امروز: شنبه, ۲۹ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 19 رجب 1446 | 2025-01-18
کد خبر: 493774 |
تاریخ انتشار : 18 بهمن 1401 - 9:04 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر/آذربایجان شرقی رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز، با اشاره به اختصاص ردیف بودجه در برنامه‌ی هفتم توسعه مختص نخبگان می‌گوید: بنابر ضرورت توجه به تسهیل جذب و بکارگیری نخبگان و مستعدان ‌برتر و اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان، بندهای مشخصی در برنامه هفتم توسعه با مشارکت بنیاد ملی نخبگان […]

صلح خبر/آذربایجان شرقی رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز، با اشاره به اختصاص ردیف بودجه در برنامه‌ی هفتم توسعه مختص نخبگان می‌گوید: بنابر ضرورت توجه به تسهیل جذب و بکارگیری نخبگان و مستعدان ‌برتر و اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان، بندهای مشخصی در برنامه هفتم توسعه با مشارکت بنیاد ملی نخبگان و کارشناسان دانشگاهی، در ارتباط با مسائل پراهمیت اجتماع نخبگانی تدوین شده است که گامی موثر در جهت فراهم آوردن زمینه‌ی حفظ و نگهداشت استعدادهای برتر و ایجاد بستر مناسب اثرگذاری آنها در کشور باشد.

دکتر امین رضائی اکبریه، در گفت‌وگو با صلح خبر، در تشریح مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز، می‌گوید: پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری یکی از اصلی‌ترین وظایف ما محسوب می‌شود که انرژی زیادی بر این کار می‌گذاریم.

وی در خصوص تعداد دانشجویان عضو این گروه می‌افزاید: در حال حاضر ۶۶ دانشجوی کارشناسی، ۱۲۷ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۱۵ دانشجوی دکتری عضو گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز هستند. البته سیاست گذاری ما در راستای نیل به اهداف راهبردی دانشگاه، افزایش تعداد اعضای گروه است و ما قصد داریم خودمان نسبت به شناسایی این دانشجویان اقدام کنیم. چراکه ممکن است تعدادی از این عزیزان از شرایط عضویت مطلع نباشند.

شرایط عضویت دانشجویان مقاطع مختلف در گروه استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز

دکتر رضائی اکبریه همچنین در تشریح شرایط عضویت دانشجویان مقاطع مختلف در گروه استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز خاطرنشان می‌کند: دانشجویان مقطع کارشناسی ابتدا باید حائز رتبه‌های برتر کنکور سراسری بوده و با معدل حداقل ۱۷، حائز رتبه‌ی اول بین دانشجویان هم ورودی خود باشند. همچنین کسب عنوان دانشجوی نمونه‌ی کشوری در مقطع کارشناسی، کسب رتبه‌های تک رقمی در مرحله‌ی نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور و دانشجویان دارای سوابق برجسته‌ی آموزشی و پژوهشی مربوط به این مقطع دیگر شرایط لازم برای عضویت دانشجویان مقطع کارشناسی در گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه است.

رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز ادامه می‌دهد: دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد نیز باید رتبه‌ی یک تا ۱۰ کنکور را کسب کنند. عضویت در گروه در مقطع کارشناسی با حفظ شرایط لازم، کسب عنوان دانشجوی نمونه‌ی کشوری در مقطع کارشناسی ارشد، کسب معدل حداقل ۱۷ و کسب رتبه‌ی اول بین دانشجویان هم ورودی، به همراه داشتن سوابق برجسته‌ی آموزشی و پژوهشی در این مقطع، جزو شرایط عضویت دانشجویان کارشناسی ارشد در گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه است.

وی ادامه می‌افزاید: شرایط عضویت دانشجویان مقطع دکتری نیز به این صورت است که ابتدا باید حائز رتبه‌ی یک تا ۳ مرحله‌ی اول آزمون دکتری باشند. همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد عضو گروه باید مقاله‌ ارائه دهند. دانشجویان نمونه‌ی کشوری در مقطع دکتری و همچنین دانشجویان دارای سوابق برجسته‌ی آموزشی و پژوهشی مربوط به این مقطع می‌توانند به عضویت گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز در بیایند.

