فرستاده ویژه جدید سازمان ملل در امور میانمار در اظهاراتی تاکید کرد، خشونت و اقدامات وحشیانه در این کشور پس از به قدرت رسیدن ارتش در میانمار تشدید شده و جنبش مقاومت را در این کشور موجب شده و همه طرفها موضع “استفاده از خشونت به عنوان راه حل” را شدت بخشیدهاند. به گزارش صلح […]
فرستاده ویژه جدید سازمان ملل در امور میانمار در اظهاراتی تاکید کرد، خشونت و اقدامات وحشیانه در این کشور پس از به قدرت رسیدن ارتش در میانمار تشدید شده و جنبش مقاومت را در این کشور موجب شده و همه طرفها موضع “استفاده از خشونت به عنوان راه حل” را شدت بخشیدهاند.
به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، نوئلین هایزر، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور میانمار در یک کنفرانس مطبوعاتی مجازی در مقر این سازمان در نیویورک گفت که وضعیت میانمار به طور فزایندهای بی ثبات بوده و عملیاتهای نظامی در این کشور، از جمله حملات توپخانهای و حملات هوایی، نگرانیهایی را در مورد حفاظت از غیرنظامیان ایجاد کرده است.
او در ادامه خاطر نشان کرد، نزدیک به ۱۵۰۰ غیرنظامی در یک سال گذشته در میانمار کشته شدهاند و تعداد افراد آواره شده در داخل این کشور از بیش از ۳۲۰۰۰۰ نفر در پایان سال ۲۰۲۱ به بیش از ۴۰۰۰۰۰ نفر در مقطع فعلی افزایش یافته است. هایزر تاکید کرد، این میزان علاوه بر ۳۴۰۰۰۰ نفری است که در قبل از اول فوریه ۲۰۲۱، زمانی که ارتش میانمار قدرت را از دولت منتخب آنگ سان سوچی تصاحب کرد آواره شده بودند.
هایزر که شش هفته پیش در این سمت قرار گرفت، گفت تقریبا نیمی از جمعیت میانمار هم اکنون در فقر زندگی میکنند و بیش از ۱۴.۴ میلیون نفر نیز طبق برآوردها نیازمند حمایت و کمک انساندوستانه هستند.
او طرحهای پیشنهادی ارائه شده توسط هون سن، رئیس جمهور کامبوج و رهبر جدید اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا، آ.سه.آن، پس از سفر وی به میانمار در ماه دسامبر را تایید کرد.
هایزر طرح پیشنهادی برگزاری یک نشست بشردوستانه در خصوص مساله تحویل کمکها که در چارچوب اتفاق نظر پنج بندی مورد توافق رهبران آ.سه.آن در راستای کمک به بازیابی صلح و امنیت در میانمار مطرح شده را “جالب” اما “ناکافی” خواند.
او گفت که از مکانیسم مطرح شده به جهت تضمین تحویل بدون تبعیض کمکها رضایت ندارد.
هایزر تاکید کرد که با تسریع در برگزاری یک نشست انساندوستانه درباره میانمار موافقت کرده و خواستار یک “وقفه انسانی” و “امکان ایجاد یک کریدور انسانی در مناطق خارج از کنترل ارتش” با هدف تضمین دسترسی مردم آن مناطق به کمکها شده است.
او در ادامه تصریح کرد، وزرای امور خارجه آ.سه.آن و برخی از رهبران آن دارند بر میانمار به منظور وادار کردنش به اجرای کلیت یک اتفاق نظر پنج بندی به دست آمده در نشست این بلوک در ماه آوریل گذشته که با حضور مین آنگ هلاینگ، رهبر نظامی میانمار برگزار شد، فشار وارد میکنند. بندهای این سند شامل متوقف کردن فوری خشونت، آغاز گفتگو میان همه طرفها و منصوب کردن یک فرستاده ویژه از سوی اتحادیه آ.سه.آن است. اما هایزر گفت، اعضای آ.سه.آن نسبت به تاکتیک ها برای اعمال فشار بر میانمار و همچنین مساله نمایندگان میانمار در این بلوک ۱۰ کشوری اختلاف نظر دارند.
هایزر عنوان کرد که در صورتی که همه طرفها با هم همکاری کنند، پیشرفت امکانپذیر است.
هایزر اظهار کرد: ما فرصتی برای بنا کردن یک وحدت بی همتا در سراسر گروههای قومی، مذهبی و اجتماعی داریم. مسیر پیش رو دراز و دشوار خواهد بود اما زمان اقدام کردن همین الان است و این زمان رو به اتمام است.
انتهای پیام