بعد از تصمیم کمیته بین المللی المپیک درباره حضور ورزشکاران روسیه در المپیک واکنشهای زیادی بین اهالی ورزش و سیاست رخ داده است. به گزارش صلح خبر و به نقل از سایت sportrbc، کمیته بینالمللی المپیک تاکید کرد که تصمیم برای اجازه دادن به روسها و بلاروسیها برای رقابت با پرچم بیطرف مورد حمایت اکثریت […]
بعد از تصمیم کمیته بین المللی المپیک درباره حضور ورزشکاران روسیه در المپیک واکنشهای زیادی بین اهالی ورزش و سیاست رخ داده است.
به گزارش صلح خبر و به نقل از سایت sportrbc، کمیته بینالمللی المپیک تاکید کرد که تصمیم برای اجازه دادن به روسها و بلاروسیها برای رقابت با پرچم بیطرف مورد حمایت اکثریت قاطع شرکتکنندگان در جنبش المپیک است.
بیانیه کمیته بین المللی المپیک واکنش های گسترده ای را برانگیخته است.
کامیل بورتنیچوک، وزیر ورزش لهستان در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که اگر کمیته بین المللی المپیک به ورزشکاران روسیه و بلاروس اجازه دهد در بازی های پاریس شرکت کنند، لهستان و سایر کشورها می توانند اولتیماتوم ارائه دهند.
او گفت: من نمی توانم چنین سناریویی را تصور کنم. لهستان و سایر کشورها ممکن است اولتیماتوم صادر کنند و اقدام مشترکی داشته باشند. لهستان و بریتانیا پیشرو در تلاش ها برای ایجاد یک ائتلاف بین المللی علیه حضور روسیه و بلاروس در المپیک سال آینده هستند.
آندری کراسنیکی، رئیس کمیته ملی لهستان در توییتر گفت که هیچ ورزشکاری از روسیه و بلاروس نباید در مسابقات بین المللی از جمله بازی های المپیک شرکت کند.
موریناری واتانابه، رئیس فدراسیون بین المللی ژیمناستیک از تصمیم IOC در مورد ورزشکاران روسیه و بلاروس حمایت کرد و گفت: من به جدایی ورزش از سیاست احترام می گذارم. ما وظیفه داریم از حقوق ورزشکاران در برابر هر نوع تبعیض مطابق با منشور المپیک محافظت کنیم. من معتقدم که دوستی و همبستگی در جنبش المپیک به صلح جهانی کمک خواهد کرد.
کمیته ملی المپیک چین هم از تصمیم کمیته بین المللی المپیک در مورد پذیرش روسها حمایت کرد. کمیته المپیک چین معتقد است که ورزشکاران از سراسر جهان باید از حقوق برابر برای شرکت در مسابقات بین المللی برخوردار شوند. تصمیم گیری در مورد شرکت ورزشکاران باید بر اساس عملکرد ورزشی آنها و بدون دخالت عوامل سیاسی و نظامی تعیین شود. ما معتقدیم که ورزش باید پیوندی باشد که جهان را متحد کند و نه برعکس. نماینده کمیته ملی المپیک چین گفت: جامعه بین المللی ورزش باید برای آینده مشترک با یکدیگر همکاری کنند نه اینکه آن را از هم بپاشند.
گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا خاطرنشان کرد که رفتار با روسها به عنوان دشمن را درست نمیداند. او در این زمینه گفت: من فکر می کنم اشتباه است که با همه روسها به عنوان دشمن رفتار کنیم. من هرگز با این ایده که هنرمندان، ورزشکاران و غیرنظامیان را تنبیه کنیم موافق نبودم و باید گفتوگو را حفظ کنیم.
مگان دوهامل، اسکیت باز کانادایی و قهرمان المپیک زمستانی پیونگ یانگ در رقابتهای تیمی خواستار تحریم بازی های المپیک پاریس در صورت اجازه دادن به ورزشکاران روس برای حضور در رقابت ها شد. دوهامل در توییتر نوشت: من فکر میکنم کشورهای بیشتری باید حامی اوکراین در این زمینه باشند.
تحریم اوکراین
پس از صحبتهای رئیس IOC در مورد پذیرش روسها در المپیک، مقایسه عکس یوهان سباستین باخ، موسیقیدان نامدار و توماس باخ، رئیس کمیته بین المللی المپیک در حساب رسمی اوکراین در توییتر منتشر شد. بر اساس تصویر، آهنگساز آلمانی در موسیقی چهره شد و توماس باخ در ورزش. یوهان باخ در اواخر عمر خود نابینا شد و توماس باخ از نظر اخلاقی نابیناست.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نامهای به امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه میزبان بازیهای المپیک ۲۰۲۴ در رابطه با موضع کمیته بینالمللی المپیک نوشت.
فلوریان فیلیپو، سیاستمدار فرانسوی و نماینده سابق پارلمان اروپا در واکنش به نامه زلنسکی در حساب توییتر خود گفت که ورزش جهانی در غیاب اوکراینیها زنده خواهد ماند. زلنسکی تهدید میکند که اگر ورزشکاران روس از حضور در مسابقات منع نشوند، اوکراین المپیک را تحریم خواهد کرد؟ باشد! بگذار تحریم کند.
میخایلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهور اوکراین به شدت از این سازمان انتقاد کرد و گفت: کمیته بینالمللی المپیک مروج جنگ، کشتار و ویرانی است. کمیته بینالمللی المپیک از تماشای روسیه در حال نابودی اوکراین لذت میبرد و سپس به روسیه پلتفرمی را برای تبلیغ نسلکشی و تشویق کشتارهای بیشتر ارائه میدهد. بدیهی است که پول روسیه که توسط ریاکاران المپیک گرفته شده بوی خون اوکراینیها را میدهد آقای باخ.
کمیته ملی المپیک (NOC) اوکراین در نشستی فوقالعاده درباره تحریم بازیهای المپیک پاریس بحث خواهد کرد.
انتهای پیام