مزایای عضویت دانشجویان در گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز

وی در ارتباط با مزایای عضویت دانشجویان در گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز تاکید می‌کند: کسب امتیاز جهت پذیرش بدون آزمون در مقطع دکتری با استفاده از سهمیه‌ی استعدادهای درخشان و همچنین با استفاده از جایزه‌ی شهید احدی، پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد در صورت احراز شرایط پایه‌ی شیوه‌نامه‌ی پذیرش، دریافت تأییدیه جهت بهره‌مندی از جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان در صورت کسب امتیازات لازم، بهره‌مندی از حمایت معنوی و دریافت لوح تقدیر، دریافت معرفی‌نامه برای ادارات و سازمان‌‎های دولتی و غیر دولتی، دریافت وام دو برابر توسط دانشجویان برگزیده‌ی المپیادهای کشوری و کنکور سراسری، دریافت کمک هزینه‌ی خرید کتاب پس از تأمین اعتبار، مشارکت در اجرای طرح‌های پژوهشی (درون دانشگاهی) اختصاصی استعدادهای درخشان، امکان تحصیل هم‌زمان دو رشته‌ در صورت احراز شرایط ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دریافت تخفیف یا کمک هزینه‌ی ثبت نام در دوره‌های آموزشی اعم از زبان‌های خارجی، برنامه‌نویسی، مقاله‌نویسی و…، شرکت در بازدیدهای علمی و اردوهای سیاحتی، بهره‌گیری از خدمات مشاوره‌ای و استفاده از تسهیلات مختلف آموزشی و پژوهشی از جمله مزایای عضویت دانشجویان در گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز است.

دانشیار گروه فیزیک نظری دانشکده‌ی فیزیک در بخش دیگری از این گفت‌وگو در تشریح نقش گروه حمایت‌ از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز در برگزاری المپیاد علمی دانشجویی کشور می‌گوید: برگزاری دوره‌های آماده‌سازی دانشجویان برای هر دانشکده، پیگیری معرفی دانشجویان حائز شرایط شرکت در المپیاد از اساتید مشاور دانشکده‌ها، اعزام دانشجویان برگزیده‌ برای شرکت در مرحله‌ی نهایی المپیاد با همراهی کارشناس گروه حمایت از استعدادهای درخشان و اعطاء جوایز برای برگزیدگان مرحله‌ی اول و نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور از جمله فعالیت‌های گروه حمایت‌ از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز در برگزاری المپیاد علمی دانشجویی کشور محسوب می‌شود.

تسهیلات حمایتی برای حائزین رتبه‌های برتر المپیاد علمی دانشجویی کشور

او همچنین در تشریح جزئیات تسهیلات حمایتی برای حائزین رتبه‌های برتر المپیاد علمی دانشجویی کشور می‌افزاید: تسهیلات حمایتی برای حائزین رتبه‌های برتر المپیاد علمی دانشجویی کشور عبارت است از بهره‌مندی از جوایز تحصیلی و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان، بهره مندی از تسهیلات پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد، عضویت در گروه، تجلیل در مراسم روز دانشجو و مراسم گروه حمایت از استعدادهای درخشان، دریافت جوایز نقدی و کسب مدال افتخار.

رضائی اکبریه ادامه می‌دهد: تقریبا در هر نیمسال تحصیلی مبلغ ۶۰میلیون تومان برای ۴۰نفر از دانشجویان عضو گروه تسهیلات داده می‌شود و جوایز روز دانشجو نیز حدود 45 میلیون تومان است که در قالب چند عنوان به حدود ۹۰دانشجوی عضو گروه اعطاء می‌شود و مجموع میزان جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان نیز حدود یک میلیارد تومان می‌باشد.

او در تشریح روند دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان نیز می‌گوید: دانشجویان عزیز ابتدا باید در طول سال مدارک لازم را در سامانه‌ی سینا (سامانه یکپارچه مدیریت نظام و اجتماعات نخبگانی) به نشانی « sina.bmn.ir » بارگذاری نمایند. بعد از بررسی مدارک و استعلام معدل، رتبه و مدارک بارگذاری شده، اسامی برگزیدگان در مهرماه اعلام می‌شود. سپس درخواست تسهیلات بنیاد نخبگان و بارگذاری مدارک مربوط توسط دانشجویان انجام و مدارک فوق توسط کارشناسان بررسی می‌شود. در نهایت بعد از رفع نواقص احتمالی پرونده و تأیید اولیه‌ی درخواست و مدارک بارگذاری شده‌ی دانشجو در سامانه‌ی سینا، پرونده‌ی دانشجو توسط کارشناسان بنیاد بررسی شده و در صورت تأیید، تسهیلات به دانشجویان عزیز پرداخت می‌شود.

جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان نخبه

رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز در ادامه در خصوص جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان عضو این گروه نیز یادآور می‌شود: اعطای اعتبار دستیاری، کمک هزینه‌ی هسته‌ی دانشجویی مسئله محور، اعطای اعتبار همکار دانشجویی، کمک هزینه‌ی استفاده از تسهیلات شبکه‌ی آزمایشگاهی، کمک هزینه‌ی شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی، کمک هزینه‌ی اجرای پایان نامه‌ و رساله، اعطای ودیعه‌ی مسکن و هدیه‌ی ازدواج و تولد فرزند، کمک هزینه‌ی شرکت در رویدادهای رقابتی مسئله محور (طرح شهید بایایی) و کمک هزینه‌ی اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی و خارجی، جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان عضو این گروه است.

شرایط ثبت افتخارات در سامانه‌ی افتخارات دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه تبریز

او همچنین با اشاره به سامانه‌ی افتخارات دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه تبریز خاطرنشان می‌کند: این افتخارات شامل موضوعات علمی و پژوهشی، ادبی و هنری، فرهنگی و اجتماعی و ورزشی بوده و از تمامی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه تبریز که علاقمند به نمایش افتخارات خود در گنجینه‌ی افتخارات دانشگاه تبریز هستند، دعوت می‌شود از طریق لینک « dotsa.tabrizu.ac.ir/fa/page/8605/- » برای ثبت اطلاعات مربوط به افتخارات خود در سطح شهری، استانی، منطقه‌ای، کشوری و جهانی اقدام نمایند و پس از اعتبار سنجی اطلاعات ثبت شده، افتخارات دانشجویان در گنجینه‌ی افتخارات دانشگاه تبریز درج خواهد شد.

جزئیات طرح شهید وزوایی

دکتر رضائی اکبریه با اشاره به سطح همکاری گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز با بنیاد ملی نخبگان نیز اظهار می‌کند: یکی از طرح‌های مهمی که ما با بنیاد همکاری می‌کنیم، طرح شهید وزوایی است. طرح شهید وزوایی یک طرح آموزشی بوده و کلیات این طرح عبارت است از «توسعه‌ی فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور» بطوریکه بنیاد ملی نخبگان در قالب این طرح، هر سال به‌منظور هدایت هدفمند دانشجویان صاحب استعداد برتر در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و پشتیبانی از فعالیت‌های نخبگانی آنان، به تعدادی از دانشجویان صاحب استعداد برتر کشور تسهیلاتی را در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی و بالاتر» اعطا می‌کند. دانشجویان برای بهره‌مندی از تسهیلات این شیوه‌نامه، باید در یکی از دوره‌های «کارشناسی»، «کارشناسی ارشد»، «دکتری تخصصی» یا «دکتری حرفه‌ای» مشغول به تحصیل باشند و علاوه بر کسب حداقل امتیاز از فعالیت‌های نخبگانی، در مقایسه با سایر متقاضیان، امتیاز بالاتری را به دست آورند. فرخوان این طرح در تیرماه اعلام می‌شود و دانشجویان مقاطع مختلف در این طرح شرکت می‌کنند و اگر حایز شرایط باشند، مشمول طرح می‌شوند.

تدوین جایزه‌ی علمی دانشگاه تبریز

رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز در خصوص راه‌اندازی و طراحی جایزه‌ی بزرگ علمی دانشگاه تبریز خاطرنشان می‌کند: چندین ماه است که در حال بررسی و تدوین جایزه‌ی بزرگ علمی دانشگاه تبریز هستیم و قصد داریم برای اولین بار در بین دانشگاه‌های کشور این جایزه را به‌صورت آزمایشی ابتدا در سطح دانشگاه تبریز اجرا کنیم و هدف‌گذاری ما تعمیم این جایزه در سطح ملی است.

او ادامه می‌دهد: بسیاری از سازمان‌ها، نهاد و اشخاص مشتاقانه از این جایزه حمایت کرده‌اند و خوشخبتانه این جایزه برخلاف برخی از جوایز گذشته، دارای بنیه‌ی علمی بوده و زمان و انرژی زیادی برای این جایزه‌ی معتبر صرف شده است و مطمئنا تاثیرات مثبت و ماندگاری خواهد داشت.

اهداف برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت / راهکارهای مقابله با مهاجرت نخبگان

رضائی اکبریه در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت (بازدید از مراکز و مجموعه‌های صنعتی، تولیدی و کارآفرینی استان)، در خصوص اهداف برگزاری این اردوها می‌گوید: اردوهای راهیان پیشرفت در راستای تحقق شعار سال طراحی شده است و ما اگر موفق شویم در قالب این بازدیدها ظرفیت‌های صنعتی، تولیدی و کارآفرینی استان و شهرمان را که جزو صنعتی ترین استان‌های کشور محسوب‌ می‌شویم، می‌توانیم تاحدود زیادی تصمیم دانشجویان نخبه را برای مهاجرت تغییر دهیم. در حال حاضر دو بازدید از دو مجموعه‌ی تولیدی انجام شده و در حال هماهنگی برای تداوم این بازدیدها هستیم.

او با بیان اینکه دانشجویان نخبه گل سرسبد دانشگاه‌ها محسوب می‌شوند، می‌افزاید: متأسفانه تعداد زیادی از دانشجویان و نخبگان ما آشنایی خوب و دقیقی نسبت به ظرفیت‌های صنعتی و کارآفرینی کشور ندارند و باتوجه به اینکه ما در گروه حمایت از استعدادهای درخشان با دانشجویان تاپ و نخبه سروکار داریم، اگر بتوانیم کارها و اقدامات تبیینی و فرهنگی انجام دهیم، مثمر ثمر خواهد بود و در همین راستا با مشارکت دادن مدیریت امور فرهنگی، قصد داریم این بازدیدها پیوست فرهنگی نیز داشته باشد.

رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز، استقبال دانشجویان و اساتید از این اردوها را بسیار خوب عنوان کرده و می‌افزاید: اساتید و دانشجویان استقبال بسیار خوبی از این اردوها و بازدیدها کرده و بر تداوم این بازدیدها تاکید می‌کنند. البته یکی از دغدغه‌های اصلی ما جذب تسهیلات بورسیه از این واحدهای صنعتی است تا بتوانیم دانشجویان رشته‌های مرتبط با این واحدها را معرفی کنیم.

او ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه دانشجویان عضو گروه حمایت از استعدادهای درخشان در رشته‌های مختلفی تحصیل می‌کنند، هدف‌گذاری ما برای سال آینده بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی مرتبط با رشته‌ی تحصیلی دانشجویان است.

خواسته‌ها و مطالبات دانشجویان نخبه از مسئولین دانشگاه تبریز

وی همچنین با اشاره به انتظارات و خواسته‌های دانشجویان عضو گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز تاکید می‌کند: ما باید شأن و منزلت دانشجویان نخبه را حفظ کرده و ارتقاء دهیم. درواقع ما باید از طریق جذب، حمایت و نگهداری نخبگان از تمامی ظرفیت‌های دانشجویان نخبه استفاده کنیم. یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های ما استفاده از دانشجویان نخبه در بدنه‌ی اجرایی دانشگاه‌ است و در همین راستا در حال طراحی شیوه‌نامه‌ی «بکارگیری دانشجویان دکتری در امور اجرایی دانشگاه تبریز» هستیم و برای تصویب به هیات رئیسه ارسال خواهیم کرد. براساس این شیوه نامه، مسئولین دانشگاه می‌توانند از ظرفیت فکری و علمی دانشجویان نخبه نهایت استفاده را ببرند. چراکه این دانشجویان دارای تفکر بروزتر و مدرن تر بوده و با دید جهانی به موضوعات نگاه می‌کنند.

او اضافه می‌‎کند: تشکیل شورای مشورتی با حضور دانشجویان نخبه‌ی دانشگاه و اعضای هیات رئیسه و بیان نظرات دانشجویان نخبه در این شورا یکی دیگر از انتظارت دانشجویان نخبه است که خوشبختانه هردوی این موارد (تدوین شیوه نامه و تشکیل شورای مشورتی) مورد موافقت رئیس دانشگاه قرار گرفته است و امیدواریم در هیأت رئیسه نیز تصویب گردد.

رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز انجام برخی کارها را موجب بالابردن انگیزه‌ی دانشجویان نخبه برشمرده و خاطرنشان می‌کند: افزایش تسهیلات مخصوصا در بخش آزمایشگاهی، اختصاص سایت کامپیوتری مختص دانشجویان نخبه، افزایش تعداد قرائت‌خانه برای دانشجویان نخبه، دو برابر کردن وام دانشجویان نخبه و سایر اقداماتی از این قبیل، موجب افزایش انگیزه و علاقه‌ی دانشجویان نخبه خواهد شد و ما معتقدیم در صورت افزایش انگیزه، تلاش و پشتکار دانشجویان عضو گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز را برای حفظ و البته ارتقاء جایگاه علمی و به تبع آن حفظ عضویت در این گروه در سال‌های بعد، افزایش می‌دهد. چراکه ما هر سال براساس معیارها و پارامترهای مختلف، وضعیت علمی دانشجویان را مورد بررسی قرار داده و لیست اعضا هر سال به روز رسانی می‌شود.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید