میکند الزاماً یک بیمار روانی نیست. اضطرابها و موقعیتهایی در زندگی وجود دارد که در کنترل آن ناکارآمدیم و عدم کنترل آن موجب ایجاد آسیبها و مخاطرات میشود. مردم باید به مشاوران بیش از پیش اعتماد کنند.
وی تصریح کرد: در غالب پروندههای طلاق، اعتیاد و خیانت عامل اصلی است. مخاطبان میتوانند با مراجعه به روانشناسان و مشاوران مشکلات خود را در ابتداییترین مراحل آن به خوبی حل کنند.
دهباشیپور با اشاره به افزایش مخاطرات و آسیبهای اجتماعی در سطح جامعه در ایام کرونا گفت: اورژانس اجتماعی که تک شیفت فعالیت میکرد، در این ایام کار خود را به ۲ شیفت و حتی حالت شبانهروزی افزایش داد و حتی تلفن ۱۴۸۰ به صورت ۲۴ ساعته به مراجعین خدمات ارائه میداد.
بهزیستی در حوزه تربیت بدنی تکلیف و اعتبار مصوب ندارد
مدیرکل بهزیستی استان قزوین در پاسخ به سوال پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار صلح خبر در خصوص ایجاد نشاط در جامعه معلولان و سرمایهگذاری در حوزه ورزش گفت: در این حوزه ۲ اتفاق افتاده یکی مداخله در ورزش و دیگری مداخله در فضاهای تفریحی. جامعه تحت پوشش بهزیستی، به موقعیتهای تفریحی اعزام میشوند که شامل معلولین و فرزندان آنها خواهند بود و در قالب تیمهای ۱۰ نفر و ۲۰ نفره به شهرهای بابلسر، مشهد، خراسان و شهرهای جنوبی صرفاً جهت تفریح میروند و میتوانند از ظرفیت آن فضا برای ارائه توانمندیهای خود نیز استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه بهزیستی در حوزه تربیت بدنی تکلیف و اعتبار مصوب ندارد، اعلام کرد: در هزینه ایاب و ذهاب و لباس تیمهای ورزشی یاریگر ورزشکاران هستیم و با تعامل که با اداره کل ورزش و جوانان صورت گرفته فرزندان تحت پوشش بهزیستی استعدادسنجی شده و در صورت بضاعت قهرمانی، مورد تعلیم و پرورش مربیان ادارهکل ورزش قرار خواهد گرفت.
دهباشیپور در پایان خاطرنشان کرد: در سفر ریاست جمهور به استان قزوین ۳۴ میلیارد تومان اعتبار برای ادارهکل بهزیستی استان تخصیص داده شد که صرف تکمیل پروژه مرکز نگهداری بیماران روانی خواهد شد. در استان بیش از ۴۰۰۰ نفر معلولین شدید و خیلی شدید که نیازمند مراقبت شبانهروزی هستند شناسایی شده که امکان حرکت و انجام کارهای شخصی خود را ندارند که شامل معلولین جسمی، حرکتی، ذهنی و روانی هستند و این هزینه صرف ساخت مرکز نگهداری شبانهروزی برای این گروه از معلولین نیز خواهد شد.
انتهای پیام