موقعیت ژئوپلیتیکی «اینچهبرون» و برخورداری از مرزهای زمینی و ریلی و نزدیکی به سواحل دریایخزر از طریق بندر خواجهنفس و بندرترکمن و در دسترس بودن فرودگاه بینالمللی شهدای گرگان، سبب شده است تا این منطقه نقش مهمی را در رونق اقتصادی استان گلستان و بسترسازی اشتغال پایدار جوانان منطقه ایفا کند.
این ویژگیها عاملی شد تا لایحه ایجاد «منطقهآزاد تجاری صنعتی اینچهبرون» در سال ۱۳۹۳ در هیئت دولت و خردادماه ۱۳۹۴ در شورای عالی مناطق آزاد و سپس در آذرماه ۱۳۹۸ در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و پس از رد این طرح توسط شورای نگهبان در دیماه ۱۳۹۸، درنهایت توسط مجمع تشخیص مصحلت نظام در اردیبهشت ۱۴۰۰ تأیید نهایی شود.
این رویداد مهم در حالی رخ داد که دولت سیزدهم در سفر استانی به اردبیل، با رویکردی جدید اختیاراتی به استانداران مناطق مرزی تفویض کرد تا با استانهای همجوار کشورهای همسایه در زمینه تبادلات تجاری، تردد و امنیت مرزی ارتباط برقرار کنند.
«دکترابراهیم رئیسی» در جریان سفر اسفندماه ۱۴۰۰ به استان گلستان، از منطقه مرزی «اینچهبرون» بازدید و دستور توسعه مسیرهای زمینی و ریلی و افزایش ارتباطات با کشورهای همسایه مرکز لجستیک اینچهبرون را صادر کرد.
تقویت زیرساختهای اقتصادی و گردشگری استان و منطقهآزاد تجاری صنعتی اینچهبرون و از سرگیری روابط با کشور همسایه «ترکمنستان» از تأکیدات رئیسجمهور در سفر به گلستان بود که امیدهای رونق اقتصادی استان پس از سالها رکود را در دل مردم این خطه زنده کرد.
با تأکید استاندار گلستان در زمینه لزوم تحقق دستور رئیسجمهور، مدیران حوزه اقتصادی و گردشگری استان به استان «بالکان» ترکمنستان سفر و علاوه بر بازدید از ظرفیتهای اقتصادی و تجاری این منطقه، نشستهایی را با مسئولان سیاسی و اقتصادی آن استان برگزار کردند.
هم اکنون دیپلماسی بینالمللی دولت سیزدهم نتیجه داد و پس از قریب به ۳۲ ماه وقفه، نخستین دستگاه ناوگان ترکمنستانی هفته گذشته به پایانه مرزی اینچهبرون وارد و تردد مرزی بین دو کشور ایران و ترکمنستان از سرگرفته شد.
ورود بدون محدودیت یک دستگاه ناوگان ترکمنستانی به مرز اینچهبرون
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای گلستان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: چهارشنبه هفته گذشته (۱۸ آبان ماه ۱۴۰۱) یک دستگاه ناوگان ترکمنستانی جهت عملیات ترانشیپ کالا (بارگیری از یک کامیون دیگر) بدون هیچگونه محدودیت و طبق روال عادی وارد پایانه مرزی اینچهبرون شد.
عادل مصدقی با بیان اینکه این کامیون حاوی ۲۴ تن کاشی و سرامیک بود، ادامه داد: پایانه مرزی اینچهبرون از اسفند ۱۳۹۸ تا مهر ۱۴۰۰ (به مدت ۲۲ ماه) بطور یکجانبه از سوی کشور ترکمنستان مسدود بوده و از مهر ۱۴۰۰ تاکنون بهصورت محدود و با روش تبادل یدک فعالیت داشته است.
وی با اشاره به سفر هیئت اقتصادی استان گلستان به ترکمنستان در اواخر مهرماه سالجاری و دیدارهای دو جانبه و چند جانبه ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای و مقامات استان با آژانس حملونقل جادهای استان بالکان ترکمنستان، افزود: پیگیریها و مکاتبات انجام شده با مقامات ارشد سازمانی و کشوری پس از این سفر با مقامات ترکمنستانی در برقراری تردد عادی بین دو کشور تاثیرگذار بوده است.
مصدقی با تأکید بر اینکه در آیندهای نزدیک شاهد عبور ناوگان ایرانی و گلستانی از مرز اینچهبرون خواهیم بود، خاطرنشان کرد: قریب به ۱۱ هزار ناوگان باری با حدود ۲۴ تن وزن در ششماه نخست امسال از پایانه مرزی اینچه برون بصورت یدک به یدک تردد کردند.
انتهای پیام