به گزارش صلح خبر، دومین نشست اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی در سال ۴۰۴ با حضور سرمربیان تیم های ملی کشتی فرنگی و آزاد برگزار شد. در پاسخ به پرسش های مطرح شده، ابتدا حسن رنگرز سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی آغاز صحبت کرد.
رنگرز: افتخار ما نوکری مردم است
وی تصریح کرد: بزرگترین افتخار برای ما نوکری مردم است. در این وضعیت سخت معیشتی عملکرد خوب ورزشکاران می تواند دل مردم را شاد کند. امیدوارم شرمنده مردم نباشیم.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی افزود: برخلاف کشتی آزاد، داشته های ما در کشتی فرنگی کم است به همین دلیل باید ضمن حفظ سرمایه ها، جوانترها را نیز تقویت کنیم. با این دید چرخه انتخابی تیم ملی تدوین شده و سال گذشته یکی از همین جوان ها به نام سعید اسماعیلی توانست از سد محمدرضا گرایی که قهرمان جهان و المپیک بود بگذرد و راهی المپیک پاریس شود. اسماعیلی در المپیک با کسب طلای ارزشمند آن مسابقات تاریخ ساز شد. این شرایط در رابطه با سه قهرمان سنگین وزن ما یعنی یوسفی، میرزازاده و هدایتی هم وجود دارد. آنها برای پوشیدن پیراهن تیم ملی باید در جام تختی کشتی بگیرند. البته برنده هدایتی و یوسفی با میرزازاده رو در رو خواهد شد و در دیگر اوزان نفرات مدعی باید به همراه پویا دادمرز و محمد علی گرایی به تورنمنت های برون مرزی اعزام شوند.
وی افزود: البته ایده ال ما این است که تمام نفرات در داخل و برابر چشم علاقه مندان کشتی به میدان بروند اما شرایط به گونه ای است که ضرورتا مجبوریم برخی نفرات را در میادین بین المللی محک بزنیم. استحضار دارید که عده ای از کشتی گیران در مسابقات داخلی بهترین عملکرد را دارند اما در میادین بین المللی چنین نقشی را ایفا نمی کنند. در هر حال هدف این است که کسی بدون چرخه انتخابی در تیم ملی حضور پیدا نکند. قبلا هم کم و بیش همین شرایط برقرار بوده و محمد بنا هم چرخه انتخابی داشت. در زمان ایشان کسی بدون انتخابی در ترکیب تیم ملی قرار نمی گرفت.
رنگرز در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود سبک وزن های مطرح کشتی فرنگی از جمله حمید سوریان و خود شما مدت هاست ما از یک مهره کارآمد در این وزن بی بهرهایم ، اظهار داشت: طبیعی است بعد از اسطورهای چون حمید سوریان زمان زیادی لازم باشد تا فردی توانمند جایگزین او شود. خوشبختانه در حال حاضر پویا دادمرز نشان داده توانایی رسیدن به قله کشتی دنیا را دارد. او طی دو سال متمادی برای ما مدال جهانی کسب کرده، تصور من این است که رفته رفته با تجربهتر و پخته تر خواهد شد. امیدوارم این سبک وزن پر تلاش بتواند در آینده نه چندان دور، پا جای پای بزرگان بگذارد.
قهرمان اسبق جهان در رابطه با نقدی که نسبت به کمیته روابط بین الملل شده بود، گفت: به اعتقاد من با توجه به فضای بینالمللی و دشواریهای اخذ روادید، روابط بین الملل فدراسیون عملکرد خوبی داشته داشته اما خروجی کارها بخوبی انعکاس پیدا نکرده است. مسئله این است که انتظارات از کشتی بالاست و ما باید در قبال این توقعات پاسخگو باشیم. حجم کار در فدراسیون کشتی بسیار زیاد است و دبیر تمام وقت خود را صرف پیگیری امور کشتی کرده است. به نظر من او باید معیاری برای فدراسیونهای دیگر باشد. همه ما وظیفه داریم به جای پرداختن به سکه و سکو به ارزش ها توجه کنیم. برخی مواقع حمایت از کشتیگیران جوانمرد سلیقه ای شده و حمایت های لازم از قهرمانانی که به خاطر آرمانها از خود گذشتگی میکنند صورت نمیگیرد.
وی در پایان تاکید کرد: این ادعا را قبول دارم که کشتی فرنگی در خوزستان و کشتی آزاد در مازندران متمرکز شده اما باید تلاش کنیم استانهای دیگر هم بیش از پیش حرکت کنند تا در سایه رقابت، بهترینها به تیم ملی راه پیدا کنند.
درستکار: تکلیف زارع و معصومی در مبارزه جام تختی مشخص میشود
پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی آزاد دیگر مهمان کارگروه ورزش حزب موتلفه بود که طی سخنانی با اشاره به دغدغه فرهنگی و اخلاقی اعضای حاضر، این دغدغه ها را قابل درک عنوان کرد.
او در این نشست گفت: ما باید پاسخگوی مردم باشیم و این امر وظیفهای است که بر دوش گرفتهایم. اینکه به باخت برخی از کشتیگیران در ثانیه های پایانی اشاره شد را قبول دارم اما به خاطر داشته باشیم کشتی ورزش لحظه ها و ثانیه هاست و شکست در ثانیه های آخر منحصر به کشتیگیران ما نمیشود بلکه قهرمانان بزرگ و نامدار جهان از جمله چهره شاخصی چون جردن باروز هم بارها اسیر ثانیههای پایانی شده است. برای این امر برنامهریزی کردهایم و تلاش میکنیم چنین اتفاقی در مسابقات آینده به حداقل برسد.
درستکار در رابطه با حفظ کشتی گیران همطراز در برخی اوزان خاطرنشان کرد: ما الان در سنگین وزن امیرحسین زارع و امیررضا معصومی را داریم که هر کدام در میدانجهانی حضور پیدا کند مدال خواهد گرفت. با این وجود مسابقه انتخابی تعیین میکند کدامیک به مسابقات اعز
ام شوند. مبارزه آنها در جام تختی رقم خواهد خورد. کشتیگیر پیروز جواز حضور در جهانی را دریافت می کند و البته برای بازنده هم برنامه داریم تا او را هم حفظ کنیم.
چرخهای که در فدراسیون فعلی طراحی شده بی نقص است
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در ارتباط با حضور کامران قاسمپور در وزن ۸۶ کیلوگرم با وجود کیلوهای اضافی گفت: در نبود حسن یزدانی، قاسمپور بهترین فردی است که در این وزن می تواند کشتی بگیرد. وی قبلا در جام پادوبنی روسیه و لیگ داخلی در همین وزن کشتی گرفته بنابراین تجربه حضور در ۸۶ کیلو را دارد و می تواند تیم ملی را در میدان جهانی یاری دهد. بدیهی است حضور این کشتی گیر در چرخه وزن یاد شده بلامانع است. اعتقاد راسخ دارم چرخهای که در فدراسیون فعلی طراحی شده بی نقص است. البته در گذشته هم چرخه انتخابی وجود داشته اما هیچکدام از آن چرخه ها به نظم و ترتیب چرخه کنونی نبوده است.
وی در ارتباط با تنزل کشتی آزاد در برخی استان ها که زمانی از پتانسیل بالایی برخوردار بودند اظهار داشت: قبول دارم در برخی استانها دچار ضعف هستیم اما این کاستیها در حال ترمیم است بطوری که اخیرا و در مسابقات آسیایی کشتیگیرانی از استان های گیلان، لرستان، تهران و خراسان توانستند مدال بگیرند.
دبیر دخالتی در امر فنی ندارد اما خودم با او مشورت میکنم
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در رابطه با این پرسش که آیا دبیر در مسائل فنی کشتی آزاد دخالت می کند، تصریح کرد: دبیر کوچکترین دخالتی در امور فنی و کوچینگ ندارد اما از آنجایی که من ۳۰ سال است با وی رفیقم و به نظر شخصی خودم او را به جهت فنی بالاتر از همه میدانم، لذا با وی مشورت می کنم. در اینکه چرا رفتم و دوباره برگشتم، زیاد ریز نمی شوم چون یک سال و نیم از آن ماجرا گذشته، همین اندازه می گویم کشتی لنگ من نیست. شاید در آن مقطع لیاقت همراهی کشتی را نداشتم.
پس از سخنان ایشان محمدرضا تهرانی رییس کارگروه ورزش حزب موتلفه طی سخنانی تاکید کرد: وضعیت فرهنگی و تربیتی در ورزش مطلوب نیست و اگر مسئولین ورزش همچنان با این مسئله منفعلانه برخورد کنند دود این ناهنجاری ها به چشم ورزش و خود آنها خواهد رفت.
انتهای پیام