امروز: پنجشنبه, ۶ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 25 جماد ثاني 1446 | 2024-12-26
کد خبر: 450340 |
تاریخ انتشار : 20 آذر 1400 - 17:34 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

عزت‌الله ضرغامی با توصیه به پژوهشگران برای اعلام نظر با شجاعت و ایستادگی در برابر اصحاب قدرت، از بودجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام نارضایتی کرد و از جهش همکاری با چین در حوزه گردشگری خبر داد. به ‌گزارش صلح خبر، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم هفته پژوهش […]

عزت‌الله ضرغامی با توصیه به پژوهشگران برای اعلام نظر با شجاعت و ایستادگی در برابر اصحاب قدرت، از بودجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام نارضایتی کرد و از جهش همکاری با چین در حوزه گردشگری خبر داد.

به ‌گزارش صلح خبر، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم هفته پژوهش و فناوری که با عنوان «میراث فرهنگی؛ یادگار گذشته، ثروت امروز و سرمایه آینده» که از شنبه ۲۰ آذر در موزه ملی آغاز شد، یادآور شد: پژوهش زینتی و تشریفاتی نیست، بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و در هر حوزه‌ای اگر مدیریت مبتنی بر پژوهش نباشد آن سازمان موفق نیست.
او افزود: پژوهش باید به عنوان سرمایه ارزشمند در خدمت تصمیمات مدیریتی قرار گیرد. فرق پژوهشگران با سایر بخش‌های یک دستگاه این است که برای کارهای معطل‌مانده راه نشان دهد و چنان‌چه مدیری اطلاع ندارد، او را آگاه کند و آسیب‌های سازمانی را رفع کند.
پژوهشگر شجاع باشد و در برابر اصحاب قدرت ایستادگی کند
ضرغامی همچنین تاکید کرد: پژوهشگر باید شجاع باشد، اگر شجاع نباشد و جرأت ابراز مسائل و روش‌ها را نداشته باشد، به مشکل برخواهیم خورد. پژوهشگر باید شجاعت این را داشته باشد که در برابر اصحاب قدرت ایستادگی کند و صراحتا اعلام نظر کند. متاسفانه گروهی هستند که در برخی مواقع فشار می‌آورند.
او با یادآوری برخی سخنرانی‌هایش، افزود: اعتقاد دارم باید در برابر اصحاب قدرت با شجاعت ایستاد و صراحتا اعلام نظر کرد. متاسفانه گروهی هستند که در برخی مواقع فشار می‌آورند و اگر پژوهشگر نتواند در برابر این فشارها ایستادگی کند، کارآمد نیست.
ضرغامی همچنین گفت: اگر اندیشمندان و پژوهشگران در داخل وزارتخانه، مسئله‌یابی را به‌درستی ندانند، به مشکل خواهیم خورد.
نارضایتی ضرغامی از اعتبارات کم وزارتخانه‌اش
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: اعتبارات ما اندک است، اما نباید تسلیم شویم. پژوهشگر ما می‌تواند راهکار بدهد و به ما بگوید چه کار کنیم. البته این راهکارها با پژوهش میدانی به نتیجه می‌رسد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین گفت: نظام مسئله‌یابی در پژوهشگاه باید ایجاد شود و پژوهشگران بدون توجه به‌ جیغ‌های بنفش، برای مسائل این حوزه راه‌کارهای علمی ارائه دهند، به عنوان مثال یکی از مسائلی که نیاز به توجه جدی دارد مرزبندی صحیح بین بافت فرسوده و بافت تاریخی است که پژوهشگاه باید در این باره به ما کمک کند.
جهش همکاری ایران و چین در حوزه گردشگری
ضرغامی درباره پژوهش در گردشگری نیز اظهار کرد: این حوزه بسیار وسیع است و تمام بخش‌های این حوزه نیازمند یک پژوهش گسترده است. قرار است با کشوری مثل چین یک جهش همکاری در حوزه گردشگری داشته باشیم که این موضوع به طور حتم نیازمند همکاری با پژوهشگاه است.
او بیان کرد: اعتقاد من این است که راه‌حل نجات کشور در حوزه‌های مختلف و حتی موضوعاتی مثل صدور انقلاب، توجه به مأموریت‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.
ضرغامی در حاشیه این مراسم، با همراهی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و رییس کل موزه ملی ایران، از بخش‌های مختلف این موزه و همچین نمایشگاه «مرگ در نمک» که هم‌اینک در موزه ملی برپا است، بازدید کرد. موزه ملی در روزهای گذشته درگیر حواشی زیادی در ارتباط با تغییر مدیرش بوده است.

راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی پژوهشگاه
علیرضا انیسی ـ معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ـ نیز در سخنانی از راه‌اندازی پرتال و تلویزیون اینترنتی این پژوهشگاه خبر داد.
او با ابراز امیدواری برای انجام پژوهش‌های بیشتر، اظهار کرد: چند اقدام از چند سال پیش شروع شده بود که در دوران کرونا متوقف شد، مطالعه در حوزه هنرهای سنتی، صنایع دستی و تمدن ایران و همچنین تهیه پیوست میراث فرهنگی برای طرح‌ها، از آن جمله بوده است.
انیسی افزود: آن‌چه به عنوان طرح پیشران اعلام می‌کنیم شاید همه خواسته ما نباشد، اما می‌توان به آن فکر کرد تا در حد امکان پاسخگوی برخی از نیازها باشد. امیدوارم در آینده همین طرح‌های پیشران، نقشه راه ما در آینده باشند.
وی ادامه داد: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که دوستان می‌گویند باید به آینده فکر کرد، اما آن‌قدر مشکلات وجود دارد که نمی‌توان آن را پیش‌بینی کرد، هر روز با مشکلات زیادی مواجه هستیم و در این شرایط، آینده‌پژوهی کار آسانی نیست. به نظرم اگر بخواهیم در حوزه فعالیت‌های پژوهشی موفق شویم باید به چهار راهبرد برسیم که شامل ارتقاء کیفی پژوهش، تشویق، خلاقیت و نوآوری است. بهره‌گیری از فضای مجازی در گسترش فعالیت‌ها نیز موضوه مهمی است که باید به آن پرداخت.
علیرضا قلی‌نژاد پیربازاری ـ معاون فناوری و کاربردی‌سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ـ نیز درباره جریان شکل‌گیری پژوهشگاه توضیحاتی داد و به مرور طرح‌های فناوری و کاربردی از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ پرداخت و سپس استارت‌آپ‌هایی را که در این حوزه فعال شده‌اند و در حاشیه این همایش، محصولات و عملکرد خود را به نمایش گذاشته‌اند، معرفی کرد.
هفته پژوهش در موزه ملی تا روز ۲۴ آذرماه ادامه دارد و “زبان‌شناسی، کتیبه‌ها و متون”، “باستان‌شناسی”، “حفاظت و مرمت آثار تاریخی  ـ فرهنگی”، “مردم‌شناسی”، “گردشگری و میراث‌طبیعی”، “ابنیه و بافت‌های فرهنگی ـ تاریخی” و هنرهای سنتی از جمله پژهشکده‌ها و کارگروه‌هایی هستند که در این مدت گزارش عملکرد خواهند داد.
همچنین در این فرصت، از سامانه نقشه باستان‌شناسی کشور (تحت وب) رونمایی خواهد شد و پژوهشگران برتر پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در سال پژوهشی گذشته معرفی خواهند شد.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید