امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 522421 |
تاریخ انتشار : 25 مهر 1402 - 16:46 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر؛ گروه بین الملل: عملیات بزرگ «طوفان الاقصی» وارد یازدهمین روز خود شده و رژیم صهیونیستی که از پاسخگویی به مبارزان مقاومت ناتوان بوده، با بمباران شدید مناطق مسکونی، درمانی و مساجد غزه، اقدام به کشتار گسترده فلسطینیان کرده؛ جنایتی که تاکنون (سه‌شنبه) ۲۸۳۷ شهید و ۱۲۰۰۰ مجروح برجای گذشته که هزار نفر از […]

صلح خبر؛ گروه بین الملل: عملیات بزرگ «طوفان الاقصی» وارد یازدهمین روز خود شده و رژیم صهیونیستی که از پاسخگویی به مبارزان مقاومت ناتوان بوده، با بمباران شدید مناطق مسکونی، درمانی و مساجد غزه، اقدام به کشتار گسترده فلسطینیان کرده؛ جنایتی که تاکنون (سه‌شنبه) ۲۸۳۷ شهید و ۱۲۰۰۰ مجروح برجای گذشته که هزار نفر از شهداء کودک هستند.
حملات گسترده صهیونیست‌ها آن گونه ضد انسانی است که اکنون بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار قطع حملات و ارسال کمک‌های فوری امدادی و بشردوستانه به فلسطینی‌ها شده‌اند. در ادامه فهرستی از کشورهایی که خواستار پایان دادن به نسل‌کشی زنان و مردان و کودکان فلسطینی شده و مداخله سریع و فوری نهادهای بین‌المللی را برای قطع حملات ضروری دانسته‌اند، ارائه شده است:
ونزوئلا
دولت ونزوئلا نگرانی خود را از وضعیت در نوار غزه ابراز کرده و خواستار پایان خشونت در سراسر سرزمین فلسطین از طریق گفت‌وگوی مستقیم و رعایت قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل شده است.
ونزوئلا همچنین از سازمان ملل خواست تا نقش خود را به عنوان ضامن صلح و قانونی بین المللی ایفا کند.
برزیل
«مائورو لوئیز ایکر ویرا» Mauro Luiz Iecker Vieira وزیر امور خارجه برزیل روز جمعه گفت که کشورش با تاسف این خبر را دریافت کرده است که نظامیان اسراییلی از همه غیرنظامیان – بیش از یک میلیون ساکن شمال غزه – خواسته‌اند تا ظرف ۲۴ ساعت خانه‌ها و منطقه مسکونی خود را ترک کنند.
ویرا که پس از جلسه شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک سخنرانی می‌کرد، به ارزیابی سازمان ملل اشاره کرد که چنین اقدامی می‌تواند منجر به “سطوح بدبختی بی سابقه” برای غیرنظامیان شود و در عین حال خواستار پایان دادن به خشونت‌ها شد.
کلمبیا
«گوستاوو پترو» Gustavo Petro رئیس جمهور کلمبیا بر لزوم حضور اسراییل و فلسطین بر سر میز مذاکره تاکید کرد. او مقایسه‌های تاریخی میان وضعیت غزه و جنایات گذشته انجام داد.
وی در بیانیه‌ای که در صفحه رسمی دولت این کشور در توئیتر منتشر شد، گفت: غزه امروز یک منطقه ویران شده به نظر می‌آید، حتی بیشتر از گتوی ورشو Warsaw ghetto که در وحشیگری نازی‌ها ویران شد.
کوبا
کوبا خشونت در اسراییل و فلسطین را محکوم کرده و ریشه آن را به نقض طولانی مدت حقوق فلسطینیان نسبت داده است.
مالزی
دولت مالزی هم با صدور بیانیه‌ای رسمی، خواستار پایان دادن به خشونت‌ها در نوار غزه شده و اشغال طولانی مدت، رنج مردم فلسطین و هتک حرمت مسجدالاقصی را علت اصلی درگیری‌ها عنوان کرده است.
اندونزی
اندونزی خواستار پایان فوری خشونت‌ها به منظور جلوگیری از تلفات بیشتر شده است. در بیانیه رسمی این کشور تاکید شده که اشغال سرزمین‌های فلسطین توسط اسراییل علت اصلی درگیری بوده است.
مالدیو
دولت مالدیو از تشدید خشونت‌ها در نوار غزه ابراز نگرانی کرده و بر همبستگی خود با مردم فلسطین تاکید کرده است.
الجزایر
وزارت امور خارجه الجزایر با صدور بیانیه‌ای رسمی در مورد حملات وحشیانه اسراییل به غزه ابراز نگرانی عمیق کرده و رژیم صهیونیستی را به نقض قوانین بین المللی بشردوستانه متهم کرده است.
این کشور آفریقایی همچنین خواستار مداخله فوری بین‌المللی برای حمایت از مردم فلسطین شده و حل این مناقشه را از حقوق فلسطینی‌ها دانسته است.
وزارت امور خارجه الجزایر همچنین تاکید کرده با نگرانی عمیق، تشدید تجاوزات وحشیانه صهیونیست‌ها علیه نوار غزه را دنبال می‌کند که تاکنون جان تعداد زیادی از کودکان و مردم بیگناه فلسطین را قربانی کرده است.
عراق
عراق نیز حملات به غزه را ادامه سرکوب فلسطینیان تحت اشغال اسراییل خوانده است. این کشور حملات اسراییل به نوار غزه را پس از آغاز حمله حماس محکوم کرد و گفت که همیشه در کنار فلسطینی‌هاست.
«باسم العوادی» سخنگوی دولت، از جامعه جهانی خواست تا جلوی بی عدالتی را که در حق مردم فلسطین انجام می‌شود، بگیرد و برای احیای حقوق فلسطینی‌ها مداخله کند. وی هشدار داد تشدید و تداوم تنش‌ها در سرزمین‌های فلسطینی عواقب منفی بر منطقه خواهد داشت. وی همچنین از طرف کشورش خواستار برگزاری نشست فوق العاده اتحادیه عرب شد.
دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی النجباء عراق نیز در گفت وگوی تلفنی با دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد: مقاومت عراق برای حمایت همه‌جانبه از مجاهدین غزه مصمم است.
«شیخ اکرم الکعبی» در تماس تلفنی با «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد که مقاومت عراق برای حمایت همه جانبه از مجاهدین غزه مصمم است. وی دلاورمردی های مقاومت فلسطین را تمجید کرد و افزود: این پیروزی‌های بزرگ که بوسیله آن امت اسلام را سرافراز کردید و روحیه ملت‌های اسلامی را بالا بردید را به شما تبریک می‌گوییم، پس شما از جانب خدا پیروز هستید و دشمن شکست خورده و شکست او بر همگان آشکار شده است.
عربستان
دولت عربستان جابه‌جایی صدها هزارنفر از فلسطینیان در غزه به دلیل حملات اسراییل به غیرنظامیان را محکوم کرد. برخی از رسانه‌های غربی نیز در بحبوحه تهاجم صهیونیست‌ها به مردم بی‌دفاع غزه گزارش دادند؛ عربستان مذاکرات عادی‌سازی روابط با اسراییل را به حالت «تعلیق» درآورده و این موضوع را به آمریکا اطلاع داده است.پاکستان
کابینه دولت پاکستان نیز در بیانیه‌ای تشدید اوضاع در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را در نتیجه اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی دانست و با تاکید بر حمایت از آزادی فلسطین، اعلام کرد: اسراییل متجاوز باید به بمباران و محاصره غزه پایان دهد تا نهادهای بین المللی بتوانند کمک‌های مورد نیاز مردم را تامین و به غزه برسانند.
مقامات پاکستان همچنین اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی مرتبط با حل مناقشه فلسطین را مطرح کرده و افزودند: باید کشور مستقل فلسطین مطابق با مرزهای قبل از ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شریف تاسیس شود.
کویت
وزارت امور خارجه کویت با ابراز نگرانی از تشدید تنش در غزه، از جامعه جهانی خواست تا خشونت را متوقف کند، از مردم فلسطین حمایت کند و به تحریکات اسراییل پایان دهد. این کشور هشدار داده است که ادامه خشونت بدون بازدارندگی، تلاش‌های صلح و چشم‌انداز راه‌حل‌ها را تضعیف می‌کند.
مراکش
مراکش نگرانی عمیق خود را از وضعیت غزه ابراز کرده و خواستار توقف فوری خشونت و بازگشت آرامش شده است. این کشوربر اهمیت گفت‌وگو و مذاکره به عنوان راه‌حل تاکید کرده است.
«محمد ششم» Mohammed VI پادشاه مراکش نیز خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای اتحادیه عرب در قاهره در روز چهارشنبه برای بحث در مورد این وضعیت وخیم شد و گفت که پادشاهی مراکش “نگرانی عمیق خود را ابراز می‌کند” و “حملات علیه غیرنظامیان را در هر کجا که باشند” محکوم می‌کند.
«ناصر بوریتا» Nasser Bourita وزیر امور خارجه مراکش نیز، بر «حمایت کامل و تزلزل ناپذیر» کشورش از فلسطین تاکید کرد. وزیر امور خارجه مراکش در نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب، بر حمایت کامل و تزلزل ناپذیر مراکش از فلسطین تأکید کرد و بن‌بست سیاسی بر سر مسئله فلسطین را «تداوم نقض‌های سیستماتیک و اقدامات ظالمانه یک‌جانبه» توصیف کرد.سوریه
سوریه ضمن انتقاد از اشغالگری و محاصره اسراییل، از جناح‌های مقاومت فلسطین برای حمله ۷ اکتبر ستایش کرده است.
عمان
وزارت امور خارجه عمان با ابراز نگرانی از تشدید تنش‌ها میان فلسطینی‌ها و اسراییلی‌ها، بر لزوم خویشتنداری دو طرف تاکید کرده و خواستار مداخله بین‌المللی برای توقف تنش‌ها شده است.
عمان با تاکید بر اهمیت پایبندی به حقوق بین الملل، بر ضرورت راهبردی یافتن راه حلی عادلانه، جامع و پایدار برای مساله فلسطین تاکید کرد.
قطر
قطر از همه طرف‌ها خواسته است تا در بحبوحه تشدید اوضاع در غزه، تنش‌زدایی و خویشتنداری نشان دهند و اسراییل را مسئول تشدید تنش‌ها به دلیل نقض حقوق فلسطینی‌ها، به‌ویژه تهاجم به مسجدالاقصی می‌داند.
وزارت امورخارجه قطر از جامعه جهانی خواست اسراییل را وادار به احترام به قوانین بین المللی و حقوق تاریخی مردم فلسطین و جلوگیری از خشونت بیشتر علیه غیرنظامیان فلسطینی کند. قطر موضع قاطع خود را در حمایت از آرمان فلسطین، از جمله ایجاد یک کشور مستقل بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی بیت المقدس شرقی، تکرار کرده است.
ترکیه«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه محاصره و بمباران نوار غزه توسط اسراییل را محکوم کرده و آن را «قتل عام» خواند. اردوغان در جمع اعضای حزب حاکم عدالت و توسعه در پارلمان این کشور گفت که حتی جنگ نیز “اخلاقی” دارد اما در این جنگ بسیاری موارد نقض شده است.
وی با اشاره به قطع برق و آب مردم غزه توسط اسراییل گفت: جلوگیری از برآوردن اساسی‌ترین نیازهای مردم و بمباران خانه‌هایی که غیرنظامیان زندگی می‌کنند. در واقع درگیری با استفاده از هر روش شرم‌آور جنگ نیست، «قتل‌عام» است. ما با کشتارغیرنظامیان در اراضی اسراییل مخالفیم. به همین ترتیب، هرگز نمی‌توانیم قتل عام بی‌گناهان بی‌دفاع غزه را با بمباران‌های بی‌رویه و مداوم بپذیریم.
طبق گزارش‌های رسانه‌ای، آنکارا پیشنهاد میانجیگری در درگیری‌های کنونی را داده است و اردوغان و وزیر خارجه‌اش مانند برخی از کشورهای عربی با قدرت‌های منطقه‌ای، ایالات متحده و دیگران در تماس و رایزنی هستند.
ایرلند
«لئو وارادکار» Leo Varadkar نخست وزیر ایرلند، اقدامات اسراییل در قطع برق، سوخت و آب غزه را محکوم کرد و آن را نقض کامل قوانین بین‌المللی بشردوستانه و مجازات دسته جمعی خواند.
نروژ
«آنیکن هویتفلد» Anniken Huitfeldt وزیر امور خارجه نروژ، محاصره کامل غزه را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که اسراییل در حق دفاع از خود باید به قوانین بین‌المللی پایبند باشد.
هویتفلد در بیانیه‌ای گفت: ایجاد محاصره کامل، از جمله دسترسی به برق، آب، غذا و سایر کالاهایی که برای بقای غیرنظامیان غزه ضروری بوده، غیرقابل قبول است. وی تاکید کرد: سطح و میزان ویرانی در غزه بسیار زیاد است. تعداد زیادی از غیرنظامیان کشته شده‌اند. با توجه به محاصره کامل منطقه توسط اسراییل، بسته شدن گذرگاه‌های مرزی و ادامه حملات اسراییل، می‌ترسم که جمعیت غیرنظامی غزه در روزهای آینده با سختی‌های بزرگ‌تری مواجه شوند.
روسیه
روسیه تاکید کرد که مناقشه اسراییل و فلسطین را نمی‌توان با زور بلکه باید از راه‌های سیاسی و دیپلماتیک حل کرد. روسیه خواستار آتش بس فوری، چشم پوشی از خشونت و فرآیند مذاکره با کمک جامعه بین‌المللی برای برقراری صلح پایدار در خاورمیانه شد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه بر ایجاد یک کشور مستقل فلسطین به پایتختی بیت المقدس شرقی برای حل این مشکل تاکید کرده است.
آفریقای جنوبی
«سیریل رامافوزا» Cyril Ramaphosa رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در ابتدای هفته جاری در بیانیه‌ای عمومی بر حمایت تاریخی کشورش از «مبارزه عادلانه» فلسطینی‌ها تاکید کرد و در حالی که یک چفیه فلسطینی به دور شانه‌هایش انداخته بود در میان خیل حامیان فلسطین در اعتراض به حمله اسراییل علیه غزه حاضر شد. معترضان پرچم‌های فلسطین را در دست داشتند.
او گفت: همه ما که در اینجا ایستاده‌ایم، همبستگی خود را با مردم فلسطین متعهد می‌کنیم. رامافوزا، اسراییل را یک “رژیم سرکوبگر” توصیف کرد و به آنچه بسیاری از گروه‌های حقوق بشری به عنوان سیاست‌های آپارتایدی اسراییل علیه فلسطینی‌ها توصیف کرده‌اند، اشاره کرد.
وی اعلام کرد که آفریقای جنوبی آماده کمک به میانجیگری در مناقشه و همچنین آماده همکاری با جامعه بین‌المللی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در میانجیگری و حل مناقشه است، همانطور که این اقدامات را در این قاره انجام داده است.
چین
«وانگ یی» وزیر خارجه چین گفته است: اقدامات اسراییل از چارچوب‌های دفاع از خود فراتر رفته است. وی در گفت‌وگوی تلفنی با فصیل بن فرحان وزیر خارجه عربستان گفت: اسراییل باید به درخواست جامعه بین‌المللی و دبیرکل سازمان ملل گوش کند و مجازات دسته‌جمعی مردم غزه را خاتمه دهد.
طبق گزارش‌های رسانه‌ای چین بزودی فرستاده ویژه خود در امور خاورمیانه را به منطقه اعزام خواهد کرد.
جمع‌بندی
آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه و ایتالیا پس از حمله حماس علیه رژیم صهیونیست با صدور بیانیه‌ای، علیه اقدامات حماس موضع گرفتند. این کشورها در واقع دفاع مشروع مردم فلسطین علیه ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده و به صراحت جنایت مستمر صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین را نادیده می‌گیرند.
این درحالی است که بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی و ملت‌ها در اقصی نقاط جهان با مردم مظلوم فلسیطین از آفریقای جنوبی تا نروژ، خاورمیانه تا آسیای جنوب شرقی و در دل آمریکای لاتین، ابراز همدردی کرده و درخواست‌های رسمی برای پایان دادن به حملات وحشیانه علیه غزه و محاصره آن و ارسال‌های کمک‌های فوری برای فلسطینی‌ها شده‌اند که این درخواست‌ها همچنان در حال افزایش است.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